Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Shell, AF-KLM en olie

Liveblog: Shell, AF-KLM en olie

Update 10:30 uur: Olie-schattingen

CNBC heeft al een belrondje gehouden onder olie-analisten: de prijs kán naar $80 voor een vaatje áls de spanning VS-Iran verder oploopt.

Olie (WTI) staat nu op het hoogste punt sinds mei vorig jaar... en veel meer dan dat kan ik er niet van maken, als ik het plaatje lang neem.

 


Update 10:15 uur: Arbeitslosigkeit

Duitse werkloosheid loopt op, is dat om in de gaten te houden? Niet of nog niet, lijkt het gelet op de seizoensinvloeden.

 


Update 09:55 uur: Air France-KLM

Vliegtuigmaatschappijen zijn natuurlijk al gauw gevoelig voor geopolitieke spanningen en geweld. Voeg daar vandaag een forse olieprijsstijging bij en ze zijn de dalers van de dag. Dat wil zeggen, in Nederland en Duitsland. Ik weet niet waarom er zulke grote koersverschillen zijn tussen de Europese carriers. 

Collega Nico oppert:

Ik denk dat de kleinere vliegtuigmaatschappijen vooral lokaal vliegen in Europa et cetera. KLM en Lufthansa gaan all over the world.

Verder ziet u de defensieve aandelen beter liggen dan de cyclische en de gebruikelijke hooglaagvliegers, het lijkt vooralsnog een begrijpelijke en logische marktreactie.

 


Update 09:05 uur: Risk-off

Op opening geprikt voor u met natuurlijk Royal Dutch Shell als hedge. ArcelorMittal onderaan, riks-off dus. Let wel, de markten gingen gisteren op een uitbundige top de dag uit. Dan wil er weleens wat reactie zijn, ofwel oordeel zelf in hoeverre de spanning tussen de VS en Iran aandelen raakt.

Olie, goud en dollar: marktbreed is er niet veel veranderd sinds vannacht. Wel draaien de rentemarkten nu mee en daar is de schade behoorlijk. Aan de andere kant, ook zonder nieuws staan er de laatste maanden weleens vijf basispunten op het bord. 

Meer Shell-nieuws vandaag, maar dit boeit momenteel zo net na opening denk ik even niemand.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links