Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vergeet u de fantasie in de markt niet?

Vergeet u de fantasie in de markt niet?

Dit dus. Vergeet u bij alle coronaperikelen niet dat er onderliggend enorm veel (technologische) fantasie in de markt zit. Zoals bijvoorbeeld 5G.

Misschien wordt dat wel een instant hit, juist omdat nu iedereen en alles zich richting het web haast, omdat het wel moét. En de mogelijkheden zijn ongekend.

Verder staat alles misschien op hold, maar ook thuis wordt er nu hard gewerkt aan inderdaad 5G, artificial intelligence, energietransitie, automotive, duurzaam en klimaat en ga zo maar door. En dat de héle wereldwijde FC Farma plus Fuji Films (?!) nu los is op corona gaat zeker (onverwachte) spin-off met zich mee brengen.

Dit is de beste crisis ooit, schreef ik mede om deze redenen een paar weken terug op deze site. Juist of niet, dat leert de toekomst, maar het is zeker een van mijn best gelezen stukken ooit. Nogmaals: de titel is natuurlijk puur uit beleggingsoverwegingen, zeker niet uit humanitaire. Ik heb ook ouders van 89, hoor. 

Ik vind het nog steeds, juist omdat deze crisis eens niet zijn oorsprong in economie, beurs of financiële wereld vindt. Ja, de markt voelt misschien eng en unheimisch, maar dat is altijd zo als de kansen het grootst zijn. Of springt u pas weer op de trein als die op volle snelheid rijdt en het goed voelt, maar misschien verkeerd is?  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 13:00 Doe je nog mee aan de rally, Fugro?
  2. 12:45 VS én Azië Big Five, maar geen E...
  3. 10:50 Italië, ECB, EU en waar blijven ...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare