Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: 'Beste cijfers ooit'

Liveblog: 'Beste cijfers ooit'

Update 15:40 uur: 'Beste cijfers ooit'

Volgens Jim Cramer is dit het beste banencijfer die hij ooit in zijn leven heeft meegemaakt. Uiteraard zijn er in het verleden weleens meer arbeidsplaatsen bijgekomen in de VS, maar waar hij vooral op doelt, is de periode waarin dit cijfer wordt gepubliceerd.

Er is immers sprake van een gigantische krapte op de arbeidsmarkt en dat maakt het des te knapper dat er alsnog ruim 266.000 banen zijn bijgekomen. Gevolg is dat de werkloosheid is uitgekomen op het laagste niveau in 50 jaar tijd. Voor de Amerikaanse president Donald Trump ideale statistieken om de verkiezingscampagne mee in te gaan.


Update 15:30 uur: Wat een verschil

Misschien is het ADP-banenrapport toch iets minder betrouwbaar dan gedacht.


Update 14:40 uur: door de 600!

Jawel, we gaan gewoon weer door de 600-puntengrens heen. Nu hopen dat we er voor het eerst sinds tijden boven kunnen sluiten. Kijkend naar het goede sentiment zit het er dik in. Maar goed, als het om voorspellingen gaat, moet u niet bij mij zijn. Helemaal als we het over de korte termijn hebben. (Niels Koerts)

 


Update 14:30 uur: +266K

Het banencijfer in de VS kwam veel hoger uit dan verwacht. In totaal kwamen er 266.000 arbeidsplaatsen bij, terwijl de markt uitging van 180.000. Het werkloosheidspercentage bedraagt 3,5%, en ook dat is een meevaller.

Verder valt de loongroei (+0,2% MoM) iets tegen, maar dat kan de pret niet drukken. De AEX klimt 1,4% en tikt bijna de 600-puntengrens aan. De dollar trekt aan ten opzichte van de euro en de futures op Wall Street gaan verder omhoog. Beter nieuws om het weekend mee in te gaan bestaat er bijna niet. (Niels Koerts)


Update 12:00 uur: Wie er pas echt rijk worden op de beurs. Of van de beurs?

Jaja, het zijn nog altijd de verkopers van pikhouwelen en zeefjes die echt rijk worden aan de gold rushes. U begrijpt denk ik héél goed wat ik hiermee bedoel. Kijk anders een paar blogjes hieronder, de verkopers van schermen ook.

 


Update 11:45 uur: "Spaarders doen het zichzelf aan"

Van DWS. Even een heel ander geluid, het zijn de spaarders zelf die hun rentes naar beneden en richting nul kelvin sparen.

En die bedrijven gaan pas weer investeren als consumenten geld gaan uitgeven, moet u er misschien nog aan toevoegen. Het is maar een heel kort stukje en er komt geen raketwetenschap bij kijken. Dat maakt het wat mij betreft alleen maar plausibeler.

 


Update 11:15 uur: Google vs Domino's

Wist u dit? Technologie is niet altijd beter. Aan eten valt ook nog te verdienen. Eerlijk gezegd val ik zelf ook van mijn stoel, twee keer zelfs. Nota bene, als ik iets heb geleerd op de beurs is het wel dat compound interest the greatest force in te universe is (Albert Einstein):

 


Update uur 11:10 uur: Uber

Veel #ophef hierover, feit is dat het amper is uit te drukken in een percentage: 3000 gevallen op 1,3 miljard (!) taxi-ritjes. Niettemin, u zal het maar zijn. Het mes snijdt wel aan twee kanten. In de helft van de gevallen gaat het om passagiers die chauffeurs molesteren.

Intussen raakt de koers nog altijd kant noch wal sinds de beursgang.

 


Update uur 10:40 uur: Wie heeft de grootste en de meeste?

Inderdaad, laat maar zien hoe u erbij zit. Vermeld dan ook meteen even of u er dit jaar ook uw benchmark mee verslaat. Iets in mij zegt namelijk dat er een verzadigingspunt moet zijn en dan is het: hoe meer schermen, hoe minder rendement :-)

 


Update uur 10:10 uur: Galapagos

Of het moet zijn dat ik risico-averse beleggers dit aandeel niet zou durven tippen voor 2020, maar biotech/biofarmaceut is dan sowieso niet (zo) geschikt. Ik kijk ademloos toe en heb hier verder niets aan toe te voegen. De comments zijn evenwel geduldig.

 


Update uur 09:45 uur: Philips

Boskalis draait lekker op die order, Galapagos zet weer zijn dagelijkse all time high en heeft €200 nu echt op schootsafstand en verder valt op het Damrak risicobereidheid op: cyclisch doet het beter dan defensief. En dat u even weet waarom Philips zo goed ligt.

 • Philips: naar over weight van equal weight en naar €50 van €41 - Morgan Stanley
 • Takeaway: naar €80 van €77 (hold) - Deutsche Bank
 • SBM Offshore: naar €25 van €20 (buy) - Insinger Gilissen

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 16:25 Dollar doet haasje-over met 1,20
 2. 16:05 "Online ads door het dak"
 3. 16:00 ISM Index valt iets tegen

Gerelateerd

Reacties

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 6 december 2019 12:38
  Fred, hoezo leiden geen verlies? Als je de geleende Galapagos aandelen tegen een hogere prijs toch weer uit de markt moet halen, dan leid je toch verlies. Weggaan en geen verlies leiden....Moet je ons toch eens uitleggen.

  Arend jan, Prachtig die cockpit van jouw traders. Al die schermen, maar daarvoor zijn het ook traders. Mijn cockpit is al vele jaren één heel duidelijk scherm, waarop jouw grafieken altijd prachtig uitkomen en verder als belangrijkste mijn.." " Werkmap" Dat is een map met tientallen, misschien wel honderd aantekeningen, suggesties, overdenkingen en wat ik zo al uitgespookt heb. En daarachter honderden ordners in vele kasten. Leuk om te zien, Arend Jan dat bij jouw traders met al die schermen slechts één minuscull aantekenboekje ligt. Bij mij ligt het vol aantekenboeken.. En zo heeft een ieder zijn cockpit. Misschien wel een duidelijk en noodzakelijk verschil tussen traders en beheerders.

  Bij de Bloomberg Investment Summit was één criterium: Gebruik van Bloomberg. Maar ik gebruik geen Bloomberg. Waarom dan die uitnodiging? Nou ze konden Family Office investors ook wel gebruiken...
  Peter
 2. forum rang 9 objectief 6 december 2019 12:40
  quote:

  ffff schreef op 6 december 2019 12:38:


  Fred, hoezo leiden geen verlies? Als je de geleende Galapagos aandelen tegen een hogere prijs toch weer uit de markt moet halen, dan leid je toch verlies. Weggaan en geen verlies leiden....Moet je ons toch eens uitleggen.  Je beweert een ervaren belegger te zijn, dan moet het geen probleem zijn om je eigen vraag te beantwoorden.
 3. forum rang 5 Snugger 6 december 2019 13:28
  De schermen doen het 'm niet, da's interressant doen om niks eigenlijk…

  Eén scherm is meer dan genoeg, je bent immers ook in éen aandeel geïnteresseerd, met dat scherm zul je het moeten doen, en kun je het doen! Maar een beetje kennis over de grafiek en z'n verloop is daarbij geen overbodige luxe, dat dan weer wel… En niet iedereen stort zich daar in, of op...
 4. forum rang 4 theo1 6 december 2019 14:39
  quote:

  objectief schreef op 6 december 2019 12:40:


  [...]

  Je beweert een ervaren belegger te zijn, dan moet het geen probleem zijn om je eigen vraag te beantwoorden.


  Nogal een nikszeggend antwoord maat. Maar leg het dan maar eens uit aan de beginnelingen onder ons. Die zijn misschien ook wel benieuwd.
 5. Henny92 6 december 2019 17:26
  quote:

  theo1 schreef op 6 december 2019 14:39:


  [...]

  Nogal een nikszeggend antwoord maat. Maar leg het dan maar eens uit aan de beginnelingen onder ons. Die zijn misschien ook wel benieuwd.


  Inderdaad objectief! Leg me svp uit hoe ik van mijn verlies af kom als shorter als de koers blijft stijgen.
 6. Henny92 6 december 2019 17:30
  quote:

  Erny schreef op 6 december 2019 17:01:


  [...]
  Zeker weten. Na het weekend gaat de TA Trump-Index volgens het gangbare patroon gewoon weer omlaag.  Ik hoop het Erny. Kan mijn positie wel gebruiken. Raar dat "beste banen rapport cijfer ooit". Loopt flink uit de pas deze keer. Zou het 66K moeten zijn?
 7. forum rang 5 Snugger 6 december 2019 17:51
  quote:

  objectief schreef op 6 december 2019 13:53:


  Er is een veelvoud van belangrijke informatie (Indices/Commodities etc.etc.) die dagelijks binnenkomt en een analist houdt al die dingen tegelijk in de gaten, die zit er niet om 1 aandeel te volgen.

  Denk je nu echt dat je al die informatie nodig hebt?.. Dat kan je hoofd niet eens bijbenen. Weet niet wat jullie, en analisten.., uitspoken, maar het is allemaal even te veel van het goeie, en energie vretend dat ook nog 's...
 8. Schip0100 6 december 2019 20:54
  quote:

  objectief schreef op 6 december 2019 12:40:


  [...]

  Je beweert een ervaren belegger te zijn, dan moet het geen probleem zijn om je eigen vraag te beantwoorden.


  Waarom geef je niet gewoon antwoord op een hele normale vraag?
  Ik begrijp je opmerking trouwens ook niet. Raakt ook kant nog wal. Shorters lijden verlies bij stijgende koersen, voor dit besef hoef je geen ervaren belegger te zijn
  Vermoed dat je het antwoord niet weet.
  Beetje wederzijds respect is ook gepast trouwens.
 9. forum rang 5 Snugger 7 december 2019 12:42
  Da's slechtste cijfers ooit, okt. nov. 2008 bij elkaar opgeteld. Is dus weinig tot niets veranderd in ruim 10 jaar qua banen of banencijfer, terwijl Trump een groot gedeelte van die 10 jaar inneemt…
  Maar de man klopt zichzelf wel flink op de borst als het op economie of banengroei aankomt!

  Manipulatief gedrag waar de meesten intrappen, terwijl ie niets gepresteerd heeft voor economie dan wel banen...
 10. forum rang 5 alexnr75 7 december 2019 13:26
  quote:

  Snugger schreef op 7 december 2019 12:42:


  Da's slechtste cijfers ooit, okt. nov. 2008 bij elkaar opgeteld. Is dus weinig tot niets veranderd in ruim 10 jaar qua banen of banencijfer, terwijl Trump een groot gedeelte van die 10 jaar inneemt…


  Meen jij dat van Trump echt?


  Dan ben jij duidelijk niet snugger.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Galapagos 107,400 16:30
  +4,250
  +4,12%
 2. JUST EAT TAKEAWAY 89,680 16:30
  +0,640
  +0,72%
 3. Koninklijke Philips NV 52,480 16:29
  +0,960
  +1,86%
 4. SBM Offshore 15,785 16:29
  -0,040
  -0,25%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare