Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beste Keuze 2019: Online vermogensbeheer

Beste Keuze 2019: Online vermogensbeheer

Rond vermogensbeheer hangt vaak nog een air van gewichtige praktijken voor vermogende mensen, maar anno 2019 is vermogensbeheer een voor iedereen toegankelijk massaproduct geworden.

Online vermogensbeheerders, die al voor u aan de slag gaan vanaf een paar tientjes, zijn de markt in snel tempo aan het democratiseren. Om je geld te laten beheren heb je geen tonnen vrij belegbaar kapitaal meer nodig.

Minder keuze, minder kosten

Veel meer dan bij de klassieke tegenhangers het geval is, beperken de online spelers de keuzemogelijkheid van hun cliënten. Om laagdrempelig te kunnen werken tegen lage kosten wordt er veel gestandaardiseerd.

Het vermogen wordt collectief belegd. Als klant heb je weliswaar je eigen beleggingsportefeuille, maar de beleggingen zijn dezelfde als die van elke andere belegger met hetzelfde risicoprofiel. De keuze voor een online vermogensbeheerder is een persoonlijke. Dus het loont hoe dan ook om je er zelf grondig in te verdiepen voor je geld gaat overmaken.

Maar in het groeiende aanbod van online beheerders denken we wel een handje te kunnen helpen door een vijftal beheerders aan te wijzen die volgens ons goed en degelijk te werk gaan. Een garantie op rendement is dat niet, maar die is er nooit.

Vijf partijen

Samen met onze kennispartner, vergelijkingssite Finner.nl, beoordeelden we het aanbod op een aantal criteria (organisatie, beleggingsbeleid, kosten en risicobeleid). Daarbij kwamen vijf partijen als beste keuze naar voren.

Uiteraard zijn er meer partijen die kwalitatief goed werk leveren, maar de Beste Keuze van IEX Gouden Stier is in het leven geroepen om het grote aanbod terug te brengen tot een behapbaar aantal. En dan vallen er noodgedwongen partijen uit de boot die het net niet halen.

Benieuwd wie het wel haalden?

Bekijk nu de Beste Keuze van IEX Gouden Stier – Online Vermogensbeheerders


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Beste Keuze

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

online vermogensbeheer

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
eltollo
0
Wat is eigenlijk het verschil tussen online vermogensbeheer en (mix)beleggingsfondsen?
marique
0
Beleggen in mix beleggingsfondsen is goedkoper en vermoedelijk met hoger rendement. Hangt wel van je mix af, van defensief/voorzichtig tot offensief/opportunistisch.


2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord