Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Meevallendecijfersdag

Liveblog: Meevallendecijfersdag

Update 16:30 uur: Samengestelde interest

Omdat het niet vaak genoeg gezegd kan worden.

 


Update 15:50 uur: Rian en DNB

Nou, dan draait Rian ook binnenkort bij de ECB wel aan de renteknop? Nu is het niet meer grappig. Tubantia bijt zich vast in dit dossier dat, via het genoteerde Oranjewoud waar Gerard Sanderink grootstaaandeelhouder is, ook nog een lijntje met de beurs heeft.

 


Update 15:20 uur: Race om $10.000

Wie zin heeft, stem even mee. Oh ja, er is geen enkele garantie dat voor wie dan oiok die $10.000 ook op het bord komt. Eerst zien, dan geloven.

 


Update 14:00 uur: Er was eens een Griekse bank...

Typisch bericht op een dag dat er even geen risico lijkt te bestaan. Er is een Griekse bank die weer zelf een lening... Het staat er gewoon, maar begin vorig decennium, tijdens de Griekse en EU crisis, was dit ondenkbaar geweest. Ook zo'n event waar uiteindelijk wereld en beurs toch niet aan ten onder gingen. 

Rol nog maar een keer van uw stoel, +9% vandaag en dit is Deutsche Bank dit jaar:

 


Update 11:00 uur: Meevallendecijfersdag

Een dividendverhoging van 6%: hoe lang is het geleden dat Royal Dutch Shell... Total doet het gewoon (+1,9%). Van de grote westerse olie-majors (Shell, ExxonMobil, Chevron en BP) leveren de Fransen de beste rapportage af. Het fonds is iets duurder dan Shell en doet een procentje minder dividendrendement.

Het is meevallendecijfersdag, want in Parijs kleurt ook SocGen 2% groen op zijn rapportage. Bij ons is het ArcelorMittal dat staat te stralen op onder andere een betere outlook en in Japan verwacht automobielgrootmacht Toyota betere tijden:

Nog eentje dan: das-war-einmal-aandeel Nokia doet +3% op meevallende cijfers:

 


Update 10:00 uur: Everything is awesome!

De nieuwe jaartop en hoogste piek voor de AEX sinds de bull market bijna elf (!) jaar geleden begon is nu 618,87. De AEX herbeleggingsindex doet het zelfs met een nieuwe all time high op 2143,10. Dat is dezelfde index, maar dan ruim 1500 puntjes hoger door 37 jaar lang een paar procent dividend per jaar.

Intussen staat de AMX ook op een all time high. De prijsindex ruikt 1000 en de herbeleggingsvariant vliegt helemaal. Hopelijk kan ik die 1000 ooit ook nog eens van de AEX zeggen.

De felicitaties zijn om te beginnen voor Lucas Bols. Dat luidde de gong...

... omdat het fonds vijf jaar is genoteerd. Oef, dat is helaas nog geen groot succes.

Het is wel een succesvolle beursdag. Alle AEX-fondsen plussen nu onder leiding van ArcelorMittal dat een sublieme rapportage heeft. Fraai staaltje ondernemerschap en financiële discipline. ING opende nog rood op oplopende kosten en probleemleningen, maar bekoort nu toch ook. Rentemarge op peil, is dat het? 

Intertrust zakt wel steeds verder weg op zeker geen slechte, maar blijkbaar wel zielloze cijfers. Het lukt het bedrijf sinds het is genoteerd niet om waarde te scheppen. Verder zijn het vooral de risicovollere en momentumaandelen, financials en zelfs vastgoed die het goed doen, terwijl defensief wat achterblijft.

Dit zijn de adviezen:

 • Aperam: naar €36 van €33 - Deutsche Bank
 • Aperam: naar €26 van €24 - Kepler Cheuvreux

Geklokt om 10:00 en sjonge, wat een weelde zeg.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 12 apr Waarom ABP wel in goud en bonds, maar niet in bitcoin zit
 2. 12 apr BeursVandaag: Woord is aan de cijfers 1
 3. 12 apr BeursVandaag: Woord is aan de cijfers 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 707,35 12 apr
  -6,01
  -0,84%
 2. AMX 1.035,56 12 apr
  -7,28
  -0,70%
 3. Aperam 42,980 12 apr
  +0,570
  +1,34%
 4. ArcelorMittal 24,355 12 apr
  -0,125
  -0,51%
 5. ING Groep NV 12,360 12 apr
  -0,020
  -0,16%
 6. Intertrust 14,800 12 apr
  -0,160
  -1,07%
 7. Lucas Bols 11,920 12 apr
  +0,060
  +0,51%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare