Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Chips testen weerstand

TA: Chips testen weerstand

De VS heeft maatregelen aangekondigd om Huawei van de internationale chipmarkt te weren. Deze ontwikkelingen zijn slecht voor de gehele chipsector, aldus de specialisten van KBC. Bovendien kan dit vertraging opleveren bij de ontwikkeling van 5G, aangezien Huawei de grootste aanbieder van netwerkapparatuur is.

Op korte termijn hapert het herstel van de SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft. Op de Nederlandse beurs is het ASML dat, in elk geval op korte termijn, onder zijn technische barrières blijft hangen.

Vandaag bekijk in de kortetermijnplaatjes van de SOX-index en ASML.

SOX-index neemt wat gas terug

De SOX-index heeft de korte stijgende trend, die in maart was ingezet, gebroken. Hierdoor oogt het technisch beeld tijdelijk neutraal. We zien deze week wel een aanval op de weerstand 1.802,99 (gevormd op 29 april). Na een overtuigende doorbraak hierboven komt er ruimte voor een verdere stijging.

Alleen een neerwaartse doorbraak van de steun 1.625,77 (bodem van 4 mei) zou een technische verzwakking opleveren.

ASML maakt pas op de plaats

ASML pauseert op korte termijn. We verwachten consolidatie onder weerstand 294,40 (het all time high van 17 februari). Pas na een overtuigende uitbraak hierboven komt er meer ruimte voor een forse stijging. De steun 251,85 (bodem van 4 mei) is niet in gevaar.

In de defensieve langetermijn-Tostramsportefeuille houden we al geruime tijd een positie in ASML aan. Uiteraard kijken we kritisch naar de technische ontwikkelingen van deze gigant in de halfgeleiderindustrie. Maar voorlopig is er geen gevaar.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 27 okt TA: Wall Street houdt adem in 194
 2. 26 okt TA: Relatieve rust 225
 3. 23 okt TA: Aarzeling om steunpakket 256

Gerelateerd

Reacties

514 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. OlieBaron 2.0 19 mei 2020 07:59
  quote:

  OlieBaron 2.0 schreef op 18 mei 2020 08:17:


  Als alle 'professionals' ineens gaan schreeuwen: We gaan naar de haaien, er gaat een crash komen, doomsday is coming....
  Dan ga ik nog maar even een paar dagen long. Begin 2020 all over again, maar dan met Powell, ECB en Trump als backup.


  Ik ga nog een dagje long. Iedereen zit nog vol ongeloof van gisteren. "Hoe kan dit allemaal nou? We moeten toch zakken?"

  Nog een rondje shorts roken en op het moment de tendens omslaat: "Ja nu ga ik long anders mis ik de boot", draaien we weer. Maar die feeling heb ik nu nog niet.
 2. forum rang 7 ren-je-dement 19 mei 2020 08:04
  @Ben

  De 'uitgevende instantie' wil twee dingen. Allereerst beweging, want zonder beweging is er geen handel. Dus daar zorgen ze voor. En ten tweede wil men zoveel mogelijk mensen op het verkeerde been zetten. Dus op het moment dat jij denkt en ziet dat de koersen een bepaalde kant uitgaan, dan gaan ze regelmatig ineens weer de andere kant op. Dat is dan een valse uitbraak of een countertrendbeweging.

  Toch zijn er mogelijkheden de markt af en toe te slim af te zijn of een juist inzicht te hebben wat er staat te gebeuren. Daar zijn wél veel ervaring, kennis, inzicht, geduld, discipline, wat geluk, een heldere geest, zelfkennis, voldoende diepe zakken, iets van een systeem (maar het woord 'systeem' is in mijn ogen alweer te star, want de markt verandert regelmatig) en aardig hard werken voor nodig.
 3. forum rang 6 Fundbuster 19 mei 2020 08:27
  quote:

  ren-je-dement schreef op 19 mei 2020 08:04:


  Daar zijn wél veel ervaring, kennis, inzicht, geduld, discipline, wat geluk, een heldere geest, zelfkennis, voldoende diepe zakken, iets van een systeem (maar het woord 'systeem' is in mijn ogen alweer te star, want de markt verandert regelmatig) en aardig hard werken voor nodig.

  100% score Ren, AB! Ik licht geduld, discipline en zelfkennis eruit omdat ze voor mij belangrijker waren, maar het hele rijtje is geldig. Geluk is de bonus voor wie de rest weet om te zetten.

  Good Luck vandaag iedereen!
514 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 309,450 27 okt
  +0,150
  +0,05%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare