Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zwarte dag voor Shell

Zwarte dag voor Shell

Royal Dutch Shell denkt dat de economische malaise en almaar dalende grondstofprijzen nog wel even een paar jaar aanhouden. In ieder geval is het herstel onvoldoende om op een verantwoorde manier dat kwartaaldividend van $0,47 uit keren. Een of twee kwartalen of misschien wel een jaar had het concern nog wel overbrugd.

Dat het waarschijnlijk nog jaren slecht blijft, is dus ook het slechte nieuws van vandaag. Het goede nieuws is dat er een verstandige board bij het concern zit, die niet bang is de bijl in een heilig huisje te zetten. De rekensommen komen gewoon niet meer uit en daarmee basta. De hoop is: ExxonMobil verlaagt niet.

Hier nog even het bericht van 08:00 uur. Ik geef eerlijk toe dat ik het zelf drie keer herlas en stiekem op Twitter zat te kijken of het wel klopte (maar zag nog niks). Daarna moest ik een minuut moed verzamelen om het zelf te tweeten. Dit kán toch niet? Ik twijfelde echt of ik niet helemaal abuis was :-)

Zo dus:

Update, de quotes van de CEO:

Lees meer bij IEX Premium.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 22 jan BeursVandaag: Bananenbeurs 3
 2. 21 jan Lavide komt tot leven. En hoe
 3. 21 jan Rustige beurs, maar, maar en nog eens maar

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. FORT1944 30 april 2020 16:25
  TRIESTIG , meer is het niet , de olieprijs is minder dan je betaald voor bronwater , als men bronwater teveel heeft kan laat men het gewoon weglopen
  STOP met de dure olie investeringen als er toch niets meer te verdienen is dat zou een bewijs zijn van goed bestuur en betaal de aandeelhouder terug .
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Royal Dutch Shell A 16,088 22 jan
  -0,316
  -1,93%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare