Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell uit de gratie bij beursexperts

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 11:15 Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2020 07:39
    Shell kopen. Vanaf dit koersgebied kan het, nu historisch laag genoteerde, aandeel op de lange termijn alleen maar omhoog terwijl zelfs het verminderde dividend (verstandig besluit overigens) nog steeds een mooi percentage vormt bij deze koers. En dat dividend gaat zeker weer omhoog terwijl Shell momenteel allerlei vervelende kleine concurrenten aan het kwijtraken is.
  2. barondehuile 7 mei 2020 14:41
    Ja, de beurs experts........... Waarom hebben ze ons niet gevraagd om onze mening, dat had wellicht dezelfde uitslag gegeven? Die jongens zitten bijna altijd ongeveer voor de helft of meer fout. Bovendien zijn ze het vaak oneens en omdat er geen fundamentele consistentie is, betekent het in feite dat de heren ook maar wat gokken. Als je zelf kunt gokken, zoals mijn kat, haal je ook 50% voor een bepaald aandeel, dus zelfs soms beter dan de experts. M.a.w. er zijn gewoon geen experts; de beurs laat zich niet voorspellen. Als alle experts stellen dat je Shell niet moet kopen, moet je dat misschien juist wel doen. RDS heeft inderdaad het dividend verlaagd, dus houdt dit geld in eigen kas, in plaats van in de kas van de aandeelhouder. Maar het is dus niet weg dus, het blijft in het bedrijf en dus nog steeds in het aandeel. Alleen de aandeelhouder kan er (nog) geen blikje Heineken van kopen; dat is alles. Het is dus belachelijk dat RDS zo wordt afgestraft en het is volledig gebaseerd op sentiment en dat zal langzaam maar zeker wel weer weg ebben. De zogenaamde experts trappen dus net zo hard in de sentimentele val, waar je juist van "echte experts" zou verwachten dat die het sentiment uitschakelen. Een aantal RDS concurenten houden het dividend wel in stand, terwijl als je de cijfers naast elkaar legt en de bijzonder zaken er uit haalt, RDS het best goed heeft gedaan in Q1. Dus RDS heeft wellicht een verstandig voorschot genomen op wat nog komen gaat ....OF....als alles toch meezit dan kan RDS alsnog dit ingehouden dividend later uitkeren of in alternatieve energie investeren of wat dan ook.
  3. Vlinder99 8 mei 2020 09:16
    We is 1 expert die deze bear wél heeft voorspeld.
    ( En de volgenden ook al met zijn economic Conference Model ) en inderdaad niet door hemzelf, maar door zijn beroemde PC Socrates.
    Zie Martin Armstrong zijn blog. www.armstrongeconomics.com.
    De man is wereldberoemd, maar in NL redelijk onbekend.
    Kijkt tenminste naar wereld bewegingen ipv onze beurs experts die vooral naar NL kijken, en dat terwijl wij als klein landje afhankelijk zijn van ...de wereld..
  4. [verwijderd] 8 mei 2020 22:04
    de beursexperts...met hun bekakte geluiden. Shell favoriet nog vorige maand en toen wist de gewone belegger al dat t Shell-dividend of geschrapt wordt....of gehalveerd. Maandje later, gaat Shell verdomhoekje in. Die experts kunnen beter onkruid gaan wieden, ze zijn overbodig want weten zelf niet meer dan wijzelf. Ergo, wij weten zelfs meer dan die expert-kneuzen!
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links