Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam licht in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in de middaghandel licht in de min, terwijl elders in Europa ook rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 628,24 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 982,72 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,3 procent omlaag.

NIBC dikte ruim 6 procent aan op de lokale markt. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

Brunel

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was koploper in de AEX met een winst van 2,1 procent. Aegon (plus 1,1 procent) toonde herstel dankzij een adviesverhoging door Citi. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,7 procent.

Bij de kleinere bedrijven klom Brunel 2,3 procent, ondanks een kwartaalverlies voor de detacheerder. VEON ging ruim 7 procent onderuit. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten, maar de zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk.

Renault

Renault klom 1 procent in Parijs ondanks tegenvallende berichten. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, verloor 1,3 procent. In Londen leverde Royal Bank Scotland (RBS) 6,6 procent in na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest.

De euro was 1,0860 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 52,19 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent meer op 57,40 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 februari 2020 17:17
    Flink wat banen erbij
    De krapte is voor een groot deel te danken aan de groei van de economie. Er kwamen in het afgelopen kwartaal 48.000 banen bij, 0,4 procent meer dan in het derde kwartaal van 2019.

    Vooral in de zorg kwamen er veel banen bij: 13.000 ongeveer. Ook in de handel, horeca en transport was volop werk: het aantal banen groeide met 10.000.

    En maar blijven gillen recessie ,recessie. Snel Randstad kopen
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links