Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Wall Street in de startblokken

TA: Wall Street in de startblokken

Als alle technische seinen op Wall Street op groen springen, zal de eindejaarsrally uit de startblokken breken. Een positieve mix van omgevingsfactoren zorgt voor een goede stemming onder beleggers. Die positioneren zich daarom voor een klassieke eindejaarssprint.

Eerst was er het rentebesluit van de Fed. Verder is er hernieuwde hoop op een handelsdeal tussen de VS en China. Beleggers zijn bovendien redelijk gestemd over de economie na sterke banencijfers. En last but not least hebben ook de kwartaalcijfers geen roet in het eten gegooid.

Nu de omgevingsfactoren goed lijken uit te pakken, blijft Wall Street koersrecords breken. Ook Europese beurzen klimmen door, hoewel hier geen all time highs worden genoteerd.

Overigens op gepaste afstand gevolgd door de AEX, want de Nederlandse beurs weet nog niet overtuigend uit te breken. Die bereikte maandag, met een winst van 0,82% op 585,55, wel de hoogste slotstand van 2019. Ook werd gisteren met 587,14 een hoogste intradaystand aangetipt.

Als alle technische seinen op Wall Street op groen beginnen te springen, zal de eindejaarsrally zich verder ontvouwen. Let wel, opwaartse uitbraken boven een vorig all-time high moeten meer dan 3% bedragen en langer dan 3 dagen standhouden om een geldig koopsignaal op te leveren. Zover is het nog net niet.

Deze keer bekijk ik de langetermijnplaatjes van Wall Street. Maar uiteraard eerst de AEX, die verwoede pogingen doet om door te breken.

AEX-index zet weerstand onder druk

De Nederlandse beurs wist nipt door weerstand 586,32 (gevormd op 25 juli) te breken, maar hield de uitbraak niet vast. De recent gevormde hogere bodems gaven al aantrekkende vraag aan naar aandelen. Kopers waren in de afgelopen maanden al actief op de beurs. Maar pas indien de AEX-index overtuigend en duidelijk de weerstand 586,32 weet te passeren, breekt de zon door.

De Nederlandse beurs weet dan na een consolidatie de uptrend te hervatten. Eerste koersdoel ligt daarna rond 609.

S&P500 zet opmars door

De S&P500 index heeft met de doorbraak boven de eerdere koerstop rond 3.027,98 (gevormd op 26 juli) de langetermijn-uptrend weten te hervatten. Een technische verbetering is opgetreden met een eerste koersdoel rond weerstand 3.500 (berekend koersdoel).

Zolang de S&P hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief. Steun ligt op 2.819,89 (bodem van 16 augustus).

Dow Jones nog niet overtuigend door

De Dow Jones verbetert, maar de uitbraak boven weerstand 27.398,68 (gevormd op 19 juli) is nog niet overtuigend genoeg. De recente serie hogere koersbodems geeft wel aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-)kopen. Het technische beeld klaart verder op als de horde 27.398,68 (gevormd op 19 juli) op basis van de slotkoers definitief wordt genomen.

Daarna wordt 31.500 het volgende opwaartse koersdoel. Steun voor de US 30 index ligt rond 24.680,57 (bodem van 3 juni).

Nasdaq Composite index breekt nipt door

De Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq Composite index, lijkt de top van 26 juli rond 8.339,64 nipt te breken. Deze doorbraak is nog te klein om een nieuwe verbetering, alsmede een hard koopsignaal, aan te geven. Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje is dat de Nasdaq Composite index erin slaagt om boven deze oude top te blijven.

Dan mag een positief koersverloop verwacht worden richting weerstand 8.800 (berekend koersdoel). Steun ligt op 7.662,90 (bodem van 9 augustus).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
185 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
'd Aandelen
0
Goedemorgen,

wie zijn "ze" F1F, volgens mij zijn er miljarden mensen die wat willen verdienen op de beurs met allemaal een andere kijk op de beurs.
En dat zie je terug in het vaak onvoorspelbare koersverloop waar dan weer de kopers voorop lopen en de verkopers reageren en vice verca.

snuf13
0
Hopla..... daar komen de kamelen :-)

Tik tik en dan zien we de 600 voorbij komen...

Alle seinen op groen, dus KOPEN!!!!!
185 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:45 TA: Stagnerende omzetten 130
  2. 11 nov TA: AEX eerst naar 645, daarna 700 111
  3. 08 nov TA: Eindejaarsrally technisch be... 196

Gesponsorde links