Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Altice en wat een plussen

Liveblog: Altice en wat een plussen

Update 17:00 uur: Ahold Delhaize

Nee, niet slim van Appie, maar anno nu kan werkelijk helemaal niets meer. Wedden dat iedereen stieken die stomme dingen gaat verzamelen?

 


Update 16:45 uur: Stevige vrijmibo Lucas Bols

Onderhandse transactie...? Anders zou ik het ook niet weten. Er is geen nieuws. Oh ja, de familie Nolet heeft een belang van 25% voor wie in die richting denkt.

 


Update 12:35 uur: Altice, het Franse PSV? 

Altice vist letterlijk naast het net.

Citaat:

Pay-TV broadcaster Canal+ and BeIN Sports have won French broadcast rights for Europe’s elite Champions League soccer, according to people familiar with the matter.

The companies paid about 375 million euros ($412 million) a season for the prestigious UEFA club tournament, said the people, who asked not to be named as the matter is private. 

The rights cover the three seasons from 2021 to 2024. The outcome deprives current rights holder Altice Europe NV of its most prized sports rights asset. Altice beat off Vivendi SA unit Canal+ last time around, paying 370 million euros a season.

Niettemin laat Altice kleine uptick zien op het nieuws. Beleggers blij nadat het bedrijf zich niet verliest in een (te) kostbare biedingsstrijd?

 


Update 12:30 uur: Maar welk fonds is het?

Roep en gok maar in de comments, uiteraard kom ik hier vanmiddag op terug.

Update 15:30 uur: Shell natuurlijk.

 


Update 10:15 uur: Big Data

Even tussendoor, óp de beurs kennen we de Universiteit van Michigan van het maandelijkse consumentenvertrouwen. Niet meer zoveel gevolgd en veelbesproken als vroeger, maar toch. Het is een maandelijkse enquête onder vijfhonderd (nee, niet meer) Amerikanen, exclusief Alaska en Hawaii.

Tot zo ver, want daar gaat dit blogje helemaal niet over. Ze doen ook nog wel eens wat anders daar op die universiteit, zoals u ziet. Interessant, ook voor beleggers. Want Big Data heeft de grootst mogelijke aandacht van toezichthouders en de politiek. 

 


Update 09:15 uur: Wat een beursjaar

De harde cijfers. Conclusies mag u zelf trekken. Onderschat nooit de kracht van een bull market, is de mijne. 

Kijk maar. Zelfde plaatje, maar dan vanaf De Bodem in 2009. Sindsdien was er geen dag zonder een krachvoorspeller. Niemand, maar dan ook niemand die deze überbullmarket voorzag.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 11 apr Vooruitblik: hoger en goedkoper, móóiste AEX óóit
 2. 09 apr BeursVandaag: De markt bedaart
 3. 09 apr BeursVandaag: De markt bedaart

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. humansRunderrated 29 november 2019 09:43
  "Zelfde plaatje, maar dan vanaf De Bodem in 2009. Sindsdien was er geen dag zonder een krachvoorspeller. Niemand, maar dan ook niemand die deze überbull market voorzag."

  Nou niemand?

  www.iex.nl/Column/50262/20-vragen-ove...

  20. En op welk niveau staan AEX en de Dow Jones in 2019?
  Victor Petri – De AEX staat op 800 punten, de Dow of 30000.
 2. Chances 29 november 2019 10:09
  Niemand voorzag ook dat centrale banken de korte rente jarenlang negatief zouden houden en de hele rente curve naar beneden duwen. Dat ze voor enorme bedragen obligaties zouden opkopen terwijl we in een jarenlange bull-markt zaten. Dat er na meerjarige record standen op de beurs en een nog steeds goed draaiende economie stemmen op zouden gaan om aandelen in te kopen....
 3. forum rang 5 Snugger 29 november 2019 12:03
  Je mag dit dan een leuke bullmarkt vinden maar een bearmarkt verslaat 'm met vlag en wimpel, da's dan wat de meesten onder jullie krach gaan noemen… Internationaal komt het wat vreemd over, alles zit in een bearmarkt, maar in Holland hebben ze een krach…Heel duidelijk natuurlijk!..
 4. skymansky 30 november 2019 16:16
  Lazard Freres Gestion vergroot belang in Bols
  Lazard Frères Gestion heeft een iets groter belang in Lucas Bols gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 november 2019.
  Lazard meldde een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht.
  Op 6 september dit jaar meldde Lazard nog een kapitaalbelang van 4,97 procent met eenzelfde stemrecht.
  Wet op het financieel toezicht
  De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 713,36 09 apr
  -0,02
  0,00%
 2. Lucas Bols 11,860 09 apr
  +0,080
  +0,68%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare