Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave: IEX-forum wil inbreng op AVA

Wereldhave: IEX-forum wil inbreng op AVA

De oplettende belegger heeft het gevolgd deze week, het opvallende initiatief vanuit het IEX-forum om vastgoedfonds Wereldhave te bewegen om de aangekondigde strategie aan te passen.

Onder aanvoering van forumlid The Third Way stelden 19 beleggers een alternatieve strategie voor en presenteerden die via IEX aan de wereld en – vooral – Wereldhave.

Dat bedrijf kwam al snel door met een reactie. Kort samengevat: dank voor het meedenken, we gaan het bestuderen en u wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Agendapunt op de AVA

Hoe nu verder? We vragen het aan forumlid The Third Way, wiens alias in het FD inmiddels tot naam van de actiegroep is verheven. Die maakt al snel duidelijk waar hij vooral tevreden mee zou zijn: dat het alternatieve plan wordt ingebracht op de aandeelhoudervergadering.

Al iets gehoord van Wereldhave?

“Vol verwachting klopt ons hart, we wachten op de uitnodiging. Uit de eerste reactie bleek dat ze het hele verhaal al een week eerder geanalyseerd hebben. Ze zagen dat ons voorstel niet een afwijzing is van de ingezette strategie, maar een poging tot verbetering, en een uitnodiging tot dialoog ten gunste van alle betrokkenen. We wachten wel nog op een inhoudelijke reactie van de Raad van Commissarissen; je weet wel, die nog geen decharge kreeg.”

Wat is het plan nu? Hoe gaan jullie zorgen dat dit daadwerkelijk op de agenda komt bij Wereldhave?

“We hebben veel steunbetuigingen gekregen van aandeelhouders en het wordt nu mijn uitdaging om dat allemaal te kanaliseren en vorm te geven voor mijn forumgenoten. Het mooiste zou zijn als Wereldhave aangeeft dat wij een agendapunt krijgen op de AVA. Zij zien ook de tsunami aan steunbetuigingen en aanmeldingen. Vaak van beleggers voor wie dit heel belangrijk is, het zijn hun zuurverdiende spaarcentjes.”

“Als dat niet wordt toegelaten moeten we alles gaan formaliseren. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld mensen aanstellen voor de functies die daarbij horen. Interessant is dat er ook een advocaat en een registeraccountant zich vrijwillig hebben aangemeld. Verder zijn forumleden spontaan andere aandeelhouders gaan contacteren en ook de VEB. Het zou me ook niet verbazen dat we die 1%-grens [om een agendapunt in te brengen op de AVA – red] al hebben gehaald. Ik ga dit weekeinde tellen.”

Dus jullie gaan een officieel verzoek indienen om agendapunt te worden?

“Ik zou zelf die bureaucratie liever vermijden. Wanneer je stemmen gaat tellen moet je zeker zijn dat het valide aandeelhouders zijn, en dergelijke zaken. Dan gaat de spontaniteit er af en zullen er gaandeweg steeds meer hakken dieper het zand in gaan. Liever heb ik een spontane en constructieve dialoog die eventueel uitmondt in een soort hele losse samenwerking met management om de gezamenlijke belangen te realiseren.”

“Ik heb hiernaast een voltijds professioneel leven en wil derhalve niet dat wat eerst als een spontane opvulling van een vrije ochtend begon uitmondt in iets te formeels. Maar wellicht kan ik het stokje overdragen.”


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave Belgium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MFCons
1
Vol verwachting klopt ook mijn hart; gaat er nu een verklaring komen rondom de 300-350 miljoen die Storm tegen 0% rendement wil "investeren" of krijgen we - net zoals op BNR - een smokescreen te zien/horen?
theo1
0
Ik wens ze veel succes. Procentueel is hun belang waarschijnlijk verwaarloosbaar. Ze zullen steun moeten krijgen van een grootaandeelhouder, maar die zijn vermoedelijk al betrokken bij het bestaande plan.
LLinssen
0
Volgens mij zijn de groot aandeelhouders niet eens zo groot, van Herk heeft nog niets laten weten, Goldman Sachs wil nog weleens wat kopen maar die zijn zelf vooral bezig om WHA op de verkooplijst te zetten. Verder zijn het volgens mij vooral financiële instellingen en kleine beleggers.
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

hjs64 schreef op 21 februari 2020 16:32:


@TTW, mooi stuk, en alvast bedankt voor het vele werk.


+1
A.Men
0
Vroeger Wereldhave gehad. Wordt hier door partijen naar beneden gemanipuleerd om straks goedkoop een slag te slaan??
Snugger
0
Aandeelhouders, en vooral deze, zijn net kleine kinderen...
En dat terwijl een aandeel geen kinderspel is, maar zo wordt wel omgegaan met prijs, en in het hoofd al toekomstige prijs, zielig eigenlijk!
victory advies
0
Goedendag allemaal

Kijkt u zelf maar onderaan. Grote aandeelhouders zijn volstrekt onbetrouwbaar immers ze lenen hun stukken uit aan Amerikaanse Hedge fondsen. Die hebben nu minimaal 19%-25% van de aandelen geshort en die moeten ze dus straks terug kopen tegen lagere prijzen. Dit is zo'n beetje de grootste short positie in Wereldhave tot nu toe. En dit geeft dus een mooie kans voor een herstel

De kans op nog veel lagere prijzen is dus niet zo groot als de resterende aandeelhouders eindelijk eens loyaal worden aan Wereldhave en hun stukken niet (meer) ter beschikking stellen. De koers zal m.i. dan rap omhoog gaan.

De afgelopen weken is er een kleine afnamen van de short posities geweest dus ze worden bang dat de koers niet meer omlaag gaat en de bodem is bereikt. Alle reden dus om uw posities uit te breiden immers er komt € 0,63 cent dividend aan en Wereldhave zit korter op het beleid. Het bedrijf maakt gewoon nog dikke winst met en intrinsieke waarde die minimaal 2x de aandelen koers is.

Logisch nadenken als minimaal 8 miljoen van de 40 miljoen aandelen op korte termijn terug gekocht moeten worden in de markt....wat gaat er dan met de koers gebeuren...inderdaad die moet wel omhoog.


www.shortsell.nl/short/Wereldhave

www.shortsell.nl/short/Wereldhave/90/...

Ik heb al een zeer groot pakket Wereldhave en mijn vrouw vind het wel genoeg anders kocht ik gewoon weer bij.

Ik wens u allen een fijne dag toe.
The Third Way...
0
Nieuwtje: we zitten nu op... 60 (zestig) man, aandeelhouders.
Nu ff wachten op WH...


P.S.: ook vandaag weer aandeelhouders die zich aanmelden om het initatief te steunen. Keep it coming, elke stem telt:

TThirdWay@gmail.com
Snugger
0
quote:

The Third Way... schreef op 22 februari 2020 15:17:


Nieuwtje: we zitten nu op... 60 (zestig) man, aandeelhouders.
Nu ff wachten op WH...


P.S.: ook vandaag weer aandeelhouders die zich aanmelden om het initatief te steunen. Keep it coming, elke stem telt:

TThirdWay@gmail.com

Vraagt er nu niemand naar een achtergrond?.. dubieus. Er is een utopie gecreëerd, curve fitting is de oorzaak....
Beleggers moeten soms tegen zichzelf beschermd worden, dit is zo'n moment..
RolfRr
0
Mensen beleggen omdat bedrijven extra aandeelhouderswaarde bewerkstellen. Als met dit plan extra waarde mogelijk is stem ik voor.
Men vergeet dat boekwaarde in vastgoed kan veranderen. Bedrijf maakt winst en als kapitaal beter geplaatst word stijgt de wins verder. Verkoop het minder rendabele of minder gunstige vastgoed dit jaar en koop met deze huidige lage koers aandelen in.
The Third Way...
0
In bijlage de analisten adviezen. Spijtig voor Degroof Petercam.

www.wereldhave.com/siteassets/documen...

Een aantal analisten heeft zich ook aangesloten bij onze "grassroots beweging", jullie dan maar ook? Tzijn niet jullie centjes maar wel goede naam.

Wat zouden analisten voor de beweging kunnen doen, laat graag hier weten indien niet aangesloten? Onze "ingewijden", stuur mij een email op het bekende adres.

We gaan er namelijk iets moois van maken, samen…
ChanTess
0
Goed initiatief, ik heb maar een paar aandeeltjes met 65% verlies. Dus alles wat er terug gepakt kan worden is meegenomen :)

Succes..
The Third Way...
0
Beste leden van de TTW groep die Wereldhave in de gepubliceerde open brief heeft aangeschreven en al degenen die zich naderhand hebben aangesloten tot de groep van nu 75 man:

Net is er weer een vertrouwlijke update vanaf TThirdWay@gmail.com naar jullie als steunende aandeelhouders gestuurd. Laat daar ff weten indien je hem niet hebt ontvangen.

Decision time...
hjs64
0
Beste mensen, ik waardeer het initiatief van TTW zeer (ben een van de ondertekenaars van de beruchte brief) het begint serieuzer te worden dan ik oorspronkelijk ingeschat had. Ik ben van mening dat dit mooie initiatief van TTW hem geen geld hoeft te gaan kosten, dus dat we daar een fondsje voor op moeten zetten. Hoe regelen we dat? Iemand een idee?
The Third Way...
0
Aan iedere aandeelhouder die zich heeft aangemeld: zie jullie inbox voor update.

We zijn nu met 90 leden, and counting...
janos53
0
Lof en waardering voor TTW initiatiefnemer,

Verwacht dat het ledental nog veel verder zal oplopen; het bestuur van WH zal vermoedelijk dit jaar - gelet op de onzekere economische tijden die ons wachten vanwege het C-virus - geen uitvoering kunnen geven aan de aangekondigde plannen. Met deze onzekerheid is er geen markt voor investeerders!
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Pieter Kort

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente columns van Pieter Kort

 1. 31 mrt De V van China 1
 2. 09 mrt Wall Street: hier liggen de nood... 1
 3. 26 feb AEX krabbelt beetje op, coronani...

Gerelateerde instrumenten

 1. Wereldhave 7,910 14:49
  +0,110
  +1,41%
 2. Wereldhave Belgium 52,400 14:49
  +1,000
  +1,95%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare