Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
WelNiet
0
Beste Michael, wat is (als expert) jouw mening hierover? Is het positief omdat er een grote koper bij komt? Het is natuurlijk lastig te duiden hoeveel % van het rendement op naam komt van de BoJ.

Daarnaast zou het ook een teken van zwakte kunnen zijn dat een centrale bank aandelen moet gaan kopen om de markt te ondersteunen. Vraag me ook af hoe de BoJ dit programma ooit wilt afbouwen zonder storm van paniek.

Groet
MiMo
0
Beste WelNiet, het is natuurlijk een teken van zwakte dat een centrale bank aandelen moet gaan aankopen om de markt te ondersteunen, maar de huidige financiële markt wordt al sinds de crisis van 2008 kunstmatig in leven gehouden door jarenlange monetaire verruiming. Als de centrale bank van Japan ooit zijn aandelenbelangen wil gaan afbouwen, dan moet dat zeer gefaseerd gebeuren om de markt niet te verstoren.

De Fed heeft inmiddels aangegeven dat ze het Amerikaanse Blackrock heeft ingehuurd om miljarden aan obligatieaankopen, inclusief bond-ETF's, te orkestreren. Met betrekking tot ETF's mag ze maximaal 20% van de uitstaande marketcap aankopen.

Het is nog niet bekend wanneer de Fed tot actie overgaat, maar de markt heeft al geanticipeerd door bijv. LQD, 's werelds grootste credit bond-ETF in te slaan. Er is deze week al voor miljarden dollars in belegd.

Groet
handyman6
0
Wat moet je dus kopen? Simpel.
Naast oblies,die al jarenlang worden opgekocht,nu dus ook etf's. Men plaats immers ,als het ware een " perpetual put" onder die markt.
Om die stuk te laten gaan ,moet de CB stuk gaan.Dat zie ik dus niet gebeuren ,zolang er geen " raiders" als Lehman Bros,ec explosieve derivaten rommel in de markt mogen hangen!

Er is helaas 1 nadeel,en wel dat ernooit meer sprake zal zijnvan afbouwen.Ze zijn niet achterlijk die CB's: hebben ze de Markt eenmaal in handen,geven ze die natuurlijk nooit meer terug.

Maar leuk was hetwel: beurskoersen obv te verwachten bedrijfsresultaten.......
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: ETF's

Column door: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en ...

Meer over Michael Mooijer

Recente columns van Michael Mooijer

  1. 25 mrt Tracker Tips: Gaan centrale bank... 4
  2. 16 mrt Tracker Tips: Nu beleggen in gez... 4
  3. 03 mrt Tracker Tips: Beleggen in Chinee...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare