Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De MSCI World Real Estate Index weet een mogelijke hogere koersbodem te vormen.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:237,99
Steun:224,50
Weerstand:248,46
Steun 2:215,97
Weerstand 2:275,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De trend van de MSCI World Real Estate Index geeft een zwak stijgend verloop weer. De nieuwe koersbodems worden voortdurend op hogere niveaus gevormd, maar de correcties zijn steeds fors. Wij blijven gematigd positief zolang steun 224,50 (bodem van 20 december 2019) intact is. De trend biedt ruimte tot weerstand 248,46 (gevormd op 23 februari 2007).

  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een overbought conditie (over-gekocht) aan. De stochastic wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Hoge waarden (bv boven 80) worden beschouwd als overgekocht (overbought). Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het meest betrouwbaar. Een negatieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe hogere top neerzet terwijl de stochastic een lagere top noteert. Dit is een waarschuwingssignaal. Als in een later stadium het aandeel neerwaarts onder de vorige top breekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

MSCI World Real Estate Index

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 21 feb Bouygues
  2. 21 feb US T Bond (30yr)
  3. 21 feb Zoekt naar richting