Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corona: veel impact, weinig paniek

Corona: veel impact, weinig paniek

Het regent updates en analyses over de Covid-19-epidemie; teveel om bij te houden en wijs uit te worden eerlijk gezegd. Paniekverhalen genoeg, maar op de grote beurzen van de wereld valt de schade nog redelijk mee. 

Een kleine roundup van wat nieuws op deze vrijdag: 

China gaat nog maar wat 'proactiever' stimuleren, en houdt de monetaire teugels wat losser in handen.  

Daarmee koop je nog geen consumentenvraag of draaiende fabrieken, zegt een criticus direct, maar goed, dit is wat China doorgaans doet bij dreigende tegenspoed: stimuleren! 

Ook de Amerikanen kijken met argusogen naar China, want hadden ze daar niet net beloofd voor $77 miljard meer uit de VS te importeren dit jaar? Met het niveau van vraaguitval waar we zo langzamerhand wat zicht op krijgen, is het de vraag of China daar nog wel behoefte aan heeft.

Volgens de Amerkaanse overheid gaan de Chinezen zich heus netjes aan de afspraak houden. Op de G20 van dit weekend zullen ze daar niet fijntjes aan herinnerd kunnen worden, want de Chinese afvaardiging blijft thuis, vanwege, inderdaad, het coronavirus. 

Ondertussen bereidt de financiële sector in Azië zich voor op een flinke toename van slechte leningen door bedrijven die door het stilleggen van hele steden in de problemen komen. De stroppenpotten worden in snel tempo opgehoogd:

Impact: ja die is er, van Apple tot Coca-cola aan toe, en lijkt ook omvangrijk. De reactie op de beurzen is eigenlijk opvallend beheerst. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

coronavirus

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Vreemd dat beleggers de signalen van de verslechterende economie in de EU en ook de besmettingsuitbreiding in andere landen rondom China, totaal negeren. Logica ontbreekt volkomen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: coronavirus

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De r...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 03 apr IEX-actie: Meer dan 2.500 aanmel... 11
  2. 03 apr April: Experts spelen op safe me... 13
  3. 03 apr IEX-actie: 15 vragen aan Rabobank 46
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare