Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Arcelor, Philips, Fastned en CM.Com

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 10 oktober 2019 15:11
    Een nieuw bedrijf op de beurs is altijd leuk, maar dan moet het bedrijf wel beginnen met een goed verhaal, klaarblijkelijk zijn er niet genoeg belangstellenden die in het verhaal geloven.

    Ik zou er niet van staan te kijken als de beursgang van CM.Com gewoon helemaal wordt afgeblazen. Ik snap niet dan begeleidende bank het idee had dat dit echt zou lukken tegen deze prijs, een flinke inschattingsfout. Beleggers zijn toch geen sukkels, tenminste daar ga ik van uit. Het zou voor de bank en de twee eigenaren wel een hele mooie deal zijn geweest. De banken (ABN en de Europese Investeringsbank) zouden van het financieringsprobleem af zijn en de eigenaren hadden een leuk bedrag op de rekening staan.

    Toen ik de prospectus las moest ik wel meteen aan WeWork denken, de hoge kosten in dit geval ten aanzien van de aangeschafte software, de bank zag die investering ook niet zitten. Investeringen zijn leuk, maar die moeten wel op korte termijn geld maken. De problemen met de bank die er waren/zijn. De beschermingsconstructie rondom het bedrijf, de uitbreidingsplannen die leuk zijn beschreven maar waar moeten worden gemaakt, een serieuze concurrent die een paar maatjes groter is, het beperkt aantal klanten die naar ik begreep zo kunnen weglopen.

    Ik stond helemaal te kijken van de zelf verzonnen waardering van 300 miljoen. Als ik kijk naar het geheel dan is dat beduidend lager, een bedrag van 30 miljoen zou een reële waardering zijn waarbij rekening is gehouden met alle risico's, als je kijk naar een mogelijke fantasie dan is 50 miljoen een mooi bedrag. Als je heel brutaal ben zou je 100 miljoen kunnen vragen.

    Als je wel zou willen beleggen in dit bedrijf, dan zou ik een jaartje wachten om te kijken wat de koers doet. De lucht kan in ieder geval uit het aandeel lopen. Een voorbeeld dat dit geen gek idee is, is bijvoorbeeld Avantium. Die ging volgens mij voor 11 euro naar de beurs en dat is nu rond de 2,4 euro.

    Als ik bij ABN zou werken dan zou ik pas over een maand of 2 een nieuwe poging wagen. Wellicht met een totale waardering van 100 miljoen en een prijs per aandeel van rond de 6 Euro. Als ik één van de oprichters was zou ik op zoek gaan naar een investeringsmaatschappij, die bulken van het geld en hebben de tijd en zijn wellicht minder kritisch dan kleine beleggers.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links