Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (598,17)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

Hoger 70,00%
Lager 30,00%

BeursVandaag: Dolle dinsdag?

BeursVandaag: Dolle dinsdag?

Gisteren was een teleurstellende dag voor beleggers die dachten dat de Europese beurzen de Amerikaanse wel zouden volgen. Het is weer het oude liedje: de Amerikanen boeken record op record terwijl het oude Europa krampachtig pas op de plaats maakt.

Defensieve aandelen werden zelfs nog duurder terwijl de cyclische aandelen, bij wat negatieve berichten uit China, weer ouderwets wegzakten. Later op de avond maakten de Amerikanen echter bekend dat Huawei wat meer tijd krijgt: 

Trump en Powell

Gezworen kameraden zullen het voorlopig wel niet worden, maar de Amerikaanse president kreeg gisteren Jerome Powell, de baas van de Federal Reserve, op bezoek.  

Minister van Financiën Steve Mnuchin kon zich ook even losrukken van zijn vrouw en was erbij. Trump is, wanneer je bij hem bent, altijd vriendelijk maar de boodschap die Powell achterliet was niet mis te verstaan. 

Het laatste stukje tekst luidt namelijk:  

Bovenstaande tekst staat op de website van de Federal Reserve zelf en kunt u hier vinden. Daar kan The King of Debt het mee doen.   

Een negatieve rente krijgt Trump dus voorlopig niet. Nu maar hopen dat 'ie zich koesthoudt nu Powell weer weg is.

O jee: 

Saudi Aramco

Gaan we door met de grootste IPO van dit jaar, die van het Saoedische Aramco, het grootste oliefonds ter wereld. Het wordt nog spannend of de 3 miljard aandelen geplaatst kunnen worden: gisteren werd de roadshow in Londen gecancelled en dat gebeurt doorgaans niet wegens overmatige belangstelling.

Ongetwijfeld zal Saoedi-Arabië proberen zoveel mogelijk in eigen land te plaatsen om de IPO toch te doen slagen. Mocht de notering een feit zijn straks dan komt Aramco vanzelf, vanwege zijn enorme omvang, in de bekende MSCI Emerging Markets Index en krijgt de rest van de wereld de koers alsnog in zijn mik.   

Beursgang Alibaba

Hoe anders gaat het met de nieuwe aandelenuitgifte bij de tweede notering van Alibaba. De inschrijving sluit eerder vanwege grote belangstelling. Nederlandse beleggers kunnen nog tot 17.00 uur orders inleggen, volgens ABM FN. Neem contact op met uw eigen bank of broker voor details. 

Alibaba geeft 500 miljoen nieuwe aandelen uit die omwisselbaar zijn met de Amerikaanse ADR's (verhouding 1 op 8) en heeft dus straks ook een notering aan de beurs van HongKong met code 9988. Eerste handelsdag wordt 26 november.

Consolidatieslag in beurzenland

De Spaanse beurs BME is onderwerp van overnameinteresse. De BME kreeg al een bod van de Zwitserse beursuitbater SIX en ook Euronext gaf gisteren aan ernaar te kijken. Nu gaat de Duitse beursexploitant Deutsche Börse zich ook in het spel mengen. 

Euronext kocht eerder dit jaar al de Noorse beursuitbater en zo heel veel mogelijkheden om door te groeien binnen Europa zijn er niet meer, dus wellicht kunnen de Spanjaarden een mooie premie vangen straks. 

Futures hoger

Gisteren was zo'n typische na-expiratiedag waarop koersen niet goed weten welke kant ze op willen. Vandaag opent de AEX opnieuw met weinig richtinggevoel. Voorbeurs staat AEX zo rond de 598-599 en we zullen zien of de psychologische grens van 600 punten opnieuw aangevallen kan worden.

In Azië staat de Hang Seng 1.2% hoger maar de Nikkei licht lager, -0.24%. De Amerikaanse futures staan zoals altijd licht in de plus.  

Nieuws, advies, shorts en agenda

Via deze link komt u op de nieuwspagina:

 • 07:31 'Vermogensbeheerder Russell te koop gezet'
 • 07:25 Flinke aandeleninkoop voor Julius Bär
 • 07:11 Duurdere yen zet Nikkei lager
 • 06:25 Omzet industrie daalt opnieuw
 • 18 nov Wellington verkleint belang in Galapagos
 • 18 nov Wall Street eindigt licht in de plus
 • 18 nov 'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op'
 • 18 nov Trump heeft 'hartelijk' gesprek met baas Fed
 • 18 nov Kleine uitslagen op Wall Street
 • 18 nov VS staan zakendoen met Huawei langer toe
 • 18 nov Reggeborgh breidt belang VolkerWessels uit
 • 18 nov Beursuitbaters stelen show op beurzen Europa
 • 18 nov 'Jumbo op weg naar recordomzet'
 • 18 nov KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoring
 • 18 nov NN Group krijgt toestemming voor Vivat-deal

De tien grootste shortposities via shortsell.nl:

De agenda is wederom bescheiden vandaag: 

 • 08:00 Celyad Q3-cijfers
 • 08:00 Easyjet Q3-cijfers
 • 09:00 AB Inbev notering €0,80 ex-dividend
 • 13:00 Home Depot Q3-cijfers
 • 14:30 VS verkopen nieuwe woningen okt1,30M

En dan nog even dit 

Zijn stem kent u ongetwijfeld: 

Onderwijl in België: 

En vanavond de feestwedstrijd natuurlijk: 

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
antonvb
0
Het is goed dat Trump steeds de aandacht vestigt op de FED. Als ze besluiten om de rente te verhogen zal de economie instorten, en krijgt de FED daar de schuld van. Als ze de rente verlagen, zoals Trump dat wenst, zal de economie lekker blijven draaien en wordt Trump makkelijk herkozen als President en heeft hij de vrije hand om eindelijk de FED te ontmantelen.
Brievenbus
0
Citaat: Het is weer het oude liedje: de Amerikanen boeken record op record terwijl het oude Europa krampachtig pas op de plaats maakt.

Eindelijk gewoon 's eerlijk taal op IEX, en, de waarheid.
Top!

Volgende stap is uitleg over het WAAROM, het verschil tussen beleggen en shorten....
De sjaak
2
De VS doen het zoveel beter als Europa omdat daar de bedrijven ieder jaar voor honderden miljarden aan eigen aandelen inkopen waardoor koersen worden opgedreven. m.i. zeer laakbare activiteit en uiteindelijk slecht voor een bedrijf en goed (korte termijn) voor de aandeelhouder en met name het management. Zeker als je weet dat momenteel veel goed draaiende bedrijven hun schuldenpositie verhogen om dit te kunnen doen...Kun je je vast voorstellen wat er straks gaat gebeuren als het economisch wat gaat tegenzitten.
Burpy..
0
Trump en Powell
Gezworen kameraden zullen het voorlopig wel niet worden, maar de Amerikaanse president kreeg gisteren Jerome Powell, de baas van de Federal Reserve, op bezoek.

PSC:

Say this done that..!!?

Powie doet precies wat zijn Baasje (Trump) wil..

En Baasje doet wel lelijk in de Pers over Powie..

Maar dat i s alleen maar schijn..?!

Vanavond waarschijnlijk weer een gezamelijk Happy-Meal als Dinner..;))
Lepre Chaun
0
Fondsen zoals ABN die elk kwartaal meer als een Half Miljard winst hebben worden gedumpt en Fondsen die geen eens winst uberhaupt maken worden gekocht als warme broodjes (takeaway) .
Nou mijn advies zet je geld maar op ABN .
Van gebakken lucht krijg je geen volle knip zoals ABN ipv alleen maar windjes laten (takeaway)
Arie40
0
quote:

De sjaak schreef op 19 nov 2019 om 08:59:


De VS doen het zoveel beter als Europa omdat daar de bedrijven ieder jaar voor honderden miljarden aan eigen aandelen inkopen waardoor koersen worden opgedreven. m.i. zeer laakbare activiteit en uiteindelijk slecht voor een bedrijf en goed (korte termijn) voor de aandeelhouder en met name het management. Zeker als je weet dat momenteel veel goed draaiende bedrijven hun schuldenpositie verhogen om dit te kunnen doen...Kun je je vast voorstellen wat er straks gaat gebeuren als het economisch wat gaat tegenzitten.


Interessant verhaal Sjaak! En tel daar de belasting verlaging in de USA bij op.
Een stuk uit de Quote;

Amerikaanse bedrijven hebben het goed sinds de belastingverlaging van Trump
Donald Trump heeft het fiscale klimaat in de Verenigde Staten een boost gegegven. Sinds zijn, bijzonder controversiele, belastingverlagingen zwemmen de Amerikaanse corporates in het geld.

Door Marloes van Doorn
30/04/2018 15:15

Wat Heleen Mees in de De Buitenlucht vertelde in dat RTL Z programma vind ik ook interessant. Ze vertelde dat het veelzeggend is dat er amper Europese bedrijven zijn die op wereldschaal meetellen. Ab InBev en Shell en dat is het wel. Tencent, Google, Amazon en vele andere Aziatische en Amerikaanse grootmachten staan daar tegenover. En dat komt volgens haar omdat wij gevangen zitten in regelgeving. In de USA en Azië is het veel meer trial en error. Gewoon starten en gaan voordat de concurrentie de markt verovert.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 11 dec Pharming profiteert van tekort i...
 2. 10 dec Orange: Nog geen triggers
 3. 10 dec Colruyt: sterke halfjaarcijfers

Gesponsorde links