Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dit zijn onze tips. Wat zijn de uwe?

Dit zijn onze tips. Wat zijn de uwe?

U ziet het beeld van Mercurius boven dit stukje. Dat is de god van de handel. Laten we er ook de god van buy the dip van maken.  

Zo langzamerhand komen we toch op het punt dat we ook in de gewone media gaan zien, lezen en horen hoe ver-schrik-ku-luk het weer op die ver-schrik-ku-lukke beurzen is. Ook zien of en hoe NOS en RTL-Z Journaal het brengen. U weet het, chocoladeletters en tranen met tuiten luiden nog wel eens de draai in.

Het gejammer laten we graag aan anderen over, wij kijken liever naar de kansen die er nu uitstaan. Ik schreef het eerder vandaag, vrijwel alle mooie beurslijntjes en -grafieken beginnen in slechte en niet in goede tijden. Ziet u al koopjes, aanbiedingen, items die u voor dit geld echt niet kan laten liggen et cetera?

Bij deze de oproep aan u, wat ziet u allemaal? Meld u in de comments. Ik trap hier af met collega Niels wat wij zoal spotten en duiden even summier waarom. Als u dat ook doet, graag. Leuk om over zoveel tijd eens terug te kijken naar dit blog, of we, terwijl de koersen om ons heen imploderen, zinnige dingen melden.

Want dan gaan we er zeker een gewoonte van maken. Oh ja, vonden we de beurs niet allemaal een beetje duur worden de afgelopen maanden? Nou, dan moeten we toch eigenlijk blij zijn dat de aandelen gemiddeld zeker 10% goedkoper zijn, of niet soms?

Goed, daar gaat ie, even snel mijn selectie die ik hier en nu ter plekke bedenk:

 • Mijn oog valt op afgefakkelde kwaliteitsaandelen als Aalberts en TKH.
 • De financials kunt u voor het dividendrendement kopen, allemaal. Worst case scenario is zeg maar een dividendhalvering en dan zijn de percentages nóg aantrekkelijk. Met uitzondering van WDP kunt u op dezelfde manier vastgoed dobbelen.
 • Dat dividendverhaal geldt ook nadrukkelijk voor Shell en Randstad. Shell wel, maar verder vind ik de echt defensieve aandelen als Unilever, Heineken, Relx etcetera nog steeds duur.
 • De chippers zijn ook in de aanbieding, zeker gezien de fraaie toekomstige verwachtingen. Zet u Galapagos hier ook maar bij.
 • Mijn uitsmijters: Amazon en Netflix. Als de halve wereld thuis moet gaan zitten in verband met dat virus, gaat die halve wereld daar shoppen en kassie kijken.

Collega Niels komt hier mee:

 • Basic-Fit. U denkt toch niet dat mensen hun abonnement bij de sportschool stopzetten vanwege het coronavirus.
 • Galapagos: Wie vorige week het biotechfonds kocht voor €250 en nu verkoopt onder de €200, gaat nooit geld verdienen op de beurs.
 • Pharming: Het middel ruconest gaat echt niet minder verkocht worden vanwege corona. Toch implodeert de koers.
 • ASR: Het is weliswaar een levensverzekeraar, maar een koersdaling van 14% is toch wel te gortig, helemaal omdat in Nederland nog niemand besmet is.
 • Ajax: Ajax gaat echt niet slechter spelen door corona. Trouwens, slechter dan afgelopen zondag is gewoon onmogelijk.

OK, wat  zijn uw tips, ideeën of wat valt u op?  Van beleggers, voor beleggers: laat maar van u horen


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Charlemagne
0
CM.COM, het nieuwe geld staat op de bank, en ze kunnen rustig de storm uitzitten.....begin van de week 20 euro nu 12 en straks wellicht nog lager....
Terechter
1
Mijn tip is dat het beste beleggingsadvies is om nu aandelen bij te kopen omdat op de lange termijn het zich uitbetaald als je op lage koersen koopt. Gezien de enorm lage rente, zijn de aandelen vanaf dit niveau zeker koopwaardig. Bovendien: Nog even en de schrik voor het Coronavirus is verwerkt. Mocht dit wat langer duren, dan zullen de Centrale Banken opnieuw stimuleringsmaatregelen aankondigen.
Fundbuster
0
Eens met de bijkopers. Gisteren beetje RDS gekocht met 15% Coronakorting, 19,57 voor betaald. Gaan ze lager koop ik bij, als er niet (te zeer) in het dividend gesneden wordt levert dit een dikke 8% op. ING en zélfs ABN AMRO ogen ook sexy, vind ik. Die olies hou ik tot mijn dood, -of de hunne natuurlijk.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 02 apr Trump: "Oil-deal Rusland-SA is n... 5
 2. 02 apr Negen adviezen 1
 3. 02 apr Zo, tent op slot en dan 11,5% af...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare