Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Altice, Sif en dollar

Liveblog: Altice, Sif en dollar

Update 14:15 uur: Europower

De euro stijgt vandaag maar liefst 0,5% ten opzichte van de dollar. Ulrich Leuchtmann, analist van Commerzbank, zegt dat deze beweging wordt veroorzaakt door de afbouw van shortposities in de euro door speculanten.

Volgens Leuchtmann daalt de liquiditeit van de valutamarkt in de aanloop naar het vakantieseizoen, waardoor speculanten genoodzaakt zijn een deel van hun shortposities in de euro te verkopen. In de week van 17 december hebben hedgefunds hun shortposities in de euro afgebouwd naar $9,16 miljard.

Dit is ruim $5,5 miljard minder dan op het hoogtepunt in 2019. Toen stonden er voor maar liefst $14,84 miljard aan shorts in de euro uit. Leuchtmann verwacht dat deze trend de komende week doorzet, waardoor de euro op korte termijn nog wat in koers kan stijgen (Niels Koerts).


Update 13:30 uur: Sif

Met de koersstijging op die Japanse order vandaag staat ook Sif dit jaar weer op het droge. Helaas is het bedrijf het nog niet echt gelukt om waarde te scheppen sinds de beursgang. Grillige business.

 


Update 13:25 uur: EUR/USD

Er is toch niet iets dat echt beweegt vandaag: de dollar daalt, of de euro stijgt, zo u wilt. Ik zoek, maar kan er nog niet de vinger opleggen.

 


Update 12:00 uur: Alle drie goed

Aandelen, Nederlandse huizen en onze obligatierente: hoe goed of slecht was uw decennium?

 


Update 10:00 uur: Toppertje Altice

Niet Galapagos (+137%), niet ASML (+94%), niet ASMI (+184%) en ook niet Pharming (+109,%): nee, Altice is dit jaar met +242% het beste fonds op het Damrak. Dit is de hele (bizarre) koershistorie. Vandaag is het weer een van de positieve uitschieters van de dag en zeg maar waarom. Er is geen nieuws.

Het fonds zet wel zojuist een nieuw jaartopje neer op €5,77. Opvallend is dat de koersbewegingen een beetje lijken op die van 2015. Mogelijke technische uitbraak, en/of gewoon veel betere fundamentals (lees: vooral minder schulden): zeg maar of het dit keer wel goed afloopt.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 25 sep BeursVandaag: Van je hela hola vola 9
 2. 24 sep Draaien en keren, draaien en keren
 3. 24 sep Air France-KLM op all time low

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 pieren 27 december 2019 14:05
  De schulden (gemeten in euro) van Altice zijn niet afgenomen.

  Dat is een fabeltje dat het bestuur de belegger graag wil doen geloven.

  Er wordt schuld/ebitda gerapporteerd dat iets afneemt, maar dat komt dus omdat de gerapporteerde ebitda iets oploopt. Maar dat is geen IFRS grootheid en dus door bestuur vast te stellen.
 2. forum rang 7 ketchup 27 december 2019 14:38
  mi voor 2-3 jaar view - geen Goldman Sachs , maar Golden nuggets

  voor valuta
  neutraal EURO
  neutraal CHF
  sell $
  buy NOK
  buy Sterling

  beurzen 35% lager
  edelmetalen 35% hoger

  afbouwen tech en luxury goods
  opbouwen miners en grondstoffenhandelaren
  the electric hype gaat compleet in overdrive de komende jaren, jump on the gravy train - deze is nog niet aan het toppen

  long gaan gele hesjes, niemand gaat nog iets willen ingeven, iedereen met regelmaat op de barricades voor meer rechten en minder plichten

  volatiliteit gaat toenemen , dit is de laatste bergetappe aan de beurzen in een 10 jaar durende klim, de daling gaat 3x zo hard ingezet worden en is veel korter van duur, Woutje Wagtmans is er niks bij, die kennen ze dan ook niet buiten de lage landen en al helemaal niet aan de overkant van de plas.

  lol - happy new year.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ALTICE EUROPE N.V. 4,115 25 sep
  +0,003
  +0,07%
 2. Sif Holding 14,200 25 sep
  +0,120
  +0,85%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare