Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Herstel

TA: Herstel

De AEX-index wist gisteren sterk op te veren en daarmee een deel van het verloren terrein van afgelopen week goed te maken.

De eerste schrikreactie van het coronavirus lijkt door beleggers te zijn verwerkt. Bij het uitblijven van nieuwe (zorgelijke) berichten wordt er weer overgegaan tot de orde van de dag.

Cijferseizoen

We zitten momenteel midden in het cijferseizoen, waar beleggers nu weer even de aandacht op kunnen richten. Zo presenteerde het moederbedrijf van Google, Alphabet, maandagavond haar jaarcijfers. Die vielen licht tegen en werden door beleggers niet met gejuich ontvangen.

De Amerikaanse beurzen veerden gisteren daarentegen wel weer sterk op.

Op de Nederlandse beurs kunnen we deze week nog cijfers verwachten van onder andere ING en ArcelorMittal. Beide aandelen hebben de afgelopen weken al een flinke correctie laten zien. De cijfers zullen uitwijzen of dit juist was.

Krachtig herstel AEX

De AEX-index herstelt krachtig richting de weerstand van het laatste topje rond 606,20 punten. Zolang de koers echter hieronder beweegt, moeten we rekening houden met mogelijke nieuwe verkoopdruk.

Pas daarboven klaart de lucht wat op en kan een nieuwe aanval worden ingezet op de weerstand van 616,46 punten.


Europese beursgemiddelde

Gisteren bekeek ik het lange termijn technische beeld van de Nederlandse beurs. Hieruit bleek dat de recente correctie wel eens een mooi nieuw instapmoment kan gaan opleveren.

Vandaag bespreek ik de Euro Stoxx 50 index, ook wel het Europese beursgemiddelde genoemd.

De Euro Stoxx 50 index heeft de stijgende fase van de afgelopen maanden afgebroken. Voorlopig mag een meer neutraal koersverloop worden verwacht boven de steun van 3.593,60 punten.


Lange termijn correctie

Als we de weekgrafiek erbij pakken, dan valt op dat we vooralsnog slechts te maken hebben met een correctie binnen de lange termijn uptrend. De index beweegt nog netjes boven haar 200-daags gemiddelde en boven de laatste koersbodem rond 3.600 punten.

Ik verwacht daarom dat de Euro Stoxx 50 index binnenkort een nieuwe hogere koersbodem zal kunnen voltooien en de stijgende trend weer op kan pakken.

Pullback naar driehoek

Op de meerjarige langetermijngrafiek valt ook nog iets anders op. De afgelopen jaren bewoog de index in een grote driehoeksformatie, waarbij de toppen en bodems steeds dichter bij elkaar kwamen te liggen.

Eind 2019 heeft de index de driehoek opwaarts verlaten en de oude stijgende fase weer opgepakt. De huidige terugval vormt een klassieke pullback richting de oude toppenlijn van de bovenkant van de driehoek.

Een hogere koersbodem boven deze toppenlijn zal de uitbraak nogmaals bevestigen en het begin markeren van een nieuwe periode van stijgende koersen.

Ik hou de ontwikkelingen van deze index de komende tijd daarom nauwgezet in de gaten.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 38
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

392 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 februari 2020 07:57
    Goedemorgen,

    las gisteren in De Telegraaf dat de beurswaarde van Tesla naar naar de extreme hoogte van $ 136.000.000.000 gestegen is, nou succes met die aandelen etc.

    Woensdag is zo'n dag dat er de hele dag vaak niet zoveel gebeurt, misschien alleen aan het einde van de dag.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 5 februari 2020 08:00
    Iemand ging net op de financiële televisie om te zeggen dat niemand het weet, niemand weet het !!! Kijk, dit is slechter dan SARS op basis van het officiële # uit China (geïnfecteerde 5X's en doden 41% hoger) en China is structureel zwakker dan 2003 en relevanter voor de wereld. Dus we weten wel iets ...
  3. [verwijderd] 5 februari 2020 08:03
    quote:

    The Short Caller schreef op 5 februari 2020 08:00:

    Iemand ging net op de financiële televisie om te zeggen dat niemand het weet, niemand weet het !!! Kijk, dit is slechter dan SARS op basis van het officiële # uit China (geïnfecteerde 5X's en doden 41% hoger) en China is structureel zwakker dan 2003 en relevanter voor de wereld. Dus we weten wel iets ...
    ja,en dan nog Afrika en Zuid Amerika nog nog geen besmettingen
392 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links