Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen nemen gas terug

TA: Beurzen nemen gas terug

De aandelenbeurzen deden gisteren even een stapje terug na een periode van stijgende koersen. Per saldo blijft het sentiment echter positief en is er nog geen reden voor onrust.

De woorden van Trump van dinsdagavond over de vorderingen van een mogelijk handelsakkoord zorgden niet voor opluchting onder beleggers, maar leken de stemming juist wat te drukken. Blijkbaar zijn beleggers een beetje immuun geworden voor de uitspraken van de Amerikaanse president na het gepingpong van het afgelopen jaar.

De beurzen zullen het nu dus vooral moeten hebben van de kwartaalcijfers en economische ontwikkelingen (en uiteraard de technische plaatjes). Gelukkig vallen deze over het algemeen redelijk positief uit.

AEX index houdt uitbraak vast

De Nederlandse beurs is afgelopen week opwaarts uitgebroken boven weerstand 586,32 en heeft ook de oplopende toppenlijn over de toppen van de afgelopen jaren gebroken. Nu deze uitbraak wordt vastgehouden, is het langetermijnbeeld flink opgeklaard.

Er is een stijgende fase ingezet richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel ligt rond 609 punten, maar ik sluit hogere niveaus zeker niet uit. De huidige aarzeling brengt vooralsnog geen schade aan het technische plaatje toe.

CAC 40 index kijkt omhoog

De Franse beurs was een van de eerste Europese beurzen die opwaarts wist uit te breken. De afgelopen weken heeft de uitbraak meer vorm gekregen en is de index verder opgelopen.

Het technisch beeld oogt positief en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er hogere koersen op het bord komen te staan. Wellicht dat de index nog een pull-back richting de oude toppen laat zien, maar dit zou het positieve plaatje enkel meer kracht bijzetten.

DAX index nadert weerstand

De Duitse beurs heeft de afgelopen weken een mooie stijging laten zien. De DAX index is opgevangen door het 200-daags gemiddelde en vanaf dit niveau hard opgeveerd.

Met de doorbraak boven de toppen van de afgelopen maanden is er ruimte vrijgekomen voor een aanval op de oude toppen van 2017 en 2018 rond 13.600 punten.

Bel 20 index blijft sterk

De Belgische beurs is na de uitbraak uit de grote driehoeksformatie verder opgelopen. De volgende weerstand rond 3.939 punten nadert nu snel. Rond dit niveau zou even wat stabilisatie op kunnen treden, maar voor de langere termijn is dit slechts een tussenstation op weg naar de oude top van begin 2018.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
113 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ONN
0
quote:

Call me Put schreef op 15 nov 2019 om 10:36:


Onn, hij is het niet laat je niet foppen!

Waarom denk je van niet ?
Call me Put
0
Vergelijk ze maar eens met elkaar, de "ëchte"Force die was veel scherper, gebruikte nooit smileys, had een hele andere woordkeuze, maakte weinig taalfouten, zou nooit en te nimmer op 1 lijn liggen met Shorty, hij had een goede wijnkennis, deze heeft absoluut geen verstand van wijn.
Hij praat nooit meer over zijn favoriete muziek, of over zijn nichtje van 9 inmiddels 10 (neem ik aan)
De copycat heeft een keer een menu samengesteld dat kant nog wal raakte qua samenstelling.
Nee, hij kan niet tippen aan de echte Force, Force kon ook bij tijd en wijlen echt kwetsend zijn, deze doet een poging maar zijn slechts kleine plaagstootjes.
Typisch gevalletje van impersonatie.

Valt mee dat jij dit nog niet eerder had opgemerkt. (0;
ONN
0
Ik denk toch dat je je vergist in Helsinki/Force/Jonkheer etc. met bijbehorende transformaties. Is niet alleen voor de personen in kwestie maar ook voor ons af en toe lastig inderdaad :)
Call me Put
0
ja inderdaad, al heel lang 12,5 jaar toch met 48352 postings en 7110 abjes ;0)

Maar waarom denk jij van wel, ach laat ook maar, teveel aandacht voor die copycat.

btw wie bedoel je met ons, in je eerdere post?
Call me Put
0
boomer92h2t1yg
0
quote:

Pakka schreef op 14 nov 2019 om 10:53:


Verwacht heftige daling straks…

dus niet , of bedoel je met straks in 2040 ?
113 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 13 dec TA: Drieslag met eindsprint 315
  2. 12 dec TA: AEX en Galapagos 309
  3. 11 dec TA: AEX hapert, Britse pond stijgt 99

Gesponsorde links