Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Makelaars doen handjeklap

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 H. Berkhof 6 mei 2020 11:29
    quote:

    Pavlov44 schreef op 5 mei 2020 09:25:

    D'r is maar een manier om af te rekenen met deze criminele bende en dat is gewoon geen zaken meer doen met makelaars oftewel geen woning meer kopen. Maar alle Nederlandertjes moeten zonodig van hun schrale Vinex rijtjeshuis van 240,000 euro naar een schrale Vinex 2 onder 1 kap woning van 340,000 zodra het kan. Simpel, dan houden dit soort dingen nooit op. Makelaars zijn de rioolratten van de maatschappij maar gedijen alleen in een maatschappij dien hen voedt en dus verdient. Als ik in dit geval ook lees "klant had weinig eigen middelen" en "klant had wel een beetje overwaarde op zijn woning" en vervolgens wordt er zwaar over de vraagprijs geboden op een woning van 390,000 euro dan is het mij allemaal al weer duidelijk. Maar in Nederland vindt kennelijk iedereen dit normaal.
    Er hoeft er maar één te zijn die dit abnormaal vindt en dat is de AFM.
    Maar ja, dat is een papieren tijger.
  2. RaWi 8 mei 2020 11:27
    Veel makelaars spelen het spel mee, anders worden ze door collega's buitenspel gezet. Het gaat ze uiteindelijk maar om één ding, de woning zo snel mogelijk verkopen, of aankopen, en hun premie innen. Geld verdienen in zo weinig mogelijk tijd.
    Zelf al een tijdje op zoek naar een (verhuurde) woning voor de verhuur, maar dit soort panden gaan eigenlijk allemaal van makelaarshand naar makelaarshand. Je kan zonder makelaar bieden maar je krijgt gewoon geen reactie, beschamend vanuit de makelaars uit. Wellicht nog erger is dat ze in veel gevallen niet eens weten of bij een verhuurd pand de vergunningen in orde zijn. Al diverse keren mee gemaakt. Stel je koopt een in kamers verhuurd pand via een verkopend makelaar. Er blijkt achteraf geen vergunning te zijn voor deze verhuur. Bijv. gemeente Utrecht legt forse boetes op (20k.) en onder een dwangsom stopzetting van de verhuur. Had de verkopend makelaar hier een zorgplicht om jou als koper te informeren? Daar zou hier best wel sprake van kunnen zijn.
    Gelukkig ben ik redelijk financieel en juridisch onderlegd en koop zeker geen verhuurd pand zonder vergunning. Maar vooralsnog sta je dan met lege handen, de panden zelf gaan van huisjesmelker naar huisjesmelker.
  3. forum rang 6 am1993 9 mei 2020 15:18
    Verkopers zou ik willen aanraden om hun huis te verkopen via makelaarsland. dan regel je zelf de bezichtigingen, ontmoet je eventuele kopers en heb je prijsoverleg met hen. Makelaarsland doet de verdere papieren afhandeling tegen een x-tarief. Goedkoper en efficiënter kan het niet zijn en je wordt niet belazerd. Makelaars willen snel geld verdienen tegen minimale moeite is mijn ervaring via vier aan en verkopen inmiddels. Mijn laatste woning aangekocht via particulier met Makelaarsland en ga ik, als ik ooit verkoop, ook doen. Ik ben dat geklooi van die "makelaars" helemaal zat.
  4. Duym 19 mei 2020 06:43
    Ikzelf bezit meerdere eigendommen en vind het jammer dat de vastgoedprijzen mee bepaald worden door dat legertje vet betaalde huisparasieten. Om er vier te noemen (er zijn er meer): 1. De immo-makelaars die je wijsmaken dat je zonder hen nog moeilijk een eigendom kunt kopen of verkopen omdat de wetgeving almaar ingewikkelder wordt. Onzin natuurlijk: twee debielen kunnen van of aan elkaar een huis kopen of verkopen, de notaris zegt wat ze wel en niet moeten doen. -- 2. De syndici, de grootste dieven onder de huisparasieten. Raadzaam is om te zorgen voor een mede-eigenaar, liefst een inwonende, die de taak van syndicus op zich neemt. Trouwens, wat vermag een beroepssyndicus zonder gewillig aanspreekpunt in een woonblok? Niet overal is er een conciërge of iemand zoals ik die alert is voor mankementen en storingen, en die bovendien van aanpakken weet. -- 3. De notaris, geen parasiet, maar veel te vet betaald en die best vervangen kan worden door een hoog opgeleide en goed betaalde ambtenaar), huizenschatters, enzovoort. -- 4.De banken, die ervoor gezorgd hebben dan velen boven hun stand geleend hebben en daardoor de vastgoedmarkt de hoogte ingejaagd hebben.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links