Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Financials weer omlaag

Financials weer omlaag

De financials koersen allemaal bovenin het rijtje dalers. Diverse media wijten dit aan de winstwaarschuwing van de Rabobank, maar het is de vraag of dat de echte reden is.

We zien de banken het in heel Europa slecht doen en ook in de VS verloren de financials aan het einde van de handel veel terrein. Slechte cijfers van een Nederlandse bank kunnen dat niet veroorzaken. Ook omdat iedereen wist dat deze winstwaarschuwing van de Rabobank eraan zat te komen.

a.s.r. verliest vandaag ook zo'n 2%. De verzekeraar verwacht dat de winst op hetzelfde niveau uitkomt als in 2018. Positief is dat het bedrijf aan het einde van het jaar het dividend over boekjaar 2019 alsnog wil uitbetalen.

Tevens is de solvabiliteitsratio gestegen naar 235%, al wordt de stijging vooral veroorzaakt door technische factoren. Niettemin is de solvabiliteit voldoende om dividend uit te keren. De kritische grens ligt immers op 140%.

Niels Koerts is junior beleggingsanalist van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 junior beleggingsanalist van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen w...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

  1. 18:00 Slotcall: Bubbel op komst? 1
  2. 01 jun Vooruitblik: Drie crisisbestendi... 1
  3. 30 mei Slot: België op 1 8
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare