Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AEX door weerstandsbarrière

TA: AEX door weerstandsbarrière

Nu de AEX de horde rond 568,32 heeft gebroken, is de hoogste stand sinds 2001 bereikt, maar een nieuw all-time-high zit er nog niet in.

De AEX heeft eindelijk de horde rond 568,32 punten, waar de top van medio juli lag, weten te breken. Hiermee is de hoogste stand sinds 2001 bereikt, maar een nieuw all-time-high voor de AEX koersindex zit er niet in.

Koersrecord herbeleggingsindex

De Nederlandse herbeleggingsindex, de AEX Total Return index, is haar koersrecord van juli rond de weerstand van 2.015,26 punten wel gepasseerd en volgt daarmee Wall Street, waar de belangrijkste indices recordstanden neerzetten.

Beleggers verwachten dat aandelen de komende jaren goed zullen presteren.

Ook bij de individuele aandelen zien we steeds meer nieuwe all-time highs. Veel Nederlandse aandelen zetten nieuwe koersrecords neer. Enkele aandelen die op een all-time high staan of er een naderen zijn onder andere DSM WDP, Wolters Kluwer ASML, Galapagos en Akzo.

Dit zijn stuk voor stuk fondsen die structureel de rest van de beurs verslaan, alles blijkbaar mee hebben en dus outperformen. Dit zijn aandelen die in de defensieve lange termijn Tostrams portefeuille zijn opgenomen.

AEX-index breekt door

Na lang getalm en geaarzel breekt de AEX eindelijk door de toppen van juli rond 586,32 punten. Hiermee sluit de AEX een consolidatie van ruim drie maanden af.

In de laatste weken was het wel positief - ik heb er hier meerdere malen op gewezen - dat er steeds hogere bodems werden gevormd. Dat was een teken dat er weer kopers actief werden.

Het eerste koersdoel op de AEX ligt rond 609 punten. Een volgend koersdoel berekenen we rond 640 punten. Daarna is het all-time high van 2001 rond 701 aan de beurt.

Verder is ons lange termijn koersdoel van 1.000 punten, voor het volgende decennium, nog onverkort geldig.

Overigens is het niet noodzakelijk om met koopacties af te wachten tot de AEX de top van juli met meer dan 3% heeft overschreden. De eerder genoemde Triple Rule geldt alleen als technische bevestiging. Het hangt van je beleggingsprofiel af.

Alleen een defensieve belegger met een lange termijn beleggingshorizon, die overigens al lang in de markt zit, wacht met nieuwe koopacties rustig de 3% bevestiging af.


Vandaag bespreek ik de lange termijn condities van enkele Nederlandse aandelen, met koersen op of rond een nieuw all-time high, zoals ASML, DSM, WDP en Galapagos. Dit zijn aandelen die in de Tostrams defensieve beleggingsportefeuille zitten.

ASML

ASML ontwikkelt zich technisch bezien zeer krachtig. Duidelijk hogere koersbodems, die steevast ruim boven voormalige koerspieken worden gevormd, signaleren gretige kopers in de markt.

Het koersdoel binnen de opwaartse trend ligt rond de weerstand van 280,00 euro (het berekend koersdoel).

Steun ligt op 217,00 euro (de bodem van 3 oktober).

De B.O.B. loopt omhoog en geeft aan dat ASML beter presteert dan de rest van de markt. Het laatste lange termijn koopadvies voor ASML is van 18 maart 2019.DSM

In de recente terugval heeft DSM een hogere bodem achter gelaten, binnen de stijgende trend.

Er ligt steun op 105 euro. De weerstand ligt rond 125 euro (het berekend koersdoel).

De opwaartse richting van de B.O.B.-indicator van DSM suggereert betere prestaties vergeleken met de rest van de markt. Het laatste lange termijn koopadvies voor DSM is op 18 februari 2019 gegeven.


Warehouses De Pauw (WDP)

In de recente correctie vormde WDP (Warehouses De Pauw) een hogere bodem binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 149,60 euro (de bodem van 31 juli). Weerstand ligt rond 198,00 euro (het berekend koersdoel).

De sterke B.O.B.-indicator (blauwe lijn) signaleert dat WDP (Warehouses De Pauw) beter presteert dan de rest van de markt. WDP is op 19 augustus 2019 in de Tostrams defensieve lange termijn portefeuille opgenomen.Galapagos

Galapagos consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Galapagos boven de laatste top rond 171,20 euro (de top van 26 juli) te breken. Slaagt Galapagos hierin dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging.

We handhaven een positieve visie zolang steun van 131,55 euro (de bodem van 4 oktober) intact blijft.

Na een uitbraak boven de weerstand van 171,20 euro wordt 195,00 het volgende opwaartse koersdoel. De opwaartse richting van de B.O.B.-indicator van Galapagos suggereert betere prestaties vergeleken met de rest van de markt.

Galapagos is op 1 oktober 2018 opgenomen in de Tostrams defensieve lange termijn portefeuille.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
179 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
shortie
0
Kruipt allemaal al weer langzaam omhoog....
Zolang er hoop is.....

Echte goede top moet je eigenlijk ook een rush omhoog hebben met een mooie lange candle die daarna direct teniet wordt gedaan....
Blijft nu steeds angstvallig lang hangen en onder iedere daling van meer dan 0,4% zie je direct een vangnet.

Het hoeft feitelijk maar één keer goed door te zakken nu waarmee er direct een ronde winstnemingen getriggered kan worden maar er lijkt wel angst in de markt om ook maar iets teveel te corrigeren nu.
Zitten denk ik teveel partijen long nu en een redelijke daling gaat dan direct een hoop pijn veroorzaken voor teveel partijen....
The Short Caller
0
quote:

Jhr von Hochhausen schreef op 6 november 2019 21:04:


De piloot zou per ongeluk op de noodknop hebben gedrukt.


Wat een Stuur-Knuppel..
shortie
0
Vind het overigens bijzonder dat Boeing zo goed blijft liggen. Die hebben inmiddels enorm veel (toekomstig) geld verloren.
Een order van een vliegtuig gaat immers vaak ook samen met een onderhoudscontract en materialen.
Verlies je een order van 30 vliegtuigen dan mis je niet alleen de verkoopprijs van het vliegtuig maar loop je ook direct 30 onderhoudscontracten maal 20 jaar mis.... reken je totale verlies maar door.

Kenya airlines had nu ook weer problemen met de 737 serie.
The Short Caller
0
The Fake States of America bijna weer geheel in het Groen..

Duhh duh.. wat een Kracht..~!
Alegria
0
@shortie.

Het zal je net als mij verbazen dat het nieuws over het uitstel van de deal, de indices in de VS nauwelijks in beweging hebben gebracht.

Terwijl de "hoop" op de deal al meer dan 100 punten heeft opgeleverd voor de S&P.

Nu het naar december is verhuisd, kunnen we weer tot die tijd elke dag weer tweets lezen dat alles geweldig gaat en super.

Ofwel verander je naam please van "shortie" naar "longie"
Alegria
0
Morgen de headline in alle kranten:

Markt is bullish omdat V.S. National Debt onder de $23,000,000,000,000 is gedaald.

:))))
Alegria
0
Dus al met al.

Wat kan nu nog de beurs ooit nog lager zetten?

Antwoord: niets meer.

Slaap lekker en ga vanaf morgen alleen nog maar "long".
shortie
0
quote:

Alegria schreef op 6 november 2019 22:09:


@shortie.

Het zal je net als mij verbazen dat het nieuws over het uitstel van de deal, de indices in de VS nauwelijks in beweging hebben gebracht.

Terwijl de "hoop" op de deal al meer dan 100 3-400 punten heeft opgeleverd voor de S&P.Waarderingen historisch bezien torenhoog,
Greed factor op hoogtepunt,
Economie in neergaande spiraal,
Bedrijfsresultaten in dalende trend,
Wereldwijd toenemende politieke onrust,

Een VS-China deal welke eerdaags waarschijnlijk definitief richting prullenbak gaat...

Nah.... ik kijk het nog wel ff aan.
Heb nog best een aantal defensieve aandelen en heb ook geen haast.
Geloof er nog steeds in dat opwaartse ruimte voor Wallstreet zeer beperkt is.


san marco
0
Ik ga voor 620 op 31 Dec 2019. Aex heeft tov Dax nog 3% in te halen (verschil opgelopen in okt 2019) en zeker tov Dow rekening houdend met valuta
shortie
0
Ben toch benieuwd hoe dit af gaat lopen guys.....

Trump die met veel bombarie een deal presenteert wat achteraf verre van een deal bleek te zijn. Sterker nog... men was nog vol in de onderhandelingen en werkelijk geen steek verder gekomen en men wilde simpelweg ook maar “iets” roepen om de markten op dat moment kalm te houden.

En nu? Moet Trump nu dadelijk gaan verklaren dat men niet tot een deal heeft kunnen komen?
M.a.w. Dat die bewuste vrijdag eigenlijk gewoon een toneelstukje voor de bühne was en alles wat hij daarna getweet heeft klinkklare onzin?
Wat doet dit met zijn geloofwaardigheid?!!

Mocht het inderdaad klappen, hou dan ook maar rekening met nog meer, wellicht ook nog hogere, heffingen want Trump zal hier niet als verliezer uit willen komen lijkt me.

Gaan de Amerikanen toch akkoord met terugdraaien van alle (met minder gaan de Chinezen waarschijnlijk niet akkoord) heffingen hebben ze simpelweg deze eerste phase verloren, zullen ze het dossier snel sluiten en het wel uit hun hoofd laten om tussen nu en de verkiezingen van 2020 nog aan een phase II te beginnen.

Dat was dat wel een heel duur grapje want de Amerikaanse boeren zijn er inmiddels met alle heffingen (lees subsidie) al vandoor. Krijgen we nog een extra postje in het begrotingstekort.

Penibele situatie is het geworden....
snuf13
0
vandaag eerst maar eens boven de 600......

De markt is er klaar voor, alles staat op groen
snuf13
0
WE zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal :-))

Heerlijk dit gratis geld , smaakt voortreffelijk....

Vandaag of morgen 600 en hoger....... fijn weekend
179 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 03 apr TA intraday: Wall Street buigt n... 11
  2. 03 apr TA: Pullback Wall Street 499
  3. 02 apr Video: Nog geen bodem in de AEX 10
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare