Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Weerstand onder druk

TA: Weerstand onder druk

Hoe dramatisch de coronacrisis maatschappelijk ook is, de economie zal uiteindelijk weer herstellen. Voor defensieve beleggers, zoals ik, zal dit kansen bieden. Maar technisch gezien is het nog niet zover, eerst moet weerstand worden genomen

Vandaag bekijk ik het kortetermijn-koersverloop van de AEX, alsmede de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs.

Nederlandse beurs op weerstand 482,05

De AEX-index maakt pas op de plaats. Technisch test de AEX de horde rond 482,05 punten (de gap van 10 maart). Hier ligt ook de bodem van eind 2018.

Het technische beeld wordt spannend. Na een overtuigende uitbraak boven 482,05 verbetert het technische plaatje. Dan wordt een daling richting de steunzone tussen 389,60 en 409,23 punten minder waarschijnlijk.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

Moneyflow indicator Nederlandse beurs blijft op peil

Op korte termijn blijft er instroom van kapitaal. Dat is redelijk positief.

De moneyflow indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.

Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.

 

Indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven. zal ik vanmiddag een update van het technische kortetermijn koersverloop van de AEX op het IEX YouTube-kanaal zetten.

In de afgelopen weken hebben we wat liquiditeiten opgenomen in onze langetermijn-B.O.B.-portefeuilles van Wall Street. Deze cashpositie houden we aan om later weer in aandelen te committeren.

Leden van de Tostrams-club houden we op de hoogte van het aan- en verkoopbeleid van onze defensieve Wall Streetportefeuille in de komende tijd.

Word lid, klik onderstaande aanmeldbutton aan en maak gebruik van de actiekorting. Wilt u ook de Tips uit de Turboportefeuille volgen, vink dan de module Turbo's aan op het aanmeldformulier.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
670 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Formule1-Fan 6 april 2020 08:02
  ing lag eruiyt bij slot.
  allemaal opklopperij dit, bankiers niet in paniek laten komen en te vriend houden.

  wierda effect en vorige week ook al van week ervoor bodem is gezet.

  Zou mega veel geld langs de zijlijn staan nog, hoe kan dat spring dan in bood mis je al.

  Allemaal om de shorts eruit te tikken dit, de nieuwe index shorts.
 2. Who dares wins 6 april 2020 08:14
  Kijk die futures maar weer eens gaan, we zijn precies uit de problemen. Dit bewijst toch maar weer eens dat je best niet te veel meeneemt over het weekend ( voor de korte termijn beleggers ofc)
  Je denkt dat er na een weekend ellende en zoveel meer doden in de states een sell of komt op wallstreet. Maar trump ziet het allemaal goed komen, nog 2 weken en alles is van de baan. Lange termijn portfuille blijft zijlijn cash, voorlopig enkel turbotrading hier.
 3. forum rang 6 Fundbuster 6 april 2020 08:17
  Mogge iedereen!

  Wel: dit is nogal voor de muziek uit. Maar wel een aangename aanblik. En geen dramatische verliezen in olie, ook niet slecht. Ik denk dat de grootste winst voor vandaag enig slot, ieder slot, boven de 483 zou zijn. Dat haalt de angel uit een weerstand die zich vier keer bewezen had.

  Have fun today, mazzel en broge allemaal!
 4. forum rang 7 Alex A La Hausse/ A La Baisse 6 april 2020 08:27
  quote:

  Willem01 schreef op 6 april 2020 08:13:


  Waarom stijgen we zo hard? Bijna 20 punten.. vanwege opec verwachtingen?


  Corona virus is wereldwijd fors op zijn retour.

  De lijkenpikkers wilden miljoenen doden maar t zullen er maar duizenden worden. Vergelijkbaar met een regulier griepvirus.

  Goed nieuws toch?
670 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 29 mei TA: Dollar draait 953
 2. 28 mei TA: Banken krijgen lucht 667
 3. 27 mei TA: Rood vlaggetje RDS 712

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 532,57 29 mei
  -6,05
  -1,12%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare