Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sodexo breekt door een vorige koerstop.

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:107,40
Steun:96,10
Weerstand:108,65
Steun 2:84,20
Weerstand 2:123,60

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Sodexo is onder de eerste steun gezakt nadat eerder de opwaartse trend naar onderen is gebroken. Ook heeft Sodexo een lagere koerstop achtergelaten, hetgeen verkoopdruk signaleert. De stijgende trend is voorbij en een nieuwe dalende trend wordt zichtbaar. Nieuwe zwakte mag niet worden uitgesloten. Koersdoel ligt rond steun 96,10 (bodem van 18 oktober). Weerstand ligt op 108,65 (top van 12 april). Na een uitbraak boven weerstand 108,65 wordt 123,60 het volgende opwaartse koersdoel.


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD verzwakt op lange termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De licht verbeterende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft iets sterkere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Sodexo

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 12 dec ABN AMRO
 2. 12 dec ASML
 3. 10 dec Netflix beweegt zich neerwaarts ...

Gesponsorde links