Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Europa gematigd positief

TA: Europa gematigd positief

De Europese beurzen blijven technisch gematigd positief. De Nederlandse VIX geeft aan dat dat alle lastige dossiers onder controle zijn.

Zowel onze AEX, als de Duitse en de Franse beurs bewegen technisch nog steeds opwaarts, met hier en daar zelfs weer hogere koersbodems.

Verder valt op dat de Nederlandse VIX-index steeds verder wegzakt. Dit bevestigt dat de Nederlandse belegger inschat dat alle lastige dossiers (kwartaalcijfers, Brexit, handelsoorlog, ECB) onder controle zijn.

VIX NL blijft laag

Binnen de neutrale bandbreedte zakt de Nederlandse VIX verder weg, richting de lows rond 10,72 (de bodem van 17 juli). Er is sprake van rust onder Nederlandse beleggers. Zij lijken zich geen zorgen te maken over alle lastige dossiers van de laatste tijd, zoals de kwartaalcijfers, Brexit, handelsoorlog en ECB.


AEX blijft positief

De AEX-index lijkt opnieuw een hogere bodem te vormen rond 571,63 punten. Het technische plaatje sinds augustus blijft vriendelijk, door het consistente patroon van steeds hogere bodems.

Na de bodem op 528,68 punten (van 15 augustus), is er op 26 augustus een hogere bodem op 538,74 gevormd, gevolgd door opnieuw een hogere bodem, rond 553,85 punten op 3 oktober. En nu de laatste dus rond 571,63 punten.

Het technische beeld blijft prima, maar een doorbraak boven de koerstop van 586,32 punten (gevormd op 25 juli) is noodzakelijk om de verbetering valideren.

De volgende opwaartse koersdoelen liggen rond 609, 622 en 640 punten.


DAX index draait omhoog

De Duitse beurs heeft in de recente daling van medio oktober een potentieel hogere bodem gevormd boven het niveau van de septembertoppen.

Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, oogt het technische plaatje redelijk positief.

De DAX index heeft zelfs de tussenliggende horde rond 12.656,05 punten (de top van 5 juli) al gebroken. Er is ruimte richting 13.204,31 punten (gevormd op 22 mei 2018).

De steun bevindt zich op 11.299,80 punten (de bodem van 26 maart).



Franse beurs worstelt met weerstand

De CAC40 index in Parijs laat onder de weerstand van 5.696,25 punten (gevormd op 20 september) een verbetering zien. De recent gevormde hogere bodems signaleren een aantrekkende vraag naar de CAC40 index.

Pas als de CAC40 index boven de weerstand weet te breken, wordt een positieve fase ingezet. De steun hanteren we op 5.152,30 punten (de bodem van 3 juni).



Bel 20 index draait opwaarts door de dalende toppenlijn

De beurs van Brussel  breekt de serie van lagere koerspieken opwaarts af. Hiermee klaart de lucht wat op.

Op korte termijn beweegt de Bel20-index tussen de steun van 3.544,46 punten (de bodem van 3 oktober) en de weerstand van 3.868,32 punten (gevormd op 15 april).

Voor een verdere verbetering is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Hierbij is wel van belang dat de steun weet stand te houden.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

283 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Happy 23 oktober 2019 08:43
    quote:

    'd Aandelen schreef op 23 oktober 2019 08:40:

    Goedemorgen,

    voorspellen is toch vaak koffiedik kijken maar als ik enkele zeer ervaren beleggers mag geloven dan zou 24 oktober een grote correctie op handen zijn, we zullen zien of zij het juist hebben.
    Had hem in augustus al verwacht. Vergist in het overvloedige gratis geld dat de beurzen naar deze hoogtes heeft gepompt.
283 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links