Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Microsoft en Tesla

Liveblog: Microsoft en Tesla

Update 22:05 uur: Microsoft en Tesla

Amper koersbewegingen in New York sinds het Europese slot en eens zien of we nabeurs Wall Street nog koersgeweld zien. Op papier kan het zeker. Belangrijkste Q3-cijferkandidaten zijn het immense Microsoft en misschien wel spreekwoordelijk the most crowded trade van dit decennium, Tesla.

Hier is Microsoft en ik lees intussen dat de groei van clouddienst Azure tegenvalt. Ach ja, een lousy 59% zoals u ziet. De beurs is ook wel veeleisend, hé? De outlook volgt in de conference call. Hier is het persbericht. De koers schippert een beetje tussen plus en min met een nul voor de komma. Tesla is nog niet door. 

Pauzeberichtje Tesla dan maar. Het bedrijf - met name de CEO, u kent hem - kan gekke capriolen uithalen, maar als het moet kunnen ze ook hun handen laten wapperen. Dit is echt awesome. Nu nog op tijd cijfers publiceren (op de site staat 22:30 uur zie ik) en dan wordt het misschien nog wel 'ns wat :-) 

Het is nu 22:45 uur en ze zijn er nog niet. Ik geef het op en geef de Tesla Q3's morgen wel - gaat het vannacht nog lukken, Elon? - in m'n morning call. Ik ben er vroeg bij, want u zit natuurlijk met smart te wachten op Q3's Arcadis, Besi en Pharming. Tot morgen. Nou kijk aan, toch nog! Reuters:

Tesla reports a quarterly profit, says it is on track to meet its car-delivery forecast for this year, and that the Model Y is ahead of schedule for a summer 2020 launch.

 


Update 16:50 uur: TomTom, Besi en Pharming

Kijk mama, TomTom doet het alweer! Iemand, alsjeblieft...? Gisteren steeg het aandeel pardoes en nu daalt het zomaar.

Als het toch over volatiele aandelen gaat, morgen voorbeurs cijfers Besi en Pharming. U hebt nog een half uurjte om daarover na te denken, als u positie wil innemen. Dit zijn de verwachtingen. Ik zeg lekker niet wie wie is, want als u dat niet herkent, kunt u misschien beter iets anders gaan doen :-)

 


Update 15:45 uur: Zuck over libra

Voor de liefhbbers, om 16:00 uur getuigt Facebook-CEO Mark Zuckerberg voor het Congres over zijn digitale munt libra. Wordt dat nog wat na alle afhakers, critici en nee-zeggers?

Eén ding: wilt u muntje en aandeel even goed uit elkaar houden? Want hoeveel gedoe er ook is op en rond Facebook en libra, omzet en winst van het bedrijf stijgen onverdroten verder. De koers echter niet.

Hoppa? Die streep naar beneden is echter vijf kwartier voor Marks getuigenis. Het kan zijn dat zijn speech toen al beschikbaar was, maar dat kan ik niet uit mijn data halen. Hoe dan ook, bitcoin staat 8% lager.

 


Update 15:15 uur: Vandaag op Wall Street

Boeing doet pre-market +2,8% op Q3's, Caterpillar staat -0,8% ook op kwartaalcijfers, Texas Instruments doet -8,6% en de rest voorbeurs Wall Street. Het is niet veel.

 


Update 15:10 uur: Aberdeen zegt nee tegen Prosus

Duidelijk. Prosus moet het bod op Just Eat verhogen, anders wordt 't 'm normaal gespoken niet. Niemand neemt een bedrijf over met 8% morrende en zelfs muitende aandeelhouders. 

 


Update 14:30 uur: Interxion, groot in Duitse bunkers?

Wat krijgen we nou?!

Dit lijkt me groeibusiness, want er staan er alleen al in Frankrijk vijf van die krengen. Uiteraard staat in Die Heimat zelf de grootste en als het niet genoeg is, hebben we de hele Atlantikwall nog om één groot datacenter van te maken. Ha! Bedenken Amerikanen, Chinezen en Russen zich wel drie keer voor ze spioneren.

Zonder gekheid, mijn oog valt in dit stukje op het bedrijf dat die U-Bootbunker voor het lieve sommetje van €140 miljoen gaat verbouwen: het sinds 2011 aan de NYSE genoteerde Nederlandse bedrijf Interxion. Wie zegt u? Wikipedia maakt u snel wijzer:

Interxion is a European provider of carrier and cloud-neutral colocation data centre services. Founded in 1998 in the Netherlands, the firm was publicly listed on the New York Stock Exchange on January 28, 2011.

Interxion is headquartered in Schiphol-Rijk, the Netherlands an it delivers its services through 40 data centres in 11 countries located in major metropolitan areas, including Dublin, London, Frankfurt, Paris, Amsterdam and Madrid.

Dit is wat Reuters geeft. Hoe groeierig wilt u een groeiaandeel hebben? Grafiek recht omhoog, torenhoge waardering en geen dividend. Met die waarde en gelet op omzet en free float zat het aandeel net een of twee jaar in de AEX, om u een idee te geven. 

Gezien de verwachte groeicijfers komt die waardering niet uit de lucht vallen, maar... Zie de omzet en dan die enorme negatieve cash flow, dit is scherp zeilen en zeer risicovol op het eerste gezicht. Wel een origineel bedrijf, want wie komt er nou op het idee om in oude Duitse bunkers...?

Als aandeelhouder zat u echter goed sinds de beursgang. Dit is geïndexeerd, herbelegd en in euro's. Jammer dat Interxion voor NSYE en niet voor Euronext Amsterdam koos. Hadden we er wellicht een spectaculair en veelbesproken groeiaandeel bij gehad, waar we er zeker niet te veel van hebben.

Gelet op de koersstijging durf ik wel te beweren dat we er een publiekslieveling bij hadden gehad. De ergste dalingen van Interxion waren rond 30% en dat is peanuts voor zo'n groeiaandeel over zo'n tijdspanne.

 


Update 13:45 uur: Nieuw! Risicofactor social justice

Met een busje? Dit is niet goed voor de uitstootstatistieken, maar dat is weer een andere lobby. Wakker Dier bevecht de kip van Albert Heijn ook met reclamespotjes. Vraag is of Ahold Delhaize hier iets mee doet.

Onderschat het niet. Lach het niet zonder meer weg. De gehele wereldwijde FC Corporate is as-te-dood voor de publieke opinie en hypergevoelig voor dergelijke publiciteit. Neem het almachtige Procter & Gamble. Bijna letterlijk: een paar tweetjes en hup, het bedrijf haalt al een logo van de verpakking.

Wat dacht u van vermogensbeheerder Ken Fisher? Die maakt een ontzettend stomme opmerking - wie nog nooit een keer finaal uit de bocht is gevlogen werpe de eerste steen - en ziet meteen een ware uistroom aan gelden. Kortom, social justice is een risicofactor geworden op de beurs.

 


Update 12:25 uur: Basic-Fit verzwakt

Als Basic-Fit sluit onder de €27,40 dan verslechtert het technisch plaatje. Op dit moment koerst de sportschoolketen precies op dit niveau dus het gaat een spannende strijd worden. (NK)

 


Update 12:05 uur: Hogere energielasten

Slecht nieuws voor woningbezitters. ING heeft berekend dat de energielasten het komende decennium gemiddeld 13% per jaar toenemen. Met name de overheid speelt hierin een rol door de belasting op aardgas te verhogen. Als u uw woning verduurzaamt, is dit rekensommetje voor u niet van toepassing. (NK)

 


Update 11:55 uur: Brexit nadert

De analisten van JP Morgan denken dat de brexit-deal van Johnson snel doorgang vindt als de EU akkoord gaat met het verzoek tot uitstel van de deadline. Kortom, het einde van de brexit-soap nadert. (NK)

 


Update 11:50 uur: Melexis bedankt

Wie gisteravond de cijfers van Texas Instruments doorspitte, had waarschijnlijk niet verwacht dat Besi (+0,1%) en ASMI (+0,1%) zouden stijgen. De Amerikaanse chipgigant verwacht nog geen verbetering voor het lopende kwartaal, waardoor het aandeel waarschijnlijk 10% lager opent.

Normaal gesproken voer voor een beroerde beursdag, maar daar steekt het Belgische Melexis een stokje voor. Dit bedrijf maakt chips voor auto's en signaleert dat de orders aantrekken. Dat zijn precies de berichten die beleggers willen horen.

Daar komt bij dat Melexis een ijzersterke balans kent. Niet voor niets is het bedrijf een van de lievelingetjes van onze zuiderburen. Het gevolg is dat het aandeel een waardering kent van ruim 35 keer de getaxeerde winst. Ondanks de hoge waardering volgt de IEX Beleggersdesk het aandeel met interesse. (NK)

 


Update 10:45 uur: "Green shoots"

Het is een oud beursgezegde:

Wie wacht tot alle problemen de wereld uit zijn, vindt nooit een tijd om te beleggen.

Klopt als een bus en sterker nog: als dat moment ooit komt (is er nog nooit geweest) dan kunt u denk ik beter maar alles verkopen. Want dan kan het alleen maar weer minder worden toch? En bijna alle mooie beurslijntjes beginnen in tijden van malaise en erger.

Niettemin, lef van MeesPierson, want het is altijd zo veel gemakkelijker en zelfs veiliger om ellende te voorspellen. Zie onderaan dit blog maar, het is weer 1929-tijd. 

 


Update 10:30 uur: Heineken

Zo heel veel meer valt er niet te zeggen over de Q3-update van Heineken? Ja, het is even wat minder, maar de kwaliteit van het bedrijf staat buiten kijf. Daar hoort een prijskaartje bij en ik denk dat dit zich vandaag even een beetje tegen het aandeel keert.

Martin wordt ook niet echt warm of koud van de Q3's. Hij merkt evenwel ook op dat het aandeel behoorlijk aan de prijs is.

 


Update 10:15 uur: Prachtige brexit-tool

Prachtig gemaakt, briljant. En FTSE 100, pond en Gilts leven nog gewoon.

 


Update 10:00 uur: Prosus

Prosus staat -2,7% en zeg maar of dit een Takeaway-, Just Eat-, Cat Rock- óf Tencent-effect is. Ik gok vooral het laatste.

Uurgrafiek, want het aandeel is nog maar zo kort genoteerd. Toch een tientje eraf in die tijd.

 


Update 09:45 uur: Brunel

Wegwezen uit de VS. Verder zitten de markten tegen - vooral Duitsland is beroerd - en geeft het bedrijf toe dat 2019 een verloren jaar is. Nico concludeert: 

De markt zit in zijn geheel niet mee, maar Brunel heeft geen schulden en is verder een degelijk bedrijf.

 


Update 09:30 uur: 1929 maar weer eens

Góóód móóórning Damrak, zou Robin Williams gillen als hij het nog had mogen meemaken. U moet weer eens bang worden. Wat is het toch een vreemd beurstrekje dat we het op de markt het meeste hebben over wat het minst vaak gebeurt: een krach.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 25 sep BeursVandaag: Van je hela hola vola 9
 2. 24 sep Draaien en keren, draaien en keren
 3. 24 sep Air France-KLM op all time low

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Facebook

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Interxion Holding NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Melexis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Microsoft Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Tesla

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. spartapiet 23 oktober 2019 18:00
  Ik herken dat plaatje niet, maar het is wel erg aanmatigend van AJK om dan te adviseren om dan maar iets anders te gaan doen.
  Ik weet niet welk resultaat AJK behaalt met zijn belegging als professional, maar ik betwijfel of hij het mijne met 27% benadert.
  Ik herken het plaatje dus niet, pretendeer ook niet enig verstand van beleggen te hebben, maar gezien mijn resultaat blijf ik toch maar beleggen.
 2. forum rang 7 holenbeer 23 oktober 2019 18:22
  quote:

  FairValue schreef op 23 oktober 2019 16:35:


  Energiekosten stijgen met 13% over 10 jaar redactie en geen 13% per jaar.

  Knuppels.

  Er staat op jaarbasis in het bericht. Ben bang dat we idd elk jaar fors meer gaan betalen. Tenzij we besparen. Wil niet eens uitrekenen wat 10 jaar lang 13 % rente op rente is. Haal je met dividend niet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Ahold Delhaize Koninklijke 25,550 25 sep
  -0,130
  -0,51%
 2. BE Semiconductor Industries 36,320 25 sep
  -0,130
  -0,36%
 3. Brunel International 6,240 25 sep
  -0,020
  -0,32%
 4. Facebook 254,820 25 sep
  +5,290
  +2,12%
 5. Heineken 74,720 25 sep
  -0,440
  -0,59%
 6. Interxion Holding NV 77,410 12 mrt
  +1,410
  +1,86%
 7. JUST EAT TAKEAWAY 94,400 25 sep
  -0,480
  -0,51%
 8. Melexis 63,950 25 sep
  -1,300
  -1,99%
 9. Microsoft Corp 207,820 25 sep
  +4,630
  +2,28%
 10. Pharming Group 0,919 25 sep
  -0,001
  -0,07%
 11. PROSUS 77,900 25 sep
  -1,380
  -1,74%
 12. Tesla 407,340 25 sep
  +19,550
  +5,04%
 13. TomTom 6,220 25 sep
  +0,060
  +0,97%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare