Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beste keuze 2019: Crowdfunding

Beste keuze 2019: Crowdfunding

Crowdfunding is de meest directe manier van investeren: een ondernemer heeft geld nodig en haalt dat op bij beleggers, in ruil voor een rentevergoeding. Of verkoopt direct aandelen in het bedrijf aan beleggers.

Het is een charmante manier van beleggen: niet in een nondescript fonds, maar in een onderneming die je kent en een ondernemer die je zijn succes gunt. De opkomst van het fenomeen crowdfunding ging wel gepaard met de nodige kinderziektes: er zijn veel platforms opgestart waarvan de kwaliteit nogal kan wisselen.

Waar de een het professioneel aanpakt en transparant is over beleggingen en risico's, kan het bij de ander nog wel eens schorten aan een goede begeleiding van beleggers en ondernemers. Het goede nieuws is dat de crowdfundmarkt volwassener wordt.

21 Criteria

Ook dit jaar werd er weer meer geïnvesteerd dan vorig jaar, maar er kwamen nauwelijks nieuwe platforms bij. De grotere bestaande platforms werken intussen steeds professioneler, zijn beter geworden op het gebied van transparantie en in het beschermen van de belangen van zowel beleggers als ondernemers.  

Maar verschil is er nog steeds in deze jonge beleggingsmarkt. Wij selecteerden de platforms die, naar onze mening, op dit moment de belegger het best bedienen. Daarvoor legden we, onder andere met behulp van data van kennispartner Crowdfundmarkt.nl, de grootste platforms van Nederland langs de meetlat.

In totaal keken we naar 21 criteria, waaronder omvang, spreiding over sectoren, kwaliteit van het aanbod, kosten, zekerheden, geboden informatie en transparantie over risico's en rendementen. 

De uitkomst kunt u, net als alle andere categorieën die we dit jaar beoordelen, terugvinden in ons overzicht van de Beste Keuzes van 2019

Bekijk de Beste Keuze van IEX Gouden Stier - Crowdfundingplatforms 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Beste Keuze

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

crowdfunding

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Crowdfundmarkt

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare