Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (542,17)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

Hoger 75,32%
Lager 24,68%

BeursVandaag: It's the volatility, dummy!

BeursVandaag: It's the volatility, dummy!

Wat een markt! Bounce na de messcherpe daling, de Dow Jones liet gisteren met +5,1% zelfs de op tien na beste dag sinds de oorlog zien.

De laatste scores op Bloomberg, het aantal gevallen buiten China loopt nog steeds op. Het aantal doden helaas ook. Zolang de epidemie wereldwijd uitbreidt, niet duidelijk is hoe groot de economische schade en impact op omzetten en winsten is, tasten de beurzen in het duister en is er wellicht grote volatiliteit mogelijk.

Wel staan álle overheden en centrale banken klaar om met extra zakken en blikken geld... U kent ze intussen. Op de networks valt dan ook weer de term stimulus hopes.

Hier een voorbeeld hier van. Ons CPB waarschuwt ook, maar kan dat nog niet cijfermatig onderbouwen:

De scores spreken voor zich, wat een volatiele markt. Een procentje hier en daar is zo gewonnen, geronnen en weer terug. Voorlopig is de bodem in de AEX, die morgen trouwens 37 jaar wordt, 530,14. Risk-on nu, want de Amerikaanse rente stijgt vier basispunten (van een all time low) en de Duitse eentje.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren en Air France-KLM, ook dat nog en wat pijnlijk... Het fonds is nog maar €2,7 miljard waard. Besi komt er dan weer in. En ja hoor, HAL. Wie anders. Dat belegt op langste termijn, kijkt over waan van de dag heen en ziet blijkbaar korting bij SBM Offshore:

 • 07:50 HAL vergroot belang in SBM Offshore
 • 07:36 Renteverlaging Australië om impact coronavirus
 • 07:17 Nikkei sluit lager in hogere regio
 • 02 mrt Lagarde: ECB staat klaar om economie te ondersteunen
 • 02 mrt Air France-KLM verdwijnt uit Stoxx Europe 600
 • 02 mrt Wall Street toont krachtig herstel
 • 02 mrt 'Voorganger Ralph Hamers bij UBS maakt overstap naar Swiss Re'
 • 02 mrt 'Weerstand tegen plannen voor bankensector bij ECB'
 • 02 mrt Gilead telt miljarden neer voor maker kankermedicijn
 • 02 mrt Amerikaanse beurzen stevig in de plus
 • 02 mrt Apple wil voor miljoenen schikken in zaak iPhones

Analistenadvies luidt als volgt:

 • Air France-KLM: naar €11 van €12,75 - HSBC

De AFM meldt deze shorts en hier worden ook overuren gedraaid, zeg:

De agenda:

 • 11:00 EU werkloosheidspercentage jan 7,4%

En dan nog even dit

Nog even over gisteren, uniek dagje Wall Street en vooral ook voor wie denkt dat vroeger alles beter en vooral minder volatiel was:

Laat de economie toch gewoon... uitzieken?

Ook de ECB:

Ook dat nog:

Wat gaat hem dat nou aan, nou ja hij is Elon Musk:

Gewoon nog een beursgang, niet afgelast, dan dan doe je dus het niet voor snelle koerswinst en alleen daarom al zou u het aandeel bijna zo kopen :-) 

Er is ook nog business die nergens last van lijkt te hebben:

Bodemprijzen:

De inkoopmanagersindices over februari gisteren waren best aardig. Dat gaan ze in maart niet zijn...

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Topsnoep.nl 3 maart 2020 09:33
  Hoe kan het toch bestaan dat de beurzen alleen al op de hoop dat de centrale banken gaan helpen stijgen. Feit dat je denkt dat die hulp nodig is geeft toch al weer hoe de economie ervoor staat? China draait niet iets minder, maar komt met gierende banden tot stilstand! Dat is wel onze toeleverancier, waar we ons de laatste jaren zo afhankelijk van gemaakt hebben.
 2. forum rang 7 ffff 3 maart 2020 11:30
  Wel leuk om te constateren dat de financiële media mee- fantaseert. DIT afgelopen weekend nogal druk geweest met artikelen ( elders) waarbij de schrijvers maar druk waren met de vraag:
  Komt er een V- recovery,
  Komt er een U recovery of komt er een W recovery. We zijn nog geen 24 uur later of gisteravond werd mij al duidelijk dat we de U- recovery kunnen vergeten. Maar zo vul je de financiële kolommen...

  Rest nu de vraag: Wordt het toch nog een W- recovery of een V- recovery, waarbij ik dan stiekem denk....Stel je nu eens voor dat er toch plots overal dat virus toeslaat en we duiken gewoon onder de AEX 500...

  Wel diporders geplaatst en "aangesmeerd" gekregen, maar het blijft risicovol, want wat kunnen koersen zakken en zakken en zakken...

  Peter
 3. Otto Obligatie 4 maart 2020 08:25
  Er komen nog veel betere kansen om te kopen. PMI china is op lager punt dan tijdens de financiele crisis. Exportcijfers liggen op historisch dieptepunt wat aangeeft dat de supply chain kapot is. Over enkele weken zijn de voorraden van de eerste bedrijven op, echt op. En dat gaat steeds sneller. Prijzen gaan omhoog vanwege beperkt aanbod. Wat denk je dat dat doet met de beurzen. Domoren stappen nu in. Gisteren heedt de Fed groot deel van zijn kruid verspilt en de beurzen ind e VS gingen 3% Omlaag (dus niet omhoog).paniekvoetbal dus. Enige NL aandeel ddat je wilt hebben is Flowtraders. Die.moeten op 35 staan met deze volatiliteit
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 15 mei Advies; ABN, Aegon, ING & GLPG
 2. 15 mei BBP Q1 -1,7% (-3,0% verwacht)
 3. 15 mei BeursVandaag: De Slag om AEX 500 27

Gerelateerde instrumenten

 1. Air France-KLM 4,063 29 mei
  -0,249
  -5,77%
 2. BE Semiconductor Industries 34,320 29 mei
  -1,090
  -3,08%
 3. HAL Trust 123,000 29 mei
  -0,200
  -0,16%
 4. SBM Offshore 12,290 29 mei
  -0,555
  -4,32%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare