Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's handhaaft Aa2 Shell

(AJK) Gaat u maar rustig slapen, zou Depressie premier Hendrik Colijn zeggen. Het dividend van Royal Dutch Shell - het concern heeft nu in totaal zo'n $40 miljard aan liquide middelen - is voorlopig nog wel even veilig. Zo interpreteer ik dit tenminste, ofwel kredietbeoordelaar Moody's zegt dat de sommen kloppen.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. real123 1 april 2020 11:06
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 1 april 2020 10:56:


  Wat heb je aan dividend als de kas verder leegstroomt bij Shell.


  investeringen die ze buiten de olie industrie hebben gedaan. infrastructuur die ze hebben gebouwd en waterstof energie. Stel de olie prijs verbetert nog eens dan zit je met een mooie winst.
 2. barondehuile 1 april 2020 16:00
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 1 april 2020 10:56:


  Wat heb je aan dividend als de kas verder leegstroomt bij Shell.


  Volgens mij begrijp je iets niet. Een flinke kas betekent niet alleen dat het dividend kan worden betaald, maar ook dat er nog steeds een redelijke positieve cashflow is. Want als de cashflow zou stagneren, zou er in de afgelopen tijd geen 40 miljard zijn opgebouwd. Verder is de AA2 outlook nu negatief, dus ook Moody's ziet toch nog wat zorgen zorgen, maar de rating blijft wel gehandhaafd, dus de rentes op geleend geld blijft laag.. Als het inderdaad zo is dat er nog steeds een redelijke cashflow is, dan kan er alsnog aan de gearing worden gewerkt ook. Hoewel, persoonlijk zou ik eigen aandelen inkopen (levert gewoon meer op), maar misschien iets te simpel geredeneerd.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 15 mei Advies; ABN, Aegon, ING & GLPG
 2. 15 mei BBP Q1 -1,7% (-3,0% verwacht)
 3. 15 mei BeursVandaag: De Slag om AEX 500 27

Gerelateerde instrumenten

 1. Royal Dutch Shell A 14,182 29 mei
  -0,718
  -4,82%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare