Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Pullback, trackers en ETF's

TA: Pullback, trackers en ETF's

De AEX stuit op de eerste horde iets boven de 482 punten. Dit is een dubbele weerstand: ten eerste ligt rond 482,05 de gap van 10 maart, maar ook belangrijk is dat hier de bodems van begin 2017 en eind 2018 liggen.

Deze voormalige steun, op de grafiek hieronder gemarkeerd met de horizontale blauwe lijn, fungeert thans als weerstand.

Technisch is de kans groot dat de opmars van de AEX hier strandt.

In een eventuele nieuwe daling is het belangrijk dat deze op of boven de steunzone tussen 389,60 en 409,23 punten wordt opgevangen.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

Tracker en ETF's

Een van de defensieve langetermijnportefeuilles op de Tostrams-site is belegd in ETF's, ook wel trackers genoemd. Met één tracker of ETF bent u in staat om een index, bijvoorbeeld de AEX, exact te volgen. Dus zonder dat u voor individuele aandelen hoeft te kiezen.

Trackers worden beschouwd als interessante beleggingsfondsen vanwege de extreem lage kosten. Met slechts enkele trackers zou u dus uw vermogen kunnen spreiden over meerdere beleggingscategorieën.

Op dit moment is de Tostrams defensieve trackersportefeuille enkel belegd in ETF's in goud, in nutsaandelen (sector Utility) en in langlopende obligaties. In de dagelijkse Tip van de Dag, op de Tostrams site, worden de kansen van de Goud-ETF besproken

De column gaat verder onder het screenshot van de huidige portefeuille.

Klik om te vergroten

Omdat ik denk dat het pullback-scenario op de beurzen geldig blijft, zou de komende daling nieuwe kansen kunnen bieden.

Voor wie dan niet exact weet welke aandelen of welke beurzen interessant zijn, bieden trackers een prima alternatief. Op de Tostrams-site zullen we te zijner tijd melden welke trackers op welke markten dan interessant zijn.

Indien u lid van de Tostrams-club bent, hoeft u enkel een vinkje te zetten om de ETF-adviezen automatisch in uw mailbox te ontvangen. Zo hoeft u dus niet zelf naar de koop- en verkoopadviezen te zoeken.

U kunt de ETF-portefeuille volgen door lid te worden van de Tostrams-club, klik op de button hieronder. Klik daarvoor de module Nederland aan, plus de extra module ETF's. Voor de eerste maand ontvangt u een aantrekkelijke actiekorting.

ONTVANG TA KOOPTIPS >>

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
466 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Long Term 1 april 2020 07:49
  quote:

  Subtropical schreef op 1 april 2020 07:40:


  Bij de grootste ramp na WW 2 is een AEX van 485 een beetje hoog niet? Mocht het een Spaanse griep pandemie worden gaan er 600 miljoen mensen hemelen. Of staat WW3 al op punt te beginnen? Zou voor de aarde en onze mede bewoners een zegen zijn als de mens verdwijnt....


  Dan hebben we ook niets meer aan onze euro' s :P
 2. forum rang 4 Five Aces 1 april 2020 08:19
  quote:

  Diminhu schreef op 1 april 2020 08:07:


  Shorts verkocht, gisteren nog 20% verlies, verkocht met 40% winst net.

  Nu even aankijken.


  Shorten is ook een spelletje van geduld. Anders als long beleggen. Met name dan de mindset.

  Je bent tegendraads bezig. De hele wereld wil long. En jij short. Als je naar de gemiddelde stijging en daling kijkt dan stijgt een beurs iets 70% van de tijd. Betekend dus dat je geduld moet hebben tot je trade zich ontwikkeld. En geen turbo's etc gebruiken 10 punten boven de laatste top, zorgen dat je genoeg ruimte & liquiditeit hebt.


  Dan bedoel ik niet intraday handelen maar als je een langere daling verwacht.
 3. forum rang 6 shortie 1 april 2020 08:24
  quote:

  shortie schreef op 31 maart 2020 22:23:


  Afgelopen 2 keer wist de SP niet boven het 38% retrace niveau te breken wat rond de 2.650 ligt.
  Beide keren toch een redelijke pullback vanaf dat niveau.
  Wellicht hoog tijd dat we eerst weer eens richting de 2.425-2.450 fietsen (inmiddels het 50% niveau van het herstel vanaf de bodem) om vanaf daar dan weer eens een poging te wagen. Vooralsnog ga ik er even vanuit dat een verdere uitbraakpoging nu wellicht even van de baan is en we ook morgen een rood dagje tegemoet gaan zien.
  Herstelrally van de afgelopen dagen ging natuurlijk ook helemaal nergens over wanneer je kijkt naar de vooruitzichten welke nog steeds duister zijn.
  Hoop bedrijfsresultaten zullen dramatisch zijn en de vooruitzichten kunnen de meesten niets zinnings over zeggen. Geen enkele reden om te stijgen dus op Wallstreet, zeker niet omdat de huidige waarderingen nog steeds torenhoog liggen... en nu al helemaal....
  Tot morgen.


  We zijn onderweg.... april gaat nog een heel lastig maandje worden...
  Maar eerst eens even zien waar we op gaan sluiten vandaag.
466 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Hogere AEX-bodem 46
 2. 01 jun TA: AEX-index ontbeert vitaliteit 309
 3. 29 mei TA: Dollar draait 1074

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 546,01 10:30
  +6,47
  +1,20%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare