Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Derde weekwinnaar scoort met snel draaien

Derde weekwinnaar scoort met snel draaien

De derde spelweek van de Slimste Belegger-competitie ligt achter ons en de winnaar is bekend: de heer Meijers, die onder spelnaam bas162 een rendement van ruim 44% bij elkaar speelde. 

We belden even met de gelukkige winnaar van de Sonos Beam Soundbar.

Van harte gefeliciteerd! Hoe is u dit gelukt?

“Mijn strategie is om korte ritjes te maken, zowel long als short. Meestal een procentje erbij of eraf, en dan weer de positie omdraaien. Snel schakelen dus.”

Maar het is nog knap lastig om goed te timen!

“Ja, maar met dit spel moet je anderen te slim af zijn. Als je alleen maar steeds één kant op gaat, zul je niet snel winnen.”

Wat waren uw meest lucratieve posities?

“Ik zat eerst short in olie, dat 3% onderuit ging. Toen dacht ik, er zal wel weer een rebound komen. Dus toen heb ik snel mijn positie omgedraaid, waarna er weer 3% bij kwam. Olie is sowieso een van de meest volatiele dingen, daar kun je veel rendement op maken.

Wat is uw plan voor de laatste week?

“Ik blijf op deze manier doorgaan. Mijn eerste 2 weken waren niet al te best, maar deze derde week wel. Daarom is zo’n weekklassement leuk. Ik ga vrolijk verder en zie wel waar het schip strandt.”


Over de Slimste Belegger

In samenwerking met IEX en Belegger.nl organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger, het leukste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's. En u heeft natuurlijk de mogelijkheid een ervaren beleggingscoach te selecteren, zoals Royce Tostrams of Nico Inberg. 

Doet u nog niet mee aan de Slimste Belegger? Meld u dan niet alleen aan voor de Masterclass, maar ook meteen voor het spel. Zo profiteert u niet alleen van de exclusieve tips en begeleiding van uw eigen coach, maar maakt u ook kans op mooie prijzen. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 02 aug Beurssentiment blijft bullish. Shell is torenhoog favoriet 1
  2. 10 jul Ruzie bij VEB: Directeur Paul Koster stapt op 16
  3. 02 jul Experts zijn wat voorzichtiger. ASMI is favoriet 5

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links