Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: ''Fouten bij aankoop aandelen Air France-KLM''

Liveblog: ''Fouten bij aankoop aandelen Air France-KLM''

Update 16:25 uur: Wegzakken

De beurzen zakken in het laatste kwartier gevoelig weg. Een duidelijke aanleiding kunnen we niet vinden. Er kwam weliswaar een cijfer over de verkopen van bestaande woningen lang (+1,9% in oktober), maar deze viel mee.

Hetzelfde geldt voor het Europese consumentenvertrouwen. Soms zijn er van die dagen dat de markt gewoon om laag wil. Dit lijkt zo'n dag. Morgen wordt spannend, want dan vliegen de flash PMI's ons om de oren. Het is bijna een garantie dat de markten hierop gaan bewegen.


Update 14:55 uur: Thyssenkrup -14%

De koers van het Duitse Thysenkrupp zakt in de loop van de dag steeds verder weg. Het industriele conglomeraat kwam vanochtend langs met een bijzonder magere outlook. Voor 2020 ziet het management in de automotive sector weliswaar een kleine verbetering, maar dit gaat gepaard met grote onzekerheden. 

Daarnaast gaat het waarschijnlijk nog drie maanden duren voordat de liftentak wordt verkocht. Er zit sinds oktober een nieuwe CEO en dan is het niet vreemd dat dit soort zaken langer duren. Op dit moment koers het aandeel zelfs 14% lager op €14,55.

Thyssenkrupp
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

Update 13:40 uur: "Fouten bij aankoop Air France-KLM"

Onze Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft de Tweede Kamer niet correct geïnformeerd over de aankoop van de aandelen Air France-KLM. Het budgetrecht is geschonden, omdat het parlement vooraf geen toestemming heeft gegeven om tot kopen over te gaan.

Toch is het de vraag of Hoekstra politiek echt in de problemen komt, omdat een grote meerderheid voorstander is van de aankoop van de aandelen Air France-KLM. Daar komt bij dat als de aankoop vooraf publiekelijk zou zijn besproken in het parlement, de koers ervan fors zou zijn opgelopen.


Update 13:00 uur: +30%

Kijkend naar de statistieken mogen beleggers rekenen op een plus van 30% in de komende 5 jaar. Dit betekent een jaarlijkse winst van 6%. Geen vetpot, maar niet onlogisch gezien de relatief hoge waardering.


Update 11:55 uur: Bubbelsignalen

De totale beurswaarde van Amerikaanse bedrijven ten opzichte van het BBP is sinds 2000 niet meer zo hoog geweest. U weet wat er toen met de koersen gebeurde.


Update 11:30 uur: Koopkans?

Volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen biedt deze daling een mooi instapmomentje voor beleggers.


Update 11:15 uur: Uitnodiging van China

China nodigt de Verenigde Staten uit voor een nieuwe ronde van onderhandelingen over het handelsconflict. The show goes on!


Update 09:37 uur: Vette vinger

Dit is niet de manier om als handelaar rijk te worden.


Update 09:35 uur: Nederlander spendeert nog steeds

Ondanks dat het consumentenvertrouwen (-2) licht negatief is, hebben Henk en Ingrid er nog steeds zin in om de nodige centjes uit te geven. In september gaf de Nederlandse consument 2,2% meer uit dan in diezelfde maand een jaar geleden. Met name aan meubilair en huishoudelijke apparaten werd meer geld besteed.


Update 09:30 uur: Basic-Fit houdt verlies beperkt

Vandaag verliest Basic-Fit (-0,3%) aanmerkelijk minder terrein dan de meeste aandelen binnen de AMX. Wellicht helpt een koersdoelverhoging van de Belgische grootbank KBC. Analisten vinden de sportschool goed gepositioneerd in de fitnessmarkt, waardoor de groei er naar alle waarschijnlijk goed in blijft zitten.

Basic-Fit heeft als doel om in 2022 ongeveer 1250 clubs te hebben geopend. Op middellange termijn moet dit uitgroeien naar 2000 sportscholen. Volgens KBC zijn deze doelstellingen realistisch. 

 


Update 09:20 uur: Adviezen

 • Basic-Fit: naar €38 van €35 en kopen - KBC
 • Lucas Bols: naar kopen van houden en naar €15,50 van €17,50 - KBC
 • Unilever: naar €50 van €52 en houden - HSBC

 


Update 09:15 uur: Lage werkloosheid

Dit zijn betere berichten. Zo slecht gaat het nog niet met Nederland.


Update 09:10 uur: Weer die handelsoorlog

De AEX opent met een min van 0,8%. De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping kunnen het nog niet eens worden. Het lijkt erop dat een deal er dit jaar niet gaat in zitten.

Niet geheel verrassend is ArcelorMittal de grootste daler binnen de hoofdindex met een verlies van 2,4%. Dit aandeel beweegt namelijk altijd heel fors op nieuws omtrent het handelsconflict


Niels Koerts is redacteur van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Basic-Fit

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

thyssenkrupp AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Businessmen
0
quote:

Het Casino schreef op 21 nov 2019 om 12:23:


Bubbels? Komt er een grote crash?


Ja zeker genoeg cash op de bank dus laat maar lekker zakken.
Matthijs1975
0
Update 16:25 uur: Wegzakken
De beurzen zakken in het laatste kwartier gevoelig weg. Een duidelijke aanleiding kunnen we niet vinden.

Handelsvrees natuurlijk....
Snugger
0
Kijk in de grafiek van Blekemolen, daarin staat je aanleiding, of beter de inleiding naar de aanleiding!….
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2018 redacteur van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliez...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

 1. 17 jan Slot: Record op record 5
 2. 16 jan Slot: Galapagos on fire 4
 3. 15 jan Slot: De dag van de chippers 5

Gerelateerde instrumenten

 1. Air France-KLM 9,896 +1,92%
 2. Basic-Fit 34,400 0,00%
  Ga naar: Hefboomproducten
 3. Euronext 78,000 +0,52%
  Ga naar: Opties
 4. thyssenkrupp AG 11,995 -0,58%
 5. UNILEVER 51,070 +0,77%

Gesponsorde links