Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Q1's Amazon en Apple

Q1's Amazon en Apple

Goed, april hebben we ook weer gehad. Misschien wel de slechtste economische maand ooit. De beurs deed het beter met mooie plussen. De AEX futures sluiten net wel -3,3%. Maandag gaan we verder, want morgen is de beurs dicht in verband met 1 mei. Goed, u bent hier voor de cijfers van Amazon. Dat doet er -4% op. 

Reuters houdt het hierop, dat de koers op het laagste niveau in zeker een dag staat. Is het trouwens niet traditie bij Amazon dat die outlook te voorzichtig is? Ik ben het vaker tegengekomen. Let wel, dit is natuurlijk beleggersgeneuzel pur sang, want dit zijn gewoon blow-outcijfers. Weer.  

The company forecast operating income in the range of a loss of $1.5 billion and profit of $1.5 billion for the second quarter. Analysts were expecting operating income of $3.80 billion, according to research firm FactSet.

CNBC duidt verder voor wie liever beeld heeft:

Apple dan, netjes, maar intussen staat de koers -0,5%. Ik denk dat ook hier de truc is dat het bedrijf geen guidance afgeeft. Wat maakt dat nou eigenlijk uit bij Big Tech? Als ze het doen, vegen ze er toch iedere keer weer de vloer mee aan. Zie Amazon hierboven.

Nog iets, de cashberg neemt in Q1, ofwel het grote worst case scenariokwartaal, met maar $15 miljard af naar $192 miljard. Geacht Apple, dat is dus niet nodig zo veel geld, dus kom maar op met die centen. Zeker nu Shell... Nou, dat komt ook hoor: dividend gaat 6% omhoog en $50 miljard aan buy backs.

Kijk kijk kijk, het dieptepunt in de economie is gezet? 

Gilead is er ook, maar nee... Helaas. Maar goed, cijfers zijn natuurlijk niet de gelegenheid om productnieuws bekend te maken.

Voor de liefhebbers:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 27 jan Live Fed, Tesla, Apple & Facebook 8
 2. 27 jan Sell-off! 6
 3. 27 jan Breaking podcast: Gamestop for dummies 30

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 mok 1 mei 2020 07:08
  quote:

  wiegveld schreef op 1 mei 2020 00:09:


  Mooi, tech is enige sector naast farma en consumentenhandel die overeind zijn gebleven.
  Denk dat Amazon de grote winnaar wordt en nu veel kosten maakt om dat te bereiken. We gaan het zien. Ze maken winst en ook komend kwartaal. Wijs even aan welke andere bedrijven dat gaan doen

  Ik heb niets tegen tech, maar ik heb liever echte cash machines zoals Google, Apple of Facebook, of de oudere tech zoals Cisco. Keren ook nog eens ruim dividend uit of kopen aandelen in.
 2. zonnewijzer 1 mei 2020 12:23
  Slechte cijfers. Amazon zegt in Q2 geen winst te gaan maken, door corona-gerelateerde kosten. En met een trailing 20 dollar winst per jaar staan die aan een PE van +100! Je kan niet blijven groeien om die PE nog te verantwoorden. Of ze moeten op andere planeten ook afnemers vinden :). Apple was ok Q1, maar voor het eerst ever, geen outlook. Het is in de mode om het "geen outlook geven", als iets positiefs te beschouwen, maar ik blijf toch graag mijn hersenen gebruiken en zie dit als iets negatiefs. Alles zwaar rood vandaag. Het kaartenhuis stort in vb Zuid-Korea ook de slechtste uitvoer sinds 2009
 3. zonnewijzer 1 mei 2020 12:44
  quote:

  wiegveld schreef op 30 april 2020 22:42:


  Kijk ff hoeveel geld ze ermee verdienen en in kas hebben.
  23,4 miljard schuld en 49,4 miljard in kas $$$
  Ze doen meer dan pakjesbezorgen.


  Nou, als ik je redenering doortrek, dan lijkt meer dan 1000 miljard marktwaarde (market cap) van het bedrijf, me wat veel voor die overgebleven 26 miljard in kas...
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Amazon.com 3.232,580 27 jan
  -93,550
  -2,81%
 2. Apple 142,060 27 jan
  -1,100
  -0,77%
 3. Gilead Sciences 65,480 27 jan
  -1,220
  -1,83%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare