Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Pullback Wall Street

TA: Pullback Wall Street

Wall Street lijkt de opleving van de afgelopen twee weken af te breken. Het koersverloop op korte termijn is lastig te doorgronden, maar op langere termijn stuit de Dow Jones op de oude bodems. Deze fungeren thans als weerstand.

Het liefst zou ik het nu over een sterke bodem op Wall Street willen hebben, maar ik denk dat ik dat ik me terughoudend moet opstellen. Als we goed naar de beursgrafiek te kijken, met name de langere meerjarige plaatjes, dan valt op dat cruciale trendbreuken hebben plaatsgevonden.

 • Ten eerste is de Dow onder de toppen van 2018 en 2019 gezakt, die tussen 26.550 en 27.350 lagen.
 • Daarnaast is de Dow onder het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (glooiende rode doorlopende lijn) gezakt. Bovendien krult die 200-dagenlijn neerwaarts.
 • Tenslotte is de bodem van eind 2018 (blauwe stippellijn) gebroken.

De combinatie van deze signalen wijst duidelijk op een verzwakking van de technische conditie van Wall Street. Vrijdagmiddag rond 17.00u, zal ik een update van het technische kortetermijn (intraday) koersverloop van Wall Street op het IEX YouTube-kanaal zetten, indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

In de afgelopen weken hebben we wat liquiditeiten opgenomen in onze langetermijn-B.O.B.-portefeuilles van Wall Street. Deze cashpositie houden we aan om op een later tijdstip weer in aandelen te committeren. Leden van de Tostrams-club houden we op de hoogte van het aan- en verkoopbeleid van onze defensieve Wall Streetportefeuille in de komende tijd.  Word lid, klik onderstaande aanmeldbutton aan en maak gebruik van de actiekorting. Wilt u ook de Tips uit de Turboportefeuille volgen, vink dan de module Turbo's aan op het aanmeldformulier.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

Technisch is de Dow razendsnel richting de steun 17.696,60 (bodem van 11 november 2016) gezakt en vandaar weer opgeveerd. In de afgelopen dagen heeft Wall Street de bodem van eind 2018 (blauwe stippellijn) weer opgezocht, die nu als weerstand zal fungeren.

Pullback scenario

Technisch is Wall Street dus, net als de AEX, in een pullbackscenario beland. Dit scenario impliceert dat we binnenkort weer met koersdruk te maken krijgen, minimaal richting de dieptepunten van eind 2016. Een nieuwe bodem rond of boven dat niveau, zal aangeven dat een bodem wordt gelegd. Voor die tijd blijf ik argwanend, zeker gezien het grillige koersverloop.

In de speculatieve Turboportefeuille houden we enkele turbo's short op Wall Street aan. De wijzigingen kunt u volgen op de Tostrams-site. Word lid en maak gebruik van de actiekorting. Wilt u ook de Tips uit de Turboportefeuille volgen, vink dan de module Turbo's aan op het aanmeldformulier.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
686 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 'd Aandelen 3 april 2020 08:33
  Goedemorgen,

  Royce vertelt zijn verhaal en in de reacties mag ieder zijn mening geven.
  Ik lees zijn stukje zo goed als nooit en ga uit van eigen analyse en expertise die iedere dag een stuk groeit.

  Beleggen doe je zelf en ben je ook zelf verantwoordelijk voor en geloof echt niet alles wat je leest, op dit forum praat men vaak uit eigen positie met alle argumenten waarom het MOET dalen of stijgen.

  Doe lekker je eigen ding en stel jezelf realistische doelen, kap verliezen af en laat winsten groeien.
 2. BenR 3 april 2020 08:40
  GM,

  Ehh nee hoor,

  Die hebben Griekenland (weer) gesponsord.. daar was het geld weer op..
  En Spanje, Italie, Portugal en een paar ex-oostblok landen..
  en -niet te vergeten- Frankrijk..
  het land waar je met 30-35 uur per week aanwezig te zijn en op 50-55 jarige leeftijd met pensioen kan gaan..  quote:

  Haager schreef op 3 april 2020 08:25:


  Waar was eigenlijk de ECB deze week? Is hun kruid al op?
 3. forum rang 4 Ole In het Berenbos 3 april 2020 08:43
  quote:

  Five Aces schreef op 3 april 2020 08:17:


  Turbo's short WTI er uit. 6,17 -> 7,17 1000 euro min transactiekosten.

  Het zou in principe lager moeten maar als die gekke Trump weer aan zijn twitter zit dan kan het je ook zo een paar duizend euro kosten.


  Ik zie dat het gister middag was. Heb ik gewoon gemist deze hele actie
  Blijft wel een mooie..

  Gr
686 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 03 jun TA: Huizenkopers opgelet: Rente ... 394
 2. 03 jun TA Video: Up, up, up 6
 3. 02 jun TA: Hogere AEX-bodem 391
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare