Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX-index

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:603,89
Steun:553,85
Weerstand:609,22
Steun 2:528,68
Weerstand 2:703,18

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De Nederlandse beurs heeft de vroegere weerstandslijn rond de toppen van de afgelopen jaren gebroken. Maar deze doorbraak is nog te klein om een harde verbetering aan te geven.Op basis van de 3%-regel zou de AEX het niveau van 603,90 of hoger moeten overschrijden. De recente daling zorgt ervoor dat de AEX-index terugzakt naar die voormalige weerstandszone, gevormd door enkele koerstoppen iit de periode 2018-2019. Zolang de AEX-index hierboven weet te blijven, handhaven we een (gematigd) positieve visie. Steun ligt op 553,85 (bodem van 4 oktober). Weerstand wacht rond 609,22 (gevormd op 22 mei 2001).

 • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 615,67 18:05
  +5,19
  +0,85%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare