Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen herpakken zich

TA: Beurzen herpakken zich

Het sentiment op Europese beurzen blijft positief. Aandelen houden stand.

Financiële markten blijven in de ban van het nieuwe coronavirus, maar ogen iets minder nerveus. Beleggers richten zich thans meer op de drukke cijferweek.

Deze keer een technische blik op de Europese beurzen. De positieve ondertoon blijft dominant.

Sentiment AEX-index is nog steeds positief

De Nederlandse beurs staat nagenoeg op het het hoogste punt sinds 2001. Dat zegt genoeg, maar technisch levert de AEX het bewijs door steeds hogere bodems te vormen. Er is duidelijk sprake van positief sentiment.

Er komt weer ruimte voor een verdere opmars, na de doorbraak boven de recente koerstoppen. Het eerstvolgende koersdoel ligt op 644. Steun handhaven we voorlopig op de bodem van begin december rond 581,02.

DAX index lonkt naar 14.500 als  volgende koersdoel.

De Duitse beurs ontwikkelt zich technisch bezien nog steeds opwaarts, afgezien van de recente aarzeling. De ruimte tot aan de cruciale weerstand 13.596,89 (top van 26 januari 2018) bedraagt amper een half procent.

De opwaartse fase krijgt pas een nieuwe impuls indien deze zware barrière wordt gebroken. Na een uitbraak wordt 14.500 het volgende opwaartse koersdoel.

Beurs van Brussel vormt hogere bodem

De Bel 20-index vormt nog steeds hogere toppen en bodems. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand 4.188,95 (top van 23 januari 2018). Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 3.894,71 (bodem van 12 december 2019) intact blijft.

Franse beurs blijft binnen uptrend

De CAC40-index heeft in de recente dip een nieuwe hogere bodem gevormd: het bewijs dat  kopers actief blijven.  Na een doorbraak en slotstand boven de laatste koerspiek kan de stijgende trend worden hervat.

Zolang steun 5.697,06 (bodem van 6 december 2019) intact blijft oogt het beeld positief. Weerstand hanteren we rond 6.168,15 (gevormd op 1 juni 2007).

Europees beursgemiddelde maakt even pas op de plaats

De trend van de Euro Stoxx 50-index blijft ondanks de huidige consolidatiefase nog steeds opwaarts gericht. De steun ligt rond 3.600 (bodem van 1 juni 2018). Slaagt de Euro Stoxx erin om boven de laatste top te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging. Weerstand hanteren we op 3.900,30 (gevormd op 28 april 2008).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Beurs eerst wat terug 147
 2. 30 nov TA: Eindejaarsrally in de steigers 241
 3. 27 nov TA: Uitbraak Dow Jones 224

Reacties

279 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 De nieuwe Kleren van de Keizer.. 11 februari 2020 08:22
  "Het sentiment op Europese beurzen blijft positief. Aandelen houden stand.."

  Is Trostrams nou De Kapitein, 1e Stuurman of Dirigent van het Orkest op de TITANIC..?


  Van Sloeki weet ik het zeker dat is een uitgeprocedeerde Failliete Speculant..

  Die ver voor het begin van de Afvaart stiekem aan Boord is geklommen..;))
 2. forum rang 6 'd Aandelen 11 februari 2020 08:30
  Goedemorgen,

  de beurzen blijven maar stijgen inderdaad maar daarmee komt het einde van de cyclus wel in zicht.
  Het steeds maar bijdrukken van nieuw geld en de rente die zeer laag tot negatief is zijn noodgrepen, het kan niet anders dan dat het geld steeds minder waard wordt en de inflatie toe gaat nemen.

  Een groot deel van de bevolking in de diverse landen profiteert niet van de economische groei en onder de kabinetten van Rutte heeft het bedrijfsleven een grote groei doorgemaakt wat niet werd gedeeld met alle medewerkers.
  De kloof tussen arm en rijk groeit, het vertrouwen in de politiek daalt, behalve dan bij de Overheid en Gemeenten zijn banen veel minder vast dan voorheen, veel mensen zijn gedwongen ZZP ér en moeten zelf voor de kosten opdraaien die voorheen door de werkgever werden betaald.

  Gisteren las ik dat iemand schreef dat je voor EUR 10,00 per uur een ZZP'er kon inhuren voor een verbouwing, kan het me niet voorstellen met een noodzakelijke kostprijs van EUR 33 per uur om alle kosten te kunnen betalen.

  Geeft wel weer eens aan hoe vakmensen worden gewaardeerd, niet dus.
279 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare