Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Handelsdeal zit in al de koersen

TA: Handelsdeal zit in al de koersen

Wall Street ligt er technisch prima bij, hoewel de ondertekening van de handelsdeal tussen China en de VS al is ingeprijsd.

De beurshandel staat deze week in het teken van de ondertekening van de Fase 1-handelsdeal tussen China en de VS. Woensdag ronden China en de VS de eerste fase van de onderhandelingen af. Op Wall Street zijn de aandelen al behoorlijk vooruitgelopen op de recente positieve ontwikkelingen.

Ik veronderstel dus dat het grootste positieve effect van de deal al in de koersen zit, die er technisch prima bijliggen.

Kernkwesties

De Amerikaanse Kamer van Koophandel meent dat de ondertekening van fase 1 van de handelsovereenkomst geen einde maakt aan de handelsoorlog tussen de economische grootmachten.

De KvK geeft aan dat er nog geen structurele oplossingen bestaan voor bepaalde "kernkwesties", zoals de Chinese subsidies voor staatsbedrijven en beleid dat zorgt voor een ongelijk speelveld.

Veel sceptici vragen zich af of de overeenkomst kan standhouden; men denke hierbij aan de enorme hoeveelheid landbouwproducten die China zou moeten importeren uit de VS als onderdeel van de overeenkomst.

Deze week kijk ik naar de belangrijkste Amerikaanse indices.

Eerst de AEX

Het technische plaatje van de Nederlandse beurs is niet veranderd. De AEX blijft aarzelen binnen de opwaartse trend.

Dow Jones fluctueert in een opwaartse trend

In de recente terugval van 6 januari wist de Dow Jones rond 28.380,30 een hogere bodem achter te laten. Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de top van begin december weet te blijven.

Weerstand ligt rond 31.500,00 (berekend koersdoel). Pas een doorbraak onder steun 28.380,30 zou het technische plaatje wat verzwakken; dan wordt 25.743,50 het volgende neerwaartse koersdoel.

Amerikaanse technologiebeurs veert op in stijgende trendkanaal

De Nasdaq Composite index beweegt in een uptrend, getuige het patroon van hogere toppen en bodems. Er ligt een berekend koersdoel rond 9.600. De steun  rond 8.909,19 (bodem van 30 december 2019) markeert tevens de onderkant van het opwaartse trendkanaal.

Amerikaanse halfgeleiderindustrie dipt binnen de stijgende trend

De SOX index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, valt terug binnen de grenzen van het stijgende trendkanaal.

Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 1.821,86 (bodem van 6 januari). Weerstand ligt rond 2.000 (berekend koersdoel).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 26 okt TA: Relatieve rust 220
 2. 23 okt TA: Aarzeling om steunpakket 256
 3. 22 okt TA: Indicatoren koelen af 237

Reacties

236 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 14 januari 2020 08:02
  Misschien in Amerika, maar AEX doet het niet beter, want 300 beursdagen bleven wij onder de 600 janken en met paar dagen stijgen boven de 600, geeft niet echt het vertrouwen dat we een inhaalrace aan het maken zijn.
  1 dag omhoog, 5 dagen naar beneden.
  Als wij vanaf nu 30 dagen elke dag stijgen dan mag je euforie noemen.


 2. forum rang 7 Long Time No See.. 14 januari 2020 08:12
  quote:

  Knight V schreef op 14 januari 2020 08:02:


  Misschien in Amerika, maar AEX doet het niet beter, want 300 beursdagen bleven wij onder de 600 janken en met paar dagen stijgen boven de 600, geeft niet echt het vertrouwen dat we een inhaalrace aan het maken zijn.
  1 dag omhoog, 5 dagen naar beneden.
  Als wij vanaf nu 30 dagen elke dag stijgen dan mag je euforie noemen.

  Inhaal race..?! Waar meen jij die "Rechten" aan te ontlenen als ik vragen mag..

  Hahaha.. LoL..:))
 3. forum rang 6 Crockett 14 januari 2020 09:02
  quote:

  ren-je-dement schreef op 14 januari 2020 08:59:


  [...]

  Morgen, Sonny. Vandaag alleen een cokedeal.
  En trek een keer sokken aan. Dat moest ik nog tegen je zeggen van Castillo.


  Dank u. met 75+fahrenheit hier heel jaar door zijn sokken niet altijd evident. Maar mn opmerking fase 1 deal : is er wel een deal....komt niet uit de lucht vallen. We worden voor de gek gehouden m.i. Zeker als Trump eergisteren zei dat fase 2 pas na verkiezingen komen. Dit gedonder heen/weer blijft heel jaar doorgaan.
 4. forum rang 6 'd Aandelen 14 januari 2020 09:07
  quote:

  Crockett schreef op 14 januari 2020 08:56:


  [...]

  Maar natuurlijk. Duidelijk
  wat denk je van 13305


  Ik weet niet tot hoever het daalt maar 13419 is geraakt en als het sentiment tegenzit heb ik als laagste punt 13258 maar of het zover komt is een vraagteken.

  Houd de signalen in de gaten die een draai aankondigen.
236 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare