Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Altice en VoorkennisWessels

Liveblog: Altice en VoorkennisWessels

Update 16:15 uur: Cijfers zeggen meer dan woorden

Ongelofelijk dat dat Softbank $18,5 miljard heeft gestoken in dit bedrijf.


Update 16:10 uur: Jerome Powell spreekt

Fed-voorzitter Jerome Powell spreekt net als gisteren over de stand van de Amerikaanse economie. Liefhebbers kunnen meeluisteren als zij klikken op de link in de onderstaande tweet.


Update 15:35 uur: Beyond Meat +5,4%

Beyond Meat is bij opening de grote winaar op Wall Street. Het aandeel van de vleesvervanger profiteert van een koersdoelverhoging van Berenberg. Analisten van de Duitse zakenbank verhogen het koersdoel naar $100 en handhaven het aandeel op de kooplijst.

Berenberg ziet de voordelen van de naamsbekendheid van Beyond Meat en zegt dat het bedrijf goed is gepositioneerd om de markt voor vleesvervangers te veroveren.


Update 15:00 uur: Meer werklozen

Het aantal mensen in de VS dat zich voor het eerst registreert als werkloos, is afgelopen week op het hoogste niveau uitgekomen sinds juni. Maar liefst 225.000 mensen vroegen voor het eerst een werkloosheidsuitkering aan en dat zijn er 14.000 meer dan de week ervoor. We zien de beurzen verder wegzakken. Op dit moment koerst de AEX 0,3% lager.


Update 14:50 uur: Miljardairs de klos

Als het belastingplan van presidentskandidaat Bernie Sanders vanaf 1980 was ingevoerd, zouden miljardairs flink de klos zijn geweest. Op dit moment bezit Warren Buffett $88 miljard, maar met het beleid van Sanders zou hij 'slechts' $11 miljard overhouden. Ook Jeff Bezos, Bill Gates en Mark Zuckerberg zouden flink wat moeten inleveren. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.


Update 14:15 uur: Aedifica op all time high

Wellicht is dit de reden waarom het aandeel Aedifica (+0,9%) koerst op de hoogste koers ooit. Het in 2005 opgerichte zorgvastgoedfonds verdient zijn geld met de verhuur van woon-zorgcentra en assistentiewoningen voor ouderen. In juli tipte de IEX Beleggersdesk het aandeel als dividendtopper


Update 14:00 uur: Walmart +3%

Volgens Walmart heeft de Amerikaanse consument er nog zin in. De retailgigant verhoogt namelijk de verwachtingen voor het holiday season. Ook de derdekwartaalcijfers waren dik in orde, zo steeg de vergelijkbare omzet met 3,3% op jaarbasis.

Beleggers zijn er in ieder geval blij met en zetten het aandeel 3% hoger in de voorbeurshandel. Dit jaar is de koers al meer dan 30% gestegen, waardoor Walmart nu $344 miljard (€312 miljard) waard is. Ter vergelijking: Ahold heeft een beurswaarde van slechts €26 miljard.


Update 13:50 uur: Kiadis -7,6%

Het aandeel Kiadis zakt in de loop van de dag steeds verder weg. Nu de potentiële blockbuster ATIR101 uit de portefeuille van het biotechbedrijf is verdwenen, blijven er twee fase 1-onderzoeken over. Analisten durven hier nog geen waarde aan toe te kennen.

De kaspositie in het derde kwartaal bedraagt weliswaar €47 miljoen, maar daar staat €60 miljoen aan verplichtingen tegenover. Nu we de komende jaren niet op omzet hoeven te rekenen, ligt het voor de hand dat er een moment komt dat het bedrijf weer met de pet rond moet.

Allemaal redenen voor beleggers om weg te blijven. Speculanten kunnen af en toe misschien een ritje omhoog maken, maar meer zit er waarschijnlijk niet in. Kijkend naar de daggrafiek, lijkt er vandaag weinig te halen. 

Kiadis
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

Update 12:40 uur: VoorkennisWessels

VolkerWessels is onderwerp van onderzoek bij de AFM. Dit bevestigde de AFM aan het FD naar aanleiding van uitspraken van topman De Ruiter van VolkerWessels. De Ruiter zei op een persconferentie dat het lek in ieder geval niet bij hen zat. 

Opmerkelijk dat De Ruiter dat zo stellig zegt;, je weet natuurlijk nooit waar het nieuws vandaan komt. Er zijn altijd diverse partijen bij betrokken. Niet alleen Reggeborgh en VolkerWessels, ook adviserende juristen en bankiers zijn vaak al op de hoogte. 

En dan bestaat er ook nog altijd zoiets als toeval, maar dat lijkt in dit geval niet aan de orde. Op 29 oktober kocht iemand namelijk 1573 calls in VolkerWessels. Voor een totaalbedrag van bijna €400.000. 

De originele koopprijs was rond de €2,50-2,80, toen VW rond de €17,50-18 stond. Met de koers van nu is de call maart 2020 17 €5,20 waard. 

Hier leest u meer over de achtergronden van deze trade. 


Update 12:20 uur: Belgische beurs in de lift

De Bel20 is een van de weinige indices die vandaag in het groen noteert. Zwaargewicht KBC (+2,2%) draagt de Belgische beurs. De grootbank presenteerde beter dan verwachte derdekwartaalcijfers, waardoor de hoop groeit dat het bedrijf zijn dividend in de toekomst gaat verhogen.

De analisten van Jefferies verwachten dat KBC over 2019 een dividend uitkeert van €3,72 per aandeel. Bij de huidige koers van €66,50 betekent dit een yield van 5,6%. ABN Amro (8,6%) en ING (6,5%) betalen een hoger dividend. 


Update 12:10 uur: Altice als speelbal

Beleggers hebben geen idee wat ze met Altice (+0,1%) aanmoeten. Een plus van 5% verandert van het ene op het andere moment in een min van 3%. Waarschijnlijk wordt er een afweging gemaakt wat belangrijker is: de versnelling van de omzet- en ebitdagroei, of de oplopende schuldenberg.

Daarnaast speelt mee dat het aandeel dit jaar gigantisch is opgelopen. We zien dan wel vaker dat partijen er na de cijfers voor kiezen wat geld van tafel te halen. De IEX-Beleggersdesk ziet overigens nog potentie in het aandeel, al zeggen zij er wel bij dat het gezien de hoge schuldenberg een bijzonder riskante belegging is.

Kortom, alleen geschikt voor mensen met een sterk hart. Daarover beschikken de analisten van Goldman Sachs, want zij hebben het aandeel op de kooplijst staan. Volgens de Amerikaanse zakenbank kan de koers van Altice verdubbelen. Merkwaardig is echter dat het koersdoel van €7 nogal bescheiden is. Als ze echt ballen hebben dan plakken ze er een koersdoel op van meer dan €10.


Update 12:00 uur: Te gemakkelijk

Tegenwoordig wordt bij iedere koersdaling gezegd dat die wordt veroorzaakt door de handelsspanningen tussen de VS en China. De AEX koerst op dit moment 0,1% lager, maar dat heeft daar niets mee te maken. Royal Dutch Shell gaat vandaag $0,47 ex-dividend. Dit maakt precies het verschil tussen een plus of min voor de hoofdindex.


Update 11:45 uur: Hoe te beleggen in opkomende markten

Brian O'Connell is een obligatiehandelaar op Wall Street en geeft een paar tips waar particulieren op moeten letten als ze positie nemen in aandelen en obligaties in opkomende markten. Volgens hem is het met name belangrijk om goed te spreiden over meerdere landen.

Hoewel de rendementen van aandelen in opkomende markten hoger liggen dan hier in Nederland, is een belegging in een willekeurig land geen garantie op succes. Middels indextrackers kunnen particuliere beleggers op een goedkope manier een mooie spreiding aanbrengen, zodat de risico's enigszins binnen de perken blijven. 


Niels Koerts is junior beleggingsanalist van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Kiadis Pharma

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VolkerWessels

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Walmart

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Snugger
0
Voorkennis van de zich ontwikkelende koers die is mogelijk ja, en dan is er een grafiek gebruikt!
Stelletje onnozelen, bij jullie is alles manipulatief aangekleed....
JORVO
0
Dat kan zeker! Maar de speculantjes op dit forum die beweren het te kunnen, hebben niet zo'n grote portemonnee ;-)
Weert=No.1
0
De beste kennis is voorkennis. Net als dat spiekblaadje op de middelbare school. Die astrologenclub die elke avond de beeldbuis vervuild kunnen nooit uitspraken doen over toekomstig gewin/verlies.Edoch: ik ben ervan overtuigd dat goud ooit 2400/ounce zal doen.
ONN
0
quote:

Snugger schreef op 14 november 2019 14:26:


Voorkennis van de zich ontwikkelende koers die is mogelijk ja, en dan is er een grafiek gebruikt!
Stelletje onnozelen, bij jullie is alles manipulatief aangekleed....

Tja, zoiets schreef je vorige keer ook al. Blijf jij maar fijn de snuggere :P

www.iex.nl/Column/488084/Liveblog-Vol...

Snugger
0
Achterdochtig zijn als de pest, stelletje onnozelen dan verdien je niets…. En je schijt in je broek om het verloop van je positie. Da's heel Snugger ja...
Snugger
0
Happymagnietmeedoen
0
quote:

ONN schreef op 14 november 2019 17:03:


Bla bla bla, ga toch weg man.Laat nou eens andere een eigen mening hebben en stop eens met afbranden van andere.
ONN
0
Zie mijn posting in je eigen draadje. En vergeet vooral niet goed op te letten op wat die ander schrijft.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 junior beleggingsanalist van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen w...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

 1. 17:45 Slotcall: Over en uit 5
 2. 07 apr Slotcall: Bullmarket een feit 14
 3. 06 apr Slotcall: Bulls are back! 5

Gerelateerde instrumenten

 1. ALTICE EUROPE N.V. 3,307 17:36
  -0,166
  -4,78%
 2. KBC Groep 48,270 17:35
  +1,200
  +2,55%
 3. Kiadis Pharma 1,364 17:26
  +0,033
  +2,48%
 4. VolkerWessels 21,760 17:29
  -0,020
  -0,09%
 5. Walmart 121,840 22:02
  -0,150
  -0,12%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare