Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beste Keuze 2019: Mixfondsenranges

Beste Keuze 2019: Mixfondsenranges

De kant-en-klaarmaaltijden van de beleggingswereld - van mild gekruid tot zeer pittig. Dit zijn de beste aanbieders. 

De belegger die àlles zelf wil doen heeft meestal niet zoveel op met mixfondsen. Maar voor de rest van de bevolking zijn ze een zegen.

Met een mixfonds koop je een kant-en-klare beleggingsportefeuille, die bovendien volledig op je eigen beleggingsprofiel is afgestemd. Veel laagdrempelige online beleggingsconcepten zijn gebaseerd op deze mixfondsen, of profielfondsen, zoals ze ook wel heten.

Binnen een ‘mixfondsenrange’, die we hier beoordelen, zitten alle profielen die een aanbieder van mixfondsen voert. Van defensief, via neutraal, tot offensief. Soms zijn dat er precies drie, maar veel aanbieders delen het risicospectrum op in vier, vijf, soms zelfs zes profielen.

Meer risico, meer (kans op) rendement

Hoe hoger het risico dat je aandurft (of -kunt), hoe meer aandelen er doorgaans in de mix zitten. En hoe minder risico, hoe hoger het gehalte aan obligaties of liquide middelen zal zijn.

In het eerste geval loop je meer risico op dips in je vermogen, maar heb je ook meer kans op een hoog rendement. In een lager risicoprofiel ben je beter beschermd, maar is het rendementsperspectief ook een stuk minder.

Bij de beoordeling van mixfondsen voor de Beste Keuze van IEX Gouden Stier – onze jaarlijks geüpdatete keuzehulp voor beleggers – maken we gebruik van de beleggingsfondsdata van researchfirma Lipper.

We beoordeelden de prestaties van de fondsen in de drie belangrijkste profielen (defensief, neutraal en offensief), waarbij we vooral keken naar consistentie, vermogensbehoud, kosten en risico-rendementsverhouding.

Bekijk hier de Beste Keuze Mixfondsenranges


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 27 okt Slimste Belegger 2020: Vorm een mening
  2. 26 okt Slimste Belegger 2020: Een korte uitleg over Turbo's
  3. 26 okt Slimste Belegger 2020: De oefenweek is begonnen!

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare