Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Overnamestrijd op komst?

Fondsenrondje: Overnamestrijd op komst?

De AEX (-0,2%) maakt vandaag een pas op de plaats. Vrijwel alle Europese indices geven wat terrein prijs. Alleen de Duitsers (+0,1%) weten het hoofd net boven water te houden.

Op het macrofront is het schrapen geblazen. Alleen uit ons eigen land kwamen er cijfers langs over de consumentenbestedingen. Henk en Ingrid gaven in augustus 1,4% meer uit dan diezelfde maand een jaar geleden. Daarmee zwakt de kooplust van de Nederlandse consument iets af.

Ook met het vertrouwen van de gemiddelde Nederlander wil het nog niet echt vlotten. Zoals gebruikelijk zijn we voorzichtig pessimistisch.

Voor de rest is de agenda redelijk dun gezaaid. Om 16.00 uur komen er nog verkoopcijfers langs van bestaande woningen, maar dan hebben we het wel gehad. Of u moet aandeelhouder van Brill, Aedifica of Texas Instruments zijn, want deze fondsen presenteren nabeurs hun derdekwartaalcijfers.

Takeaway.com + 4,4%

Uit het niets sprong ineens de koers van Takeaway.com op een hoog volume de lucht in. Binnen enkele seconden stond er een plus van bijna 8% op het bord. Dan weet u dat er over het algemeen iets aan de hand is.

Dat is ook zeker het geval, want Prosus doet een bod van 710 pence per aandeel op Just Eat. Dit bod ligt 20% boven de prijs die Takeaway.com wil betalen, waardoor het bedrijf van Jitse Groen waarschijnlijk achter het net vist. Beleggers zijn daar op dit moment erg blij mee.

Toch kan het enthousiasme van korte duur zijn als Takeaway.com toch een nieuw bod gaat lanceren. Ondanks dat Prosus en Just Eat nog niet met elkaar akkoord zijn, lijkt het op een knock-out bod. Hoewel, met Jitse Groen weet u het maar nooit. Hij wil uitgroeien tot veruit de grootste speler van Europa en de overname van Just Eat past perfect binnen deze strategie.

Takeaway.com
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

Precies om 10.00 uur spoot de koers van Takeaway.com omhoog. Voor handelaren zijn dit de momenten om te reageren, maar als u een paar seconden te laat bent, is de kans voorbij. 

Brede markt

  • De AEX gaat 0,2% omlaag en daarmee presteren we redelijk in lijn met de overige Europese indices.
  • De AEX VIX-index (volatiliteit) stijgt 0,1% en noteert 13,3 punten.
  • De futures op Wall Street staan zo'n 0,1% in het rood.
  • De euro zakt 0,1% en noteert 1,114 ten opzichte van de dollar.
  • De Nederlandse (-0,24%) en Duitse (-0,38%) rente dalen drie basispunten.
  • Goud (+0,3%) blijft aardig liggen, maar spectaculair is het allemaal niet.
  • Olie: WTI (-0,5%) en Brent (-0,2%) bewegen vanaf juni zijwaarts.
  • Bitcoin (+0,5%) krabbelt iets op. 

Het Damrak

  • Ondanks dat de analisten van ING de hakbijl zetten in het koersdoel van ArcelorMittal (-0,8%), blijft de staalgigant aardig liggen. De marktvorsers verwachten dat het bedrijf door de dalende staalprijs een moeilijk derde kwartaal achter de rug heeft. Het koopadvies blijft echter gehandhaafd, omdat deze tegenvaller grotendeels in de koers zit verwerkt.
  • Randstad (-1,6%) kwam langs met magere derdekwartaalcijfers. Met name de omzetkrimp van 14% in Duitsland is zorgwekkend. De IEX Beleggersdesk maakt zich over de uitzender echter geen zorgen. De balans is ijzersterk en het dividendrendement van 7% aantrekkelijk. Premiumleden kunnen het artikel lezen door te klikken op de link in de onderstaande tweet.
  • DSM (-1,4%) kent een geweldig beursjaar, maar zakt de laatste maanden wat weg.
  • Ik heb zelden zoveel nulletjes voor de komma gezien bij de AMX-fondsen. Alleen TomTom (+4,0%) heeft er echt zin in. Een duidelijke trigger kunnen we echter niet vinden.
  • ForFarmers (-1,7%) zakt naar de laagste koers ooit.
  • Veel koersgeweld omtrent het aandeel Pharming. Van -0,3% naar -5,5% en weer terug naar -1,5%. Dat nota bene zonder duidelijke aanleiding.

Adviezen

  • ABN Amro: naar €18 van €19 en houden - Deutsche Bank
  • ArcelorMittal: naar €18 van €31 en kopen - ING
  • Randstad: naar €42 van €39 en houden - ABN Amro

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2019 12:39
    Man, je hoeft niet eens te reageren, een stoplimiet op, of rond, 71.5 doet de truc, en die stonden vast wel in de werkende orders bij handelaren, 1-0 voor hen… Leef jij nog in de wereld van het reageren?.. Dan zul je zelf eens moeten gaan handelen, leer je de verscheidene soorten orderinvoer… De zijlijn is niet de uitgelezen plek om je artikel mee te vullen!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links