Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beste Keuze 2019: Turbo's

Beste Keuze 2019: Turbo's

Nieuw in de Beste keuze van IEX Gouden Stier: Turbo's!

Turbo's zijn zogenaamde 'hefboomproducten' waarmee beleggers op stijgingen of dalingen kunnen inspelen van een groot aantal onderliggende waardes: aandelen, indices, grondstoffen, valuta's en dergelijke.

Geschikt voor ervaren beleggers

Door het hefboomeffect zijn ze vaak wel riskanter dan directe beleggingen en daarom zijn ze alleen geschikt voor ervaren beleggers, die de werking ervan goed begrijpen.

Leer Turbo-beleggen in De Slimste Belegger

Turbo's worden door meerdere partijen op de markt gebracht. Ze lijken sterk op elkaar, maar iedere aanbieder heeft een eigen assortiment, berekent verschillende rentes en hanteert verschillende prijzen.

Hoewel een keuze voor een turbo of soortgelijk product voor veel beleggers vooral wordt gedicteerd door de beschikbaarheid van de gewenste onderliggende waarde, short- of long-variant en de hefboom, kan er ook wel degelijk worden gelet op verschilen tussen de diverse aanbieders.  

Aanbieders langs de meetlat

IEX is in de gelukkige omstandigheid te mogen beschikken over de kennis van Nederlands beste onafhankelijke expert op het gebied van gestructureerde producten, in de persoon van Marcel Tak.


Lees ook: Zo houdt u hefboomproducten uit elkaar


Tak legde alle aanbieders langs de meetlat en beoordeelde ze op omvang van het aanbod, spreads, in rekening gebrachte rente, handelstijden, gap risk, (dividend)afwikkeling en informatie. De vijf over het geheel genomen best scorende partijen verdienen een predicaat Beste Keuze.

Welke dat zijn? Dat ziet u hier:

Bekijk nu de Beste Keuze 2019 - Turbo's


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 23 okt Biden versus Trump: Wat als er geen duidelijke winnaar is? 5
  2. 22 okt Doe mee met de Slimste Belegger 2020!
  3. 11 okt Nieuw: IEX Beleggerspodcast 14

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare