Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ASMI, GLPG, NPF en ISM

Liveblog: ASMI, GLPG, NPF en ISM

Update 17:15 uur: Slechts één op de 25 aandelen...

Nog eentje dan en nog een reden waarom stockpicken en de markt verslaan zo lastig is. Uw mond valt open als u dit leest en ziet.

 


Update 16:45 uur: De Klapperrr van de Week nog even

Als u op de beurs zulke foutjes maakt, trekt Mr. Market u finaal door de shredder. Afrondingsverschilletje of een ietsie wijdere spread dan gedacht, u verwacht het niet deel zoveel... Succes er mee Menno, maar je gaat dit toch niet op de beleggers afwentelen, hoop ik?

 


Update 15:45 uur: Zo, dat was Fitbit

Zo, daar zijn we mooi vanaf? U hebt het gezien, Google koopt de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit voor $2,1 miljard, ofwel $7,35 per aandeel. Da's mooi meegenomen voor wie het aandeel deze zomer in een vlaag van verstandsverbijstering kocht. Vuistregel voor bod is: slotkoers +20%. Dit is wat meer. 

Verstandsverbijstering, pardon? Spreekwoordelijk dan. Want waar we altijd de mond vol hebben over Amazon, Alphabet, Facebook, Netflix et cetera (maar die nooit in porto hadden), bakt het gros van de technologiebedrijven die naar Wall Street komen er doorgaans minder van. Sommigen floppen zelfs. Zoals Fitbit.

Het is een kil getal, maar u weet, misschien wel uit eigen ervaring, wat voor drama's hier soms achter schuil gaan. Want zulke aandelen worden altijd bevolkt door mensen die denken dat de koers maar één kant uit kan (uiteindelijk is dat ook zo, maar dan de andere kant op) en er met veel te veel geld in zitten.

Nog even waarom de koers nu op $7,15 staat en niet $7,35. Zoals ik al schreef, daar zijn we mooi vanaf. De beurs denkt dat dit een knock-out bod is, verwacht geen tegenbod en casht vast. Die $7,35 krijgt u pas volgend jaar echt en tot die tijd valt er wellicht elders meer rendement te maken dan die resterende 2,8%.

 


Update 15:15 uur: ISM Index

Valt mee, maar een echte meevaller is de ISM manufacturing index ook weer niet. De dollar daalde even, maar trekt nu weer wat bij, ofwel amper koersreactie. Nu maar hopen dat we de bodem hebben gezien.

 


Update 13:30 uur: Payroll Report

Netjes en de AEX staat weer op 580. Niet veel koersreactie, maar de VS rente tikt wel drie basispunten aan op het rapport. 

 


Update 11:45 uur: ExxonMobil (maar dan anders)

Het is altijd zo gemakkelijk om iemand of de anderen de volledige schuld te geven. Ook vandaag wordt er weer heel veel getankt bij ExxonMobil, zal ik maar zeggen. Exxon Former CEO Says Climate Change ‘With Us Forever More’, het hele verhaal leest u op Bloomberg.

 


Update 11:25 uur: Galapagos

De trigger moet wel dit berichtje zijn, ANP:

Galapagos zal tijdens een congres in Atlanta nieuwe data over reumamiddel filgotinib presenteren. Het congres van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals wordt van 8 tot 13 november gehouden. Galapagos doet de presentatie samen met partner Gilead.

Of maakt het allemaal niet uit en heeft de koers een eigen willetje gekregen? Want Galapagos laat, sinds het deze zomer dikke vriendjes met Gilead werd, een zeldzaam beursfenomeen zien: eerst een gestage daling en vervolgens een snelle stijging. Risk happens fast, bijna altijd is het precies andersom.

In ieder geval staat Galapagos weer nadrukkelijk tegen zijn all time high en hoogste slotstand ooit aan te bonken. Die zijn uit juli. Beetje ingewikkeld verhaal. Hoogste top en slot waren niet op dezelfde dag. Na de all time high volgde meteen een daling van een tientje. Opletten dus wie kort speelt.

 


Update 11:00 uur: Koersenbal ASMI

Het is alweer raak bij ASMI. De koers vliegt weer omhoog, maar na gisteren weet u dat u dan niet meteen uw schermen kan uitzetten om de polonaise in te zetten. Vandaag is het nieuws dat het bedrijf in een jaar tijd voor maximaal €100 miljoen eigen aandelen inkoopt. Op basis van de beurswaarde nu is dat 2,2%.

Zo bezien is de koersreactie vandaag wel erg enthousiast, maar na die heuse reversal day gisteren, zoals u ze zelfs in de boekjes niet tegenkomt, is de geest helemaal uit de fles. Pure prijsactie vandaag. Na die geweldige cijfers en outlook woensdag is het wellicht even zoeken naar een new normal bij dit aandeel.

Te meer dat het de afgelopen jaren al zo hard is gegaan. U hoeft zich niet voor hoogtevrees te schamen. Succes met handelen en ik zou, als ik u was, straks uw broodje maar achter uw schermen opeten.

 


Update 10:45 uur: Knap Basic-Fit

Mooie en goed ontvangen Q3-update van Basic-Fit, waar de koers goed op reageert. Dat heeft het aandeel ook wel even nodig? Vooral dat klanten in Q3 6% meer besteedden lijkt mij de trigger. Let wel, het gaat niet om een volledige rapportage.

Een groeiaandeel in een oude, verzadigde sector: het blijft een avontuur van Basic-Fit, dat als een metronoom nieuwe sportscholen opent. De verwachte omzetgroei, waar het primair om draait bij groeiaandelen, komt, als het zo doorgaat, in aanmerking voor een plek in het Rijksmuseum. Knap lijntje.

Zoals het een groeiaandeel dat ook echt (netjes) groeit betaamt, kent Basic-Fit een stevige waardering, hoewel het zeker geen technologiestanden haalt. Dat heeft denk ik alles te maken met dat Basic-Fit een sportschool is. Dat is een kunstje dat in principe iedereen kan en er heerst moordende concurrentie.

Dat het bedrijf desondanks stormachtig, maar toch gestaag groeit en zelfs meer omzet uit bestaande klanten haalt, doet bijna denken dat Basic-Fit nog een extra kunstje kan. En dat wordt vandaag beloond.

 


Update 10:00: And now for something completely different

Gratis bier voor iedereen, de geschiedenis is af :-)

 


Update 09:00: 50,3 maar...

Ook goedemorgen, het is november en het is koud en guur.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 1 november 2019 11:56
    Onderstaande link werkt bij mij wel. Daar zie je de beleggingen van de hele redactie onder elkaar. Voor AJK zie ik geen link met individuele aandelen. Ik ben overigens bezoeker van deze site en heb verder 0,0 met iex of wie dan ook van de redactie te maken.

    www.iex.nl/Column/24734/Full-disclosu...
  2. The wolf of Duck Street 1 november 2019 11:57
    Ziet Arend-Jan de koersdoelverhogingen voor ASMI van JP Morgan (100) en Bryan Garnier (105) hier over het hoofd?

    Verder kondigt Galapagos niet alleen de publicatie van verdere data over Filgotenib aan maar rept ze ook over positieve indicaties in relatie tot PsA (een fase 3 studie).

    Verder zijn we in het bijzonder opgetogen over de start van de Fase 3 PENGUIN-studies in PsA, aangezien filgotinib het potentieel heeft om een antwoord te bieden op de grote onvervulde medische nood bij PsA-patiënten.”
  3. [verwijderd] 1 november 2019 12:36
    quote:

    'Belegger' schreef op 1 november 2019 11:56:

    Onderstaande link werkt bij mij wel. Daar zie je de beleggingen van de hele redactie onder elkaar. Voor AJK zie ik geen link met individuele aandelen. Ik ben overigens bezoeker van deze site en heb verder 0,0 met iex of wie dan ook van de redactie te maken.

    www.iex.nl/Column/24734/Full-disclosu...
    Duidelijk, bedankt.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links