Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PMI's: Duitsland valt mee, Frankrijk tegen

De PMI's - indicatoren voor het ondernemersvertrouwen - voor Duitsland en Frankrijk komen door. Met name de Duitse wordt met spanning afgewacht, want de Duitse industrie heeft er wel eens beter voorgestaan.

En voila, of beter Achtung, het getal is beter dan verwacht:

Let wel, die 47,8 voor de maakindustrie is nog altijd onder het neutrale niveau van 50, dus ondernemers zijn niet optimistisch, maar wel een stuk beter dan de verwachting van 44.

Frankrijk dan? Daar duikt de maakindustrie juist onverwacht in mineur. De dienstensector ziet het positiever in.

 


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 17:55 Rabobank schoffeert certificaath... 43
  2. 09:50 Is de bodem al bereikt? Stem! 17
  3. 16 mrt ABN Amro Zelf Beleggen: ‘Wij cat...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare