Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Citi turbo’s op CATS bij DEGIRO: lagere kosten en tot 22.00 uur handelen

Citi turbo’s op CATS bij DEGIRO: lagere kosten en tot 22.00 uur handelen

Met beleggen kunt u (een deel van) uw inleg verliezen.

Sinds kort kunnen Nederlandse beleggers de Citi-turbo’s verhandelen op CATS bij DEGIRO. CATS is een bilateraal platform waar beleggers rechtstreeks met de uitgever van de turbo handelen.

Nico Inberg van IEX sprak met Robin Said van Citi over deze voor Nederlandse beleggers bij DEGIRO nieuwe mogelijkheid. Robin is Vice President bij Citi en verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. 

Nico Inberg: Wat is CATS precies voor een beurs?
Said: CATS is een bilaterale beurs die handel faciliteert tussen beleggers enerzijds en uitgevers van producten anderzijds. Verder is er weinig verschil: onze turbo’s die op CATS staan zijn exact dezelfde als die op Euronext staan, ze hebben dezelfde ISIN-codes.

Wat is het voordeel dan van handel via beursplatform CATS?
De notering van onze turbo’s op CATS houdt voor de Nederlandse belegger twee voordelen in. Ten eerste gaan de kosten omlaag: via CATS handelen bij DEGIRO betekent namelijk lagere transactiekosten voor de belegger.

Een tweede voordeel, en dat is niet te onderschatten, is dat CATS ruimere handelstijden kent. Bij CATS kunnen beleggers van 8:00 tot 22:00 uur handelen, terwijl bij Euronext de handel al om 18:30 uur stopt. Voor wie gewend is veel in Amerikaanse aandelen te handelen, waar toch vaak meer beweging is, is dat een groot voordeel. Bij Citi zijn alle onderliggende waarden in het assortiment dan ook verhandelbaar van 8:00 tot 22:00, zelfs de Nederlandse aandelen.

Zijn de spreads op CATS hetzelfde als op Euronext?
SAID: In principe wel, alleen geldt dat bij Euronext eventueel ook een andere belegger als tegenpartij kan fungeren. Dat kan bij CATS niet. In de praktijk is de spread in de meeste turbo’s zo nauw dat de tegenpartij bijna altijd de uitgever is.

Wat moet een belegger doen om op CATS te mogen handelen in plaats van via Euronext?
In principe niets, bij DEGIRO worden hefboomproducten van CITI standaard naar CATS gestuurd. Een belegger kan dat uiteraard zelf wijzigen.

 


 

Met beleggen kunt u (een deel van) uw inleg verliezen.

Afwezigheid van kapitaalgarantie. Door hun hefboomwerking, welke zowel opwaarts als neerwaarts kan werken, kan de waarde van de (Limited en of BEST) Turbo’s sterk variëren en ze kunnen gedeeltelijk of geheel hun waarde verliezen, vooral in het geval van een knock-out. Deze producten zijn alleen geschikt voor ervaren beleggers [met een hoog niveau van risicoacceptatie] die de kenmerken en risico’s van (Limited en of BEST) volledig begrijpen. Alvorens in (Limited en of BEST) Turbo’s te beleggen wordt beleggers geadviseerd de in het Basisprospectus vermelde werking, risicofactoren, kosten en voorwaarden door te nemen en zorgvuldig af te wegen of (Limited en of BEST) Turbo’s voor hen geschikt zijn. Het Basisprospectus van Citi (Limited en of BEST) Turbo’s is goedgekeurd door de BaFin (de Duitse financiële toezichthouder) en gepaspoort aan de AFM.

Het Basisprospectus, de eventuele bijbehorende supplementen en definitieve voorwaarden zijn verkrijgbaar bij: Citigroup Global Markets Europe AG, New Issues and Structuring, Frankfurter Welle – Reuterweg 16 – 60323 Frankfurt am Main, Germany en zijn tevens te raadplegen via www.citifirst.com.

Auteur: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente artikelen van Connect

  1. 26 mrt Onward Medical-CEO Dave Marver geeft een business update
  2. 14 mrt IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan Meewind
  3. 28 dec IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan LYNX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links