Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: De 615+ beer op het AEX-pad

TA: De 615+ beer op het AEX-pad

Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX-index. Enerzijds proberen de bulls de uptrend een nieuwe impuls te geven. Anderzijds geven de beren tegengas, waarbij zij worden geholpen door een stevige beer op het 615,74 niveau. Maar wie gaat er winnen? Hoe liggen de kaarten er bij? 

Uitbraakpoging

Al geruime tijd is er sprake van een positieve trendfase, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een gestaag opkrullende gemiddelde lijn.

In de afgelopen dagen was er echter sprake van een lichte terugval tot 605 punten, maar vandaag weten de bulls zich uitstekend te vermannen. Ze voeren de druk op de rode streep flink op. Ze willen de lastige beer bij 615+ verjagen, om daarmee de weg te effenen voor hogere niveaus richting zo mogelijk de 630-zone.

De indicatoren ondersteunen de uitbraakintenties van de stier. Uiteraard een witte candle ruim boven de SMA-lijn, de swingteller in een +2 stand en de NBTrade Indicator met een klein groen staafje. De hamvraag is natuurlijk: 'Doet-ie het of doet ie het niet?'

Doet-ie het?

Als ik de objectieve metingen als leidraad neem, dan gaat het de bulls lukken om uit te breken, om daarmee de uptrend een nieuwe impuls te geven.

Op moment van schrijven is er nog geen overtuigende doorbraak. Het is interessant om te zien wat er met de slotkoers vandaag gebeurt. Een slot boven 615 punten met een witte candle is voldoende bevestiging voor een doorbraak. Lukt dit niet, dan dreigt er een dubbel topje.


Anticiperen of reageren?

Maar wat doet u als actieve belegger? Gaat u anticiperen op een uitbraak door nu reeds koopposities in te nemen? Of gaat u pas komende week reageren als de doorbraak een feit is?

Ik opteer voor beide opties. Pas Money Management toe door nu reeds wat aankopen te doen en bij een gebleken doorbraak de positie te vergroten.

Succes in deze spannende fase!

Turbo's

BNP Paribas AEX Turbo Long

BNP Paribas AEX Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links