Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (520,45)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

Hoger 41,18%
Lager 58,82%

BeursVandaag: Woensdag 20 mei

BeursVandaag: Woensdag 20 mei

Zaagmans komt langs vandaag, we zijn alweer halverwege de week. De Amerikaanse indices gingen lelijk omlaag tegen het slot van de handel, maar in Azië en ook bji ons zijn de futures niet echt onder de indruk:

 • AEX opent rond 517/518
 • Aziatische beurzen sluiten hoger
 • Dow Future half procent hoger

De voorgestelde versoepeling kan doorgaan, volgens premier Rutte en vanaf 1 juni gaan bijvoorbeeld horecagelegenheden weer open. De pinksterdagen lopen ze daarmee net mis, maar 1 juni is 1 juni. Sportscholen werden niet meegenomen in het besluit, maar daarover wordt wellicht volgende week meer bekend. 

ASR: terug in de tijd

Dat ASR met een trading update komt is bijzonder, het was één van de eerste bedrijven die de kwartaalrapportages afschafte. Nu wil het concern toch in het kader van transparantie beleggers op de hoogte houden van de situatie. Dat valt natuurlijk altijd te prijzen. 

Er zijn vele plussen en minnen bij verzekeraars: minder autoverkeer zorgt voor minder schadegevallen, maar annuleringsverzekeringen worden dan weer meer uitgeoefend en ook de beleggingen doen het niet altijd even goed. Het sterke resultaat van 2019 wordt niet geëvenaard, het komt dit jaar meer in de buurt van 2018 (dividend toen €1,74).

Oliefuture: alles im griff

De expiratie van de oliefuture, vorige maand een historische miskleun met negatieve prijzen, is deze maand zoals het er naar uitziet goed gegaan. Omdat partijen al vroegtijdig exposure afbouwden en toezichthouders en beurs iedereen vroegtijdig waarschuwden geen gekke dingen te doen, was er volgens insiders zelfs sprake van een lichte short squeeze. 

 

 

In bovenstaande grafiek ziet u de uitstaande posities in de juni future (de blauwe lijn). Ten tijde van het aflopen van de vorige werd er volop doorgedraaid naar deze future en liep de open interest hard op. Na het echec op 20 april gingen velen vroegtijdig doordraaien naar volgende maanden. Ook dit kunnen we dus weer vergeten.

HAL Trust: tijdspad GV-verkoop valide

HAL laat weten dat de beleggingen allemaal wat minder waard zijn geworden en dat het tijdpad inzake de verkoop van GrandVision aan het Frans/Italiaanse Essilor/Luxottica nog steeds valide is: dat zou tussen eind juli 2020 en 2021 afgerond moeten worden.

Fed notulen

Vanavond om 20.00 uur worden de notulen van de vorige Fed-vergadering in april vrijgegeven. Alles wat centrale banken doen wordt met argusogen bekeken, want de beurzen leven nu vooral op gratis geld van de centrale banken, totdat de boel weer up and running is. 

Gisteren gaf Fed-voorzitter Jerome Powell commentaar in de Senaat en dat zou dan de trigger zijn geweest voor de kleine sell-off in het laatste uur. De beste man moet voortdurend zijn woorden op een goudschaaltje wegen.

Verder nieuws vandaag

Grootaandeelhouder Takeaway.com wil zijn belang van 3,7% verkopen, dat zijn ongeveer 5,5 mln stukken en dat zal een aardige duit opleveren. Verwacht dus enige koersdruk bij JET, dat de laatste dagen toch al niet echt meer in beweging kwam. Volgens Bloomberg worden de stukken aangeboden voor €93,50 per stuk. 

Facebook (+2% gisteren) gaat samenwerken met Shopify om winkeliers toegang te geven tot Facebook en Instagram om ook daar hun spulletjes te verkopen. Facebook wordt zodoende meer en meer een marktplaats in plaats van een social media kanaal.

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren:

 • 08:00 Aedifica Q3-cijfers (gebroken boekjaar)
 • 08:00 VK inflatie CPI apr-0,1% MoM
 • 08:00 Duitsland inflatie PPI apr-0,7% MoM
 • 08:00 Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
 • 09:00 ASMI notering €2 ex-dividend
 • 09:00 Euronext notering ex-dividend
 • 10:00 ASR AvA
 • 11:00 EU inflatie CPI apr0,3% MoM
 • 14:00 Pharming AvA
 • 16:30 Olievoorraden4,1M
 • 18:00 Altice Europe Q1-cijfers
 • 20:00 FOMC minutes

De AFM meldt deze shorts:

 

Volgt u ons al op social media? Volg ons op Twitter en Youtube voor het laatste nieuws en nieuwe video's.  

    

 

En dan nog even dit

 

 

Oei.... 

 

 

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Volg @nicoinberg op Twitter

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 25 mei IEX Weekend: Lockdownlosers 6
 2. 22 mei BeursVandaag: Vrijdag 22 mei 8
 3. 21 mei Altice: Verwachtingen te hoog
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare