Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Buy the dips blijft geldig

TA: Buy the dips blijft geldig

Hoe kunnen we voorsorteren op de economische gevolgen van de coronacrisis? Is het cash, buy the dips in aandelen, of biedt goud een veilige haven?

Op basis van de technische ontwikkelingen adviseren we aan defensieve lange termijn een combi van deze opties.

Ten eerste houden we een klein deel van alle portefeuille liquide aan. Deze cashpositie houden we achter de hand om optie 2 te kunnen uitoefenen. Een volledige cashpositie, dus 100%, is niet verantwoord. Vanuit technisch perspectief is een volledige liquidatie van de aandelenportefeuille dan ook niet aan de orde.

Buy the dips

De tweede optie 'Buy the dips' is nog steeds verantwoord, omdat er door de coronacorrectie ook nieuwe kansen ontstaan. Aandelen die ondanks koersdalingen technisch goed blijven liggen, kunnen op dips bijgekocht worden. Zo hebben we de afgelopen week hebben we de defensieve lange-termijnportefeuilles van Tostrams uitgebreid met 3 nieuwe posities.

Ook de derde optie, goud als veilige haven, is verantwoord. mMits niet te uitbundig uitgevoerd. In de defensieve lange termijn ETF-portefeuille van Tostrams houden we één tracker in goud aan.

Goud blijft goed

In technisch opzicht heeft goud een flinke prijsstijging achter de rug. Behoudens dips op de korte termijn, blijven de opmars en uptrend intact. Technisch zijn we van mening dat de stijging nog niet ten einde is. Zolang de coronacrisis aanhoudt, zal de vraag naar het edelmetaal hoog blijven. Goudposities blijven voorlopig dus verantwoord.

In deze column neem ik twee posities met u door. In de aandelenhoek (Buy the dips) bespreek ik ASML, dat een geslaagde pullback achter de rug heeft. Verder kijk ik naar de goudprijs, dat de sterke opmars doorzet en naar de toppen van 2011 rond $1.933 lonkt.

ASML technisch sterk

ASML heeft de oude weerstand, de top van 2018 rond €190, met succes teruggetest. Hiermee is een geslaagde pullback afgerond. ASML heeft hiermee ruimte gekregen voor een verdere stijging.

Ons eerste koersdoel ligt op €294,40 (de top van 21 februari). Zolang de steun op €190,00 (de bodem van 24 juli 2018) intact blijft, handhaven we een positieve visie en de positie in de portefeuille.


 Wit u de Tostrams Tips voor de lange termijn portefeuilles in uw mailbox ontvangen, meld u dan aan voor een lidmaatschap. De eerste maand voor slechts €1.

Ontvang TA Kooptips


Goud zet opmars voort

Het edelmetaal goud is recent boven de voorgaande toppen rond $1.550 (medio 2019) en $1.700 (voorjaar 2020) gebroken. Dit bevestigt de stijgende trend. We houden rekening met verdere koersstijging. Het edelmetaal kan omhoog, in eerste instantie richting $1.921,18 (de top van 9 september 2011).

Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat de steun van $1.459,15 (de bodem van 1 oktober 2019) intact blijft. In de defensieve lange termijn ETF-portefeuille van Tostrams houden we een bescheiden positie in de Physical Gold ETC van iShares aan.

Technisch zeer belangrijk is de 'Hoofd&schouder'-bodemformatie die medio vorig jaar is voltooid. Bij de stijging boven de neklijn rond $1.400 trad een solide koopsignaal op. Hierbij is een acht jaar oude weerstandslijn gebroken.

Deze uitbraak heb ik in een eerdere column uitgebreid besproken.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 6
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

992 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 24 april 2020 08:06

    de waarde van Geld verdampt aangezien de toevoer ongelimiteerd is, dit is een herhaling van dik 10 jaar geleden gedurende de financiële crisis, maar dan met een factor 2 - dus dan weet je wel waar de beurzen staan over 3 jaar en wat geld nog waard is ( in welke valuta dan ook )

    ongelimiteerde steun = ongelimiteerde schuld, dus schuld moet goedkoop blijven en de waarde van geld verdampt ( lage rentes - lage waarde)

    je moet niet anders doen dan de centrale Banken en overheden
    long assets & short cash.

    dus: overweight gaan op shares, overweight gaan op goud en underweight op cash
  2. Five Aces 24 april 2020 08:37
    Waarom die hefboom boeren trouwens juli zouden gebruiken.

    Turbo's werken zo:

    100 klanten kopen WTI turbo.
    60 long
    40 short.

    Moet SocGen of een andere aanbieder dus netto 20 x long innemen omdat ze zich hedgen moeten tegen de winst van hun klanten.

    Klanten hebben turbo long SL10 en handeld nu 17.

    Maar als die -40 USD weer even om de hoek komt kijken dan is de klant 7 dollar per stuk kwijt en positie is geklapt. Alleen SocGen zit nog met zijn 20 x long en is dus 57 dollar per stuk kwijt.

    Daarom gaan ze dus versneld op de 2e maand zitten.
  3. [verwijderd] 24 april 2020 08:39
    quote:

    ketchup schreef op 24 april 2020 08:06:

    de waarde van Geld verdampt aangezien de toevoer ongelimiteerd is, dit is een herhaling van dik 10 jaar geleden gedurende de financiële crisis, maar dan met een factor 2 - dus dan weet je wel waar de beurzen staan over 3 jaar en wat geld nog waard is ( in welke valuta dan ook )

    ongelimiteerde steun = ongelimiteerde schuld, dus schuld moet goedkoop blijven en de waarde van geld verdampt ( lage rentes - lage waarde)

    je moet niet anders doen dan de centrale Banken en overheden
    long assets & short cash.

    dus: overweight gaan op shares, overweight gaan op goud en underweight op cash
    geheel met je eens. de beurs duidt er ook op.. financiele waarden dalen.zullen de eerste zijn die vallen.

992 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links