Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goed, beter, Besi

(AJK) Oh, dan zijn de cijfers vast goed, dacht ik onwillekeurig toen ik een week of drie geleden hoorde dat ik met Besi-CEO Richard Blickman in BNR Zakendoen zat. Wie heeft er nou zin om voor de radio op te komen draven als het huilen op de sales-afdeling is. En dat kan maar zo, bij hypercyclical Besi.

Dit keer klopte mijn gevoel zowaar - bij Shell is dat wat minder vandaag: Besi overlegt puike cijfers en hup, daar gaat de koers alweer. Zie het plaatje, wat een weelde. En niet alleen de koers, deze bedrijven betalen ook mooie dividenden die ze jaarlijks ruim verhogen en kopen zich suf aan eigen stukken. Dit was feest. 

Wat ik zo mooi vindt aan Besi is dat de beurs de immer heftig op neer bewegende omzet en winst redelijk consequent inprijst. Kijk maar hoe mooi de lijntjes samen op en neer golven. Op eentje na: de waardering loopt per saldo op en staat op een all time high. De koers niet en zie dit daarom zeker niet over het hoofd.

Klik om te vergroten

Ofwel, blijft het ook feest? Onze beleggersdesk denkt dat er nog veel meer in het vat zit, want de chipmarkt is the place to be.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links